Gastroskopia - priebeh
Dievčatá zajtra ma čaká gastro ako ste to zvládli?Mám hrozný strach🙆
Mne ani tolko nevadila ta trubica do hrdla ako ked sa mi tam dostal vzduch a hrozne to bolelo. Takze urcite dychat len a len nosom a proste to nejako prezit. Spravit sa to musi, mna by museli velmi presviedcat ist na to znovu😂
Mňa to čaká v polovici júna a objednala som sa viac menej sama od seba, lebo mám problém s pleťou. Ale úprimne, bojím sa, keď mi to robili pred niekoľkými rokmi, myslela som, že nastala moja posledná hodina ☹ Teraz to bude robiť iný lekár, dúfam, že to bude lepšie.
Najlepšie keď ti dajú naladovku, vtedy je človek uvoľnený dobre spolupracujúci a malo čo si pamätá , aspoň z môjho pohladu, inak sa to dá v pohode vydržať ja som ju osobne mala 7 krát
@kika37 byt pokojná, ja som si v ducha rátala do 10, dýchať nosom, budeš ležať na boku, sliny ti budu tiecť von... neprijemne je to napinanie, ale da sa to prežiť. Ono záleží aj od šikovnosti a prístupu doktora. Mne to 1x robili v 12 rokoch, bola som u uja. Uplna pohoda, fakt. Ešte pozeral ze ako som to zvládla perfektne. Potom som bola ešte 3x, to uz som vedela co ma čaká 🤦♀️ asi ako porod, 1x nevieš co to je,potom už hej. Drzim ti palce 🍀
Ahoj, robia to aj pod narkozou ak mas strach, to oni sa len snazia nakecat, ze pri tom musis byt pri plnom vedomi, alebo ozaj si dat pichnut tu naladovku
@kika37 bola som 3 tyzdne dozadu,da sa to zvladnut uplne v pohode,nieje to sice uplne prijemne,ale pre mna osobne ziadna hroza,trva to chvilocku,treba sa hlavne uvolnit a dychat nosom 😊

@kika37 da sa to vydrzat. Dolezite je plynule zhlboka dychat. Trva to len chvilu a neboli to. Len ten davivy reflex robi vysetrenie neprijemnym. Vtedy sa treba ukludnit a dychat, nepanikarit, lebo to je potom horsie. A zrejme zalezi aj na doktorovi - 1x to bolo horsie, ako ked mi to robil 2x iny doktor.