icon

Hemoroidy 5 mesiacov po sekcii

marfka3
13. jan 2019

Ahoj.Uz som 5 mesiacov od sekcii a stale ma trapia hemoroidy.Mali ste to niektora?mam ich vonku a dnes mi uz zacali krvacat.Musia sa operovat?neviem uz co mam robit

lasskonka
13. jan 2019

@marfka3 ahoj.skus si precitat o hal-rar metode. Podla toho co pises to vyzera na 3.stupen. ak je to tak, tak to skor ci neskor budes riesit operacne.

domushka20
13. jan 2019

@marfka3 ahoj choď k lekárovi ja som mala tiež bola som na kolonoskopiu ostala som chvála Bohu bez zákroku ale nasadili mi liečbu tie som pri každej stolici krvacala.mala som také ako vrediky na crevach a až vonku mi vytlačilo min3/5 CM .teraz som 2 krát tehu po skoro 9 r a vrátili sa mi naspäť mám lieky čipky masť ale nespravia s tým nič lebo je to už v 34 tt rizikové takže trpím :/ a keď sa po pôrode nestiahne že na chirurgiu mám ísť :/

alantroj
14. jan 2019

@marfka3 Ja som to mala asi 3x za zivot takto vonku. Preliecila som si to sama. Som si robila dlhe kupele v dubovej kore. Lad som zabalila do bavlnenej latky a chladila to nech sa stiahne. Natierala som to mastou preparation H a plus na noc capiky Preparation H. Nezmizlo to za den ani dva ale po tyzdni uz som vedela normalne sediet. Vzdy po stolici som sa sprchovala a s tym kremom som sa snazila zatlacit to dovnútra. Su aj lieky na posilnenie zil, kedze to je obdobne ako krzove zily - skus poprosit lekara o predpis. Nesmies mat tvrdu stolicu - vela vlakniny, lanove semienka napucane vo vode pi.

lubi40
14. jan 2019

@marfka3 no, najlepsie je zajst k lekarovi, mozno sa to da zachranit, mozno to bude treba operovat. Lekar ti moze dat kombinaciu liekovat a masti, ktore nie su volnopredajne. Mne, ale lekar vravel, ze najdolezitejsia je strava. Teda treba jest tak, aby cloveka nezapekalo a ani neprehanalo.

alantroj
14. jan 2019

@lubi40 ja som bola u lekara kym som to este nemala take prepuknute, dal mi letak o spravnej strave. No teda nepomohol mi vober. Operacia niekto chvali, niekto nadava. Ja som zistila ze mam geneticke predispozicie kvôli tomu ze mam maternicu naopak a ta tlaci na crevo. Vtedy to byva u zien casty symptom

marfka3
autor
14. jan 2019

@lasskonka citala som o tom.Kolko to asi stoji??

lubi40
14. jan 2019

@alantroj akoze jasne, ze strava vec nevylieci. To len okrajovo, ze treba aj na to dbat. Mne sa hemoroidy vzdy zhorsia, ked ma prehana. Zapchy nemavam. Ak ti nic nepredpisal, tak treba ist za inym lekarom. Mne dal kombinaciu liekov na riedenie krvy a masti (nie volnopredajnej) lieky som brala 2 mesiace a potom po prestavke tusim zase mesiac a dalo sa to do takeho stavu, ze pokial nemam problemy s travenim (hnacky a pod), tak je to OK.
drzim palce

alantroj
14. jan 2019

@lubi40 ja pisem ze som to mala take zle 3v zivote, naposledy pred 4,5 rokmi v tehotenstve ked som prechladla vela kaslala a vybehlo mi to. Klop klop normalne problemy nemam. Dbam na hygienu stravu a drzim zadok v teple ;)

lasskonka
14. jan 2019

@marfka3 160 eur. Nie je to zadarmo, ale je to nic v porovnani s niektorymi centrami co si pytaju za liecbu a zakroky...

lasskonka
14. jan 2019

@marfka3 este by bolo dobre precitat si co to o vitaminoch, ktore treba brat poctivo a dlhodobo pri tomto probleme.co som sa ja docitala tak becka, mobivenal(detralex), vapnik horcik zinok a najdolezitejsi je rutin.predavaju ho ako rutin s vitaminom c alebo ascorutin

marfka3
autor
14. jan 2019

@lasskonka ale dojcim tak skoro nic nemozem.

marfka3
autor
14. jan 2019

@lasskonka a ty si bola na takej operacii?je to velmi bolestivé?

lasskonka
15. jan 2019

@marfka3 ano bola som natom. Uvadza sa, ze je to najmenej bolestiva operacna metoda momentalne, neviem porovnat, absolvovala som len tuto. No bolestive to je trochu, take tlaky akokeby citis, ale dali mi silne dobre lieky, takze da sa to vydrzat s nimi. Taky tyzden to citis najviac. No co je najdolezitejsie je, ze musis striktne dodrziavat tekutu alebo riedku stravu potom, aj dva tri tyzdne. Ja som to nevydrzala a potom je samozrejme problem na wc☹az z toho som mala bolesti, keby som to vydrzala, bolo by to ok.