Fibroadenom
Prosím, poraďte ktorá máte skúsenosti s fibroadeonom. Pomôže indonal alebo gynex alebo zábaly? Alebo nič? Ďakujem za všetky rady a skúsenosti.
Mám fibroadenóm niekoľko rokov a nič s ním neriešim, ani podľa doktorov nie je treba. Chodím pravidelne na sono, sledujeme ho, a to je tak všetko. Keď sa mi pred pár rokmi zväčšoval (vtedy som ešte nemala potvrdené, čo to je), chodila som na sono častejšie a absolvovala som vyšetrenie v prsníkovej ambulancii. Urobili mi biopsiu, tá potvrdila, že je to fibroadenóm a to bolo celé. Ja o ňom ani neviem, nie je veľký. Mám si ho sledovať a chodiť na sono.
Bola som na operácii , v oboch prsníkoch ... Začal ma bolievat a zväčšovať ..tak išiel von . A som rada . Operácia má nebolela som rada že to je vonku
Ani ja som žiadne lieky nebrala
Pred dvoma tyzdnami som bola na operacii s fibroadenomom. Ale ako mi to otvorili tak zistili ze to fibroadenom nebol skor nejaky utvar a sajrajt cakam na histologiu.
ja som mala FA dvakrat, mne ale dost rychlo rastol vzdy, tak som si ich nechala vybrat. ale indonal mi pomohol, za 2 mesiace sa zmensil na polovicu (zo 4 cm na 2 cm)... len to by som ho musela brat asi stale. ak sa ti nemeni, tak by som nieco vyskusala... ci uz indonal alebo gynex. gynex som brala pred otehotnenim a mam s nim tiez dobre skusenosti (nie konkretne pri FA, ale celkovo da do poriadku zenske veci...)

Ja som mala fibroadenom na prsníku. Rovno som podstúpila operačný zákrok, žiadne lieky mi lekár ani neodporúčal.