icon

Hemoroidy po pôrode: Ako ich riešiť?

15. máj 2024

Ahojte, som 3dni po porode, predtym som hemeroidy nemala. Porod bol dost dlhy, narocny, skoncil sitim. nieco mi akoby trcalo z konecnika, nahmatala som si akoby hrcku. Ako to riesit? Ked si sadam, neviem ci boli ten hemeroid, sitie alebo oboje. Stiahol sa vam po case? Ci ste to riesili s odbornikom? Dakujem

barra2
•
15. máj 2024

Ja som mala po porode, mne najviac pomohlo uzivanie vlakniny konkretne LEPICOL a robievala som si smoothie kym nezmizli. Trebaa hlavne aby zmakla stolica a netlacila hemeroid von.

babovka2321
•
15. máj 2024

Ak si nahodou este nebola na velkej potrebe od porodu, odporucam glycerinovy cipok. U mna to bol druhy porod, prisaham... Dieta som porodila normalne a par dni potom som doma revala na zachode. Odporucam faktu mast + cipky, ja som jedla denne susene slivky a super vec je stupienok pod nohy k zachodu. Nebola som u ziadneho odbornika, zahojili sa po oboch porodoch, ale trvalo to aj niekolko mesiacov.

kacenka205
•
15. máj 2024

Tiež som nevedela, či má bolí šitie alebo hemoroidy .. ja som si do formy na ľad zamrazila kocky z čaju z dubovej kôry. A také chladivé som si prikladala. Pekne sa stiahlo, schladilo. Dubová kôra liečila. Mala som rôzne faktu maste, čipky.... Nič mi nepomáhalo. Trvalo mesiace kým sa to ako tak ustalilo. A stále zatlačiť treba dovnútra po potrebe. . 3 dni po pôrode je veľmi málo. Daj si čas. Prídeš domov, dáš sa dokopy 🙂 chce to len trpezlivosť a vytrvalosť.