icon

Gél na nechty a operácia

pata0901
5. feb 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať mam na svojho nechtoch priesvitny gel ze ci to vadí keď idem na operáciu
Raz čítam ze nevadí niekde ze áno tak neviem
Ďakujem za odpoveď

bajka16
6. feb 2023

Záleží na akú operáciu. Pri niektorých nemôžeš ani ten priesvitný gél a dokonca ani dlhé nechty.

palicka
6. feb 2023

@pata0901 nemáš ich mat kvôli narkoze. Aby dokázali sledovať moodranie prstov…

janinah
6. feb 2023

@palicka sme v 21. storočí.na sledovanie pacienta máme prístroje
Autorka.nik tá neodmietne operovať.lebo nechty....

palicka
6. feb 2023

@janinah mne boli odporučené aj odkazovať. Ako prvé začínajú reagovať koncové nervové zakončenia. Samozrejme že ju nikto neodmietne, veď ani v akútnych prípadoch najprv neriešia nechty a potom operáciu… hovorím, bolo mi odporúčané

lenjaona
6. feb 2023

@pata0901 keď je plánovaná operácia odporúčajú dať dole, je vidno že je tam gél či ani nie?

janinah
6. feb 2023

@palicka áno.je to odporúčané a inteligent to v dnešnej dobe ovláda.to ako prísť pripravený na oper sálu.Rovnako ako prísť osprchovany.u mužov oholený.nechty čisté...a by si sa čudovala čo všetko na sálu príde.Na plánovanú operáciu podotýkam Niekedy je to vizitka pacienta.ale mnohokrát jeho príbuzných.

miska_kal
6. feb 2023

ked som bola naposledy na planovanej operacii, tak mi dopredu povedali, aby som si kvoli narkoze a tym chnapkam, co savau na prsty radsej dala gelove nechty dole. ale zas nemusi to byt tak pri kazdej operacii alebo na kazdom pracovisku

alenka58
6. feb 2023

ja som mala a pred operáciou ma poprosili aby som si na každej ruke dala dole lak na jednom nechte najlepšie na dvoch nechtoch tak som si ich pilnikovala (nebol čas ísť k manikérke) ale stačilo to

pata0901
autor
6. feb 2023

@janinah to mi je jasne len ja mam priesvitny gel na svojich nechtoch a keď to strhnem tak si poničim svoje nechty no ešte sa opýtam a skúsim to co najviac dat dole

pata0901
autor
6. feb 2023

@lenjaona práveže to není skoro vidno

pata0901
autor
6. feb 2023

@bajka16 idem na operáciu žlčníka dosť by ma mrzelo keby si mam dat všetky dole mam svoje vypestovane a potiahnuté gélom čo je priesvitny a strhávať to by som si zničila nechty a odbrusit to nejde úplne

pata0901
autor
6. feb 2023

Zajtra idem na kontrolu tak ss ešte opýtam operácia žlčníka ma čaká 23.2 a nechty som si už radšej ani nedoplňala bude mi ľúto keď budem musieť dat všetky dole dlho som si ich pestovala ale tak zdravie je prednejsie a nechty dorastu

bajka16
6. feb 2023

@pata0901 najlepšie je spýtať sa tam vidíš tú ti každý povie inak. Ja som bola na operácii nie jednej a viem že ani pri jednej som nemohla mať ani dlhé ani nič na nich. 🤷🏻‍♀️ To boli operácie končatín iba.

pata0901
autor
6. feb 2023

@bajka16 sak toto ze je 50 na 50 niekde nemôžu a niekde ano zajtra idem na kontrolu tak sa rovno opýtam

pata0901
autor
6. feb 2023

No keď bude treba tak zruším gel čo to pôjde a skratim úplne ved to predsa dorastie zdravie mi je prednejsie

bajka16
6. feb 2023

@pata0901 ale veď jasné oplakávať nechty nestojí zato 😉

pata0901
autor
6. feb 2023

@bajka16 keď bude treba dat dole tak ich aj oplačem ale nevadí 😂

katkakovac
6. feb 2023

Na prsty ti daju oximeter a na tych dlhych nechtoch by to mohlo zavadzat. Okrem toho sleduju aj prekrvenie nechtovych lozok, tam sa to prejvi ako prve. V krizovom pripade mozu aj umely necht strhnut alebo odstrihnut. Tam kolkokrat ide o zivot, nie o krasu. Nechty si skrat, odstran gel a potom si to znova upravis. Inak su krasne tie nechty, mozem len zavidiet🙂

pata0901
autor
6. feb 2023

@katkakovac šak ano ale ešte sa opýtam ze ci bude stačiť to skrátiť úplne a pokúsim sa ten gel čo najviac odbrusit úplne nepôjde ale posnažím sa čo najviac.
Dlhe roky som si kusala až do mäsa a konečne mám svoje dlhé ale tak zdravie je prednejsie

lenjaona
6. feb 2023

@pata0901 tak si to nechaj tak a nič nehovor vyriešené