icon

Framykoin masť - skúsenosti a účinky proti zápalom

7. feb 2026

Vraj na zapal a na malé rany je to najlepšia masť na trhu. Používa niekto?

sisa_s
7. feb 2026

Je to mast na predpis a urcite sa nepouziva tak, ako to robi vacsina ludi - na vsetko, co si najdem na tele, ci oko, ci zadok, tuba otvorena 5 rokov, pouzivaju ju 3 clenovia domacnosti..potom ked to treba pouzit, su na atb rezistentni

martinka13
7. feb 2026

Framykoin je výborná masť ak ju predpíše lekár na určitý problém.

viestta
7. feb 2026

Framykoin je antibioticka mast, podla toho ju treba pouzivat. Na infekcie sposobene bakteriami, nie na vsetko. A je na predpis, takze lekar ti ju predpise ak bude na to indikacia

selest
7. feb 2026

Na male poranenia pouzivame napr lalugen. Framikoin pouzivame tak ako pisu zeny urcite nie bezne na vsetko

anonym_de1dab
7. feb 2026

Ona sa nepýta ci je na predpis. Prečo jej neodpoviete normalne na otázku?

saxana000
7. feb 2026

Moja mama kedysi pouzivala len framykoin a alpu ale framykoin bol vtedy prasok. (Teraz sa tiez da kupit ale uz to nie je framykoin len nejaky zlty prasok) a tym nam liecila snad vsetko od odreteho kolena az po migrenu..

kiki68
7. feb 2026

Mast neni nic moc za mna, ale ten prasok bol super. To neviem preco uz nevyrabaju, nakolko to aj lekari doteraz chvalia. Mne s tym dost zachranili rozbite kolena s tym praskom, nakolko v nich boli kusocky asfaltu a neslo to vsetko vybrat. Mast som mala mozno na nejaky zapaleny zader, inak nie.

euka210
7. feb 2026

@anonym_autor je to antibakterialna mast a urcite nie na vsetko. Na zapaly ano. Je na predpis, takze vtedy, ked povie dr.
Na rany a popaleniny Ialugen.

alenka58
8. feb 2026
@kiki68

Mast neni nic moc za mna, ale ten prasok bol super. To neviem preco uz nevyrabaju, nakolko to aj lekari doteraz chvalia. Mne s tym dost zachranili rozbite kolena s tym praskom, nakolko v nich boli kusocky asfaltu a neslo to vsetko vybrat. Mast som mala mozno na nejaky zapaleny zader, inak nie.

@kiki68 je framykoin dermálny zásyp

kiki68
8. feb 2026
@alenka58

@kiki68 je framykoin dermálny zásyp

@alenka58 mne povedali, ze uz sa to nevyraba vobec

alenka58
8. feb 2026
@kiki68

@kiki68 hm, ja som to dostala od lekárky lebo masť framykoin vypadla nikde nemali tak mi predpísala ten zásyp, bolo to minulý rok v novembri

alenka58
8. feb 2026
@kiki68

@kiki68 https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/fra... , tiež som nevedela že sa vyrába, len keď mi to predpísala lekárka som bola prekvapená

anonym_de1dab
8. feb 2026

Voľakedy táto masť bola volne predajná , normálne sa používala, a nikomu sa z toho nič nestalo. Jáj, nová doba. 🙄

katkazatka
8. feb 2026
@saxana000

Moja mama kedysi pouzivala len framykoin a alpu ale framykoin bol vtedy prasok. (Teraz sa tiez da kupit ale uz to nie je framykoin len nejaky zlty prasok) a tym nam liecila snad vsetko od odreteho kolena az po migrenu..

@anonym_de1dab framykoin je antibiotikum. Tak ako si antibiotické tabletky nedáš keď ťa bolí hlava, tak aj antibiotická masť má svoju presné využitie. To, že to voľakedy hlupací natierali kdekoľvek a čokoľvek ešte neznamená, že to bolo správne. Preto je toľko rezistencií v dnešnej dobe a bežné antibiotiká už ľuďom prestávajú zaberať. Ale hlupákom nevysvetlíš.
@saxana000

henka123123
8. feb 2026

Ano pouzivam...je dobra...vzdy ju mam doma a plus canesten mast.a tano balzam tiez mam rada

anonym_de1dab
8. feb 2026
@henka123123

Ano pouzivam...je dobra...vzdy ju mam doma a plus canesten mast.a tano balzam tiez mam rada

@katkazatka
aha, takže naši rodičia a starí rodičia boli hlupáci, však? A co si myslíš, že sa s tým len tak halabala hocikedy natierali, ako by to bola nejaká nivea na tvár? Nie, použili to keď to bolo potrebne. A neboli to žiadny hlupáci.

anonym_d78b50
8. feb 2026

@anonym_autor čo potrebuješ toľko natierať?

saxana000
8. feb 2026
@katkazatka

@anonym_de1dab framykoin je antibiotikum. Tak ako si antibiotické tabletky nedáš keď ťa bolí hlava, tak aj antibiotická masť má svoju presné využitie. To, že to voľakedy hlupací natierali kdekoľvek a čokoľvek ešte neznamená, že to bolo správne. Preto je toľko rezistencií v dnešnej dobe a bežné antibiotiká už ľuďom prestávajú zaberať. Ale hlupákom nevysvetlíš.
@saxana000

@katkazatka napisala som ze kedysi sa pouzival na vsetko nie ze to robim aj ja..nakolko je na predpis asi uz ho nema kazdy doma v lekarnicke. na rany je momentalne dostupna akasi obdoba framykoinu tzv zlty prasok dezinfekcny urychlujuci hojenie ale nie je antibioticky.treba najprv citat a potom oznacovat kto je tu hlupak..

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená