icon

Guajacuran: Ako ho správne užívať a dosiahnuť úľavu?

19. apr 2026

Ahojte tie čo máte guajacuran na predpis, ako ho užívate?
Neurologička mi predpísala Sirdalud na zatuhnuté svalstvo krku a šije ráno a večer jednu. Zrejme ako reakcia po traume. Mám aj úzkosti odvtedy, už riešim ale potrebujem niečo na tie bolesti a uvoľnenie.
Skúsila som štvrť tabletky na noc a malo to na mňa taký účinok že muž ma ráno nevedel dostať z postele. Neskutočne ma utlmuje. Ráno nehrozí si ho dať, ešte k tomu prerábame dom, nosím ťažké veci a športujem.
Keď som jej volala že mi nevyhovuje tak mi naštvaná povedala že si mám kúpiť Guajacuran že je slabší a užívať podľa letáku.
Lenže v letáku je popis 3-5x denne 1 tbl, výnimočne dve, maximálne 3 dni. 3 dni ho už beriem 3x1 a síce uvoľní ale zas to zatuhne. Myslím že ho budem potrebovať ešte pár dní dlhšie.
Prosím vás, tie čo ho máte predpísaný, ako často a ako dlho ste ho brali?

amalka07
19. apr 2026

Guajacuran pokiaľ viem je založený na bylinkách a spôsobuje len dočasné uvoľnenie a je ozaj slabší, preto sa môže brať aj 5 krát denne. Nevytvára sa na neho však návyk takže ho môžeš kľudne užívať aj dlhšie

amalka07
19. apr 2026

Ale zasa je pravda, že by sa nemal brať dlhodobo pretože telo si na neho vytvorí tolerancie takže skús týždeň, mozno 10 dní a potom si daj pauzu

autor
19. apr 2026
@amalka07

Ale zasa je pravda, že by sa nemal brať dlhodobo pretože telo si na neho vytvorí tolerancie takže skús týždeň, mozno 10 dní a potom si daj pauzu

@amalka07 ďakujem krásne ☺️☺️☺️

kacena4
19. apr 2026

mne na stuhnu te svalstvo pomaha masaz tak 1x za tyzden opakovane

autor
19. apr 2026
@kacena4

mne na stuhnu te svalstvo pomaha masaz tak 1x za tyzden opakovane

@kacena4 áno to pomáha, ale teraz mám ozaj fyzicky aj psychicky ťažké obdobie, preto som sa rozhodla využiť aj farmakologické prostriedky ktoré máme.

zuzkaa1991
19. apr 2026
@anonym_autor

@kacena4 áno to pomáha, ale teraz mám ozaj fyzicky aj psychicky ťažké obdobie, preto som sa rozhodla využiť aj farmakologické prostriedky ktoré máme.

@anonym_autor ja ho beriem na krčnu chrbticu aj na tetaniu.....takze urcite 3krat denne 1tbl aspoň 10dni...aj ked sa stav zlepsi treba pokračovať 😇

Tiez mi ja pohotovostí predpísali tie lieky vysvetlla mi lekarka ze to tlmi človeka a uspava kedze mame babatko nemohla som si to dovoliť ale mne spustili infúziu gujacurant (dostala som závraty nevedela som sa postaviť z postele) a do hodiny prešlo a potom týždeň som brala este tablerky plus od bolesti novalgon kombinácia

autor
19. apr 2026
@zuzkaa1991

@anonym_autor ja ho beriem na krčnu chrbticu aj na tetaniu.....takze urcite 3krat denne 1tbl aspoň 10dni...aj ked sa stav zlepsi treba pokračovať 😇

Tiez mi ja pohotovostí predpísali tie lieky vysvetlla mi lekarka ze to tlmi človeka a uspava kedze mame babatko nemohla som si to dovoliť ale mne spustili infúziu gujacurant (dostala som závraty nevedela som sa postaviť z postele) a do hodiny prešlo a potom týždeň som brala este tablerky plus od bolesti novalgon kombinácia

@zuzkaa1991 Vďaka moc 🙂