Helicobacter pylori a bolesti brucha po antibiotikách
Dobrý deň chcem sa opýtať som 3 týždne po dobrati antibiotík bral 4 liekov dva týždeň
Je tretí týždeň mám po a stále ma boli brucho
Po každom jedle ma stále nafukuje jem probiotiká čo mi dala
Doktorka ale proste stále mi je zle a dom s toho dosť nervózny a v strese dskujem za každú radu
@lukasione123 to je v poriadku, ja som dobrala atb 09/25 na helikobaktera (mala som silnu infekciu az som par dni bola aj v nemocnici) a uplne ma brucho-zaludok, prestal boliet az v 01/26, tj 3-4mes.po dobrati ATB. Podstatne je, ze musis vnimat aspon mierne zlepsenie casom, ale ak ta boli stale rovnako kazdy den, alebo sa zhorsuje-smer lekar. Mne dr.vravela, ze ten zapal po helikobakterovi sa na zaludku dlhsie hoji,preto mozu bolesti dlhsie trvat. Velmi dolezita je strava, ja som prisne dodrziavala vsetko, najma vylucit sladke, kysle, pikantne, mliecne vsetko co potencialne drazdi sliznicu zaludka. Odporucam pit harmancekovy caj-ale pozor nie horuci ani studeny, idealne okolo 30st., uzivat ExHelico spolu s probiotikami (Jamieson extra strengh)- jedno cele balenie vybrat. Jest pravidelne v mensich davkach a naozaj dbaj na zlozenie stravy, aby to nebolo drazdive na zaludok. To je co sa zaludku tyka. Ak mas nafukovanie, to je pravdepodobne sposobene liecbou, antibiotikami, pripadne zapalom, zapal sa moze aj sirit dalej. Na nafukovanie skus hylak par kvapiek do vody, alebo espumisan kvapky.

@lukasione123 užívaš antibiotiká na obed? Alebo: ak ráno užiješ atb, na obed uži probiotiká. Dostatok vody.
Ak máš silné bolesti zavolaj lekárke. Alebo choď na kontrolu