Fodmap diéta a antibiotiká: Ako ich kombinovať?
Ahojte.
Bola som na vyšetrení SIBO a vyšiel mi pozitivny. Takze antibiotika a dieta, ale veľmi mi okolo toho nebolo vysvetlené, tak si idem pre radu.
Brali ste antibiotika a zároveň mali fodmap dietu alebo len antibiotika a až po skončení ste isli na dietu?
Atb mi dali na 14 dni.
Dakujem za rady 🙂
Ja som už zacala brat atb a aj dietu takze už to je asi jedno😄
Mne sibo spôsobilo Strašnú zápchu. Potom nastali preháňadlo,potom z nich pobyty v nemocnici, lebo mi chýbali živiny. Všetko sa to začalo Sibo diétou - zakázanim ovocia mlieka jogurtov a jedením iná ryže - také som mala inštrukcie na diétu od lekára. Mne Sibo diéta zničila zdravie...potom nasledovalo zvracanie, pokakavamnie, nosenie plienok navždy...dnes si myslím - žiadna diéta!!! Každý nech je, čo mu chutí a budeme zdraví...teda aspoň ja
Mne sibo spôsobilo Strašnú zápchu. Potom nastali preháňadlo,potom z nich pobyty v nemocnici, lebo mi chýbali živiny. Všetko sa to začalo Sibo diétou - zakázanim ovocia mlieka jogurtov a jedením iná ryže - také som mala inštrukcie na diétu od lekára. Mne Sibo diéta zničila zdravie...potom nasledovalo zvracanie, pokakavamnie, nosenie plienok navždy...dnes si myslím - žiadna diéta!!! Každý nech je, čo mu chutí a budeme zdraví...teda aspoň ja
@miasmall mrzi ma, cim si si presla, ale FODMAP nezakazuje vsetko ovocie a ani mliecne vyrobky... (ja soms a riadila obrazko tu https://www.gastroconsa.com/patient-education/i...) - skor ti to sposobili tie prehanadla, pripadne nemas aj ine ochorenie traviacej sustavy? Lebo to, co opisujes, nie je bezny prejav SIBO.

@anonym_autor Ja som SIBO test absolvovala včera, pozitívny. Úplne som sa zabudla opýtať či Foodmap dietu už teraz alebo až potom. Niektorý v starších témach písali že až po antibiotikách prejsť na Foodmap dietu aby tam boli tie zlé baktérie a aby sa ich čo najviac zničilo a niekto hovoril že od začiatku brania antibiotík Foodmap dietu. Takže ja neviem. Ešte možno niake fb skupiny možno tam by bolo dobre aj napísať či niekto nemá skúsenosti.