Gynekologický zápal a antibiotické čapíky počas menštruácie?
Ahojte, môj gynekológ funguje tak, že mi urobí stery a pokiaľ je zlý výsledok, pošle mi info do sms a predpíše lieky. Doposiaľ som taký problém nemala, neozval sa a výsledky boli dobré. Teraz som prišla s tým, že už som vedela, že toto nie je ok. Urobil mi stery a volala som o 4dni, kedy mi sestrička povedala, že mi tam vyšla baktéria a lekár mi pošle sms a dáva mi ATB čapíky. Predpis som mala, lieky som si vybrala, prišla mi sms, že mám zápal a predpísanú liečbu. Žiadna info, akú mám baktériu, ako je to zlé, koľko mam brať liečbu, či mám prísť na kontrolu apd. Je tam 12 čapíkov. 6 som už vybrala, 6 ma ešte čaká. Mám však o dva dni dostať MS. Čo myslíte, mám to brať aj počas MS, alebo počkať a dobrať po skončení? Mám si potom dávať probiotické čapíky?
@anonym_autor nie, počas menštruácie isto nie, lebo je to zbytočné, treba to prerušiť a potom zase začať užívať, aby si ich všetky využívala. Aj môj gynekológ postupuje tak isto
Mne zmätená farmaceutka v lekárni povedala, že ich mám užívať aj počas MS. A ešte, že mám s 2h odstupom zobrať probiotiká/čapíky. A pýtam sa jej, tak ako mám brať s 2h odstupom, keď obe sú na večer pred spaním? Že keď prídem z práce mám zobrať o 18.00 ATB čapíky a pred spaním po aspoň 2-3h probiotiká...
No určite to takto nerobím, to nemá zmysel to ATB potom.
Urobím si pauzu počas MS, doberiem ATB a potom začnem s probio.
Mne zmätená farmaceutka v lekárni povedala, že ich mám užívať aj počas MS. A ešte, že mám s 2h odstupom zobrať probiotiká/čapíky. A pýtam sa jej, tak ako mám brať s 2h odstupom, keď obe sú na večer pred spaním? Že keď prídem z práce mám zobrať o 18.00 ATB čapíky a pred spaním po aspoň 2-3h probiotiká...
No určite to takto nerobím, to nemá zmysel to ATB potom.
Urobím si pauzu počas MS, doberiem ATB a potom začnem s probio.
@anonym_autor ak máš Polygymax tak v pribalovom letáku je napísané že sa majú brat aj počas ms
@anonym_autor ak máš Polygymax tak v pribalovom letáku je napísané že sa majú brat aj počas ms
@ivana166 áno, polygymax mám.

@anonym_autor počas ms nemá zmysel brat lebo sa vyplavia. Preruš, potom dober a následne probio