icon

Hematológia - odber krvi a jedlo

15. máj 2022

Ahojte prosím vás keď mám ísť ráno na hematologiu, že mi budú brať krv a som tehotná v 8tt, môžem si ráno dať aspoň nejakú piškótu? Strašne mi je zle na zvracanie a mám veľké nevoľnosti keď nič ráno nemam na žalúdku. Piť viem že môžem, ale neviem ako to je s jedením. Aspoň či môžem nejaké sušienky, alebo piškóty, len tak zo 2-3? Dakujem vopred za vaše odpovede 😊

zuzap33
•
15. máj 2022

Ak sa bude brat biochemia a to bude, tak ani tu. Uplne nalacno. Rano treba vypit 3-4 dcl cistej vody, na to nezabudni

nina004
•
15. máj 2022

Ja som chodila na hematologiu pre zlú zrážanlivosť a mohla som sa pred odberom normálne najesť.

vikicaviki
•
15. máj 2022

mne sestricka pri odberoch povedala, ze ak si dam 2-3 piskoty, nic sa nestane. Pokial viem, jest sa pred odberom nema najma kvoli zvyseniu cukru, ale samozrejme, najlepsie sa je opytat priamo u nich.

petamich
•
15. máj 2022

zalezi od toho aky odber - ja chodim na hematologiu kvolu zrazanlivosti a chodila som aj cele tehotenstvo a nemusela som na lacno 🤷‍♀️

autor
•
15. máj 2022

@petamich ja mám ísť preto, lebo celé tehu predošlé som si musela pichať Fraxiparine, kvôli Leidem mutácií - zlá zrážanlivosť krvi , myslíš teda že si niečo môžem aspoň také suché dať ráno? 🙂

petamich
•
15. máj 2022

tak tam podla mna nemusis ist nalacno ale mozem sa mylit

maria1989
•
15. máj 2022

U nas ma hematologicka na dverach napisane, ze pacienti maju prist najedeni. Je fu skupina zdravotnici na mk, skus sa opytat tam.

nina004
•
15. máj 2022

Ahoj pokiaľ ideš kôli tomu môžeš sa normálne najesť. Ja som tak tiež chodila kôli leidenovi.

autor
•
16. máj 2022

@zuzap33 môže byť aj minerálka?

zuzap33
•
16. máj 2022

Cista voda, organizmus sa musi pred odberom trochu zavodnit, aby dobre pri odbere tiekla krv a nebola husta