icon

Hnisavá hrčka pri zube

seron2
17. júl 2025

Stale sa mi tvoji naboku pri zube na dasne hnisava hrcka ktora sa da vytlacit bola som u zubarky cistila mi kanaliky dokladne a dlho mala som asi na tri tyzdne pokoj no zacalo sa to tvorit zas. Je to uzavrete docastnou vyplnou a neboli to . co s tym? Mal niekto nieco podobne co to moze sposobovat ked koren bol dokladne vycisteny?

chrobak7
•
17. júl 2025

@seron2 To cez koreň nevyčistí. Hnisavý vačok sa ti vytvoril už v ďasne, pod zubom.

Mal som také, ale bolo to pred 30 rokmi. Zub išiel von a pod zubom boli 2 hnisavé vačky o veľkosti hrášku, ktoré zubár vybral. Neviem, či by to dnes už vedeli aj preliečiť. Skús zájsť k inému zubárovi. Ale ako píšem, cez korienky to asi nevyliečia. tie vačky bude treba odstrániť - buď vytrhnutím zuba, alebo možno sa to dá aj cez ďasno. Ak by ti zub nevytrhli, tak potom ho ošetriť - vyčistiť kanáliky a bude z neho mŕtvy zub.

kacena4
•
17. júl 2025

mne robili reseckou kedze ten hnis sa tvori az zakorenom zuba, teda od korena nie vo vnutri. skus sa na to spytat drzim palceky

ronie338
•
17. júl 2025

Ak to dobre vyčistí zub zachráni ale už ho treba uzavrieť a záleží aký veľký je zapal. Vlozka neucinkuje dlhšie ako dva týždne. A dáva sa maxi.alne raz. Ak je ro predný horný zub dá sa spraviť aj resekcia. Ak nie skúsiť uzavrieť trvalo AK neboli a keď nepomôže a začne robiť problémy bolieť a podobne tak von. Ale to bez rtg a všetkého ťažko povedať