icon

Hospitalizácia matky bez 6-mesačného bábätka

greenarch
14. feb 2023

Ahojte,
chcela by som sa poradiť. 9.marca mám byť hospitalizovaná v nemocnici v Taliansku (u nás to nieje možné). Dcéra bude mať vtedy 6 mesiacov a nemôže byť hospitalizovaná so mnou. Budú s otcom ubytovaní niekde v blízkosti nemocnice. Budú to možno 4 dni. Termín som sa dozvedela koncom januára a operáciu nemôžme zo zdravotných dôvodov odkladať.
Zatiaľ je kojená. Snažím sa od začiatku februára ponúkať aj UM a začala som prikrmovať, ale tak zatiaľ je to pár lyžičiek mrkvy a tekvice, včera trochu cmúľala rožok... Len ešte nieje v stave mať aspoň jedno kojenie nahradené príkrmom. V januári sme absolvovali jeden deň bez kojenia s fľašou a striekačkou - bola som totiž na MR s kontrastnou látkou. Vtedy mala moje odstriekané aj UM, aj vodu a zjedla. Lenže ju zrejme jeden krát veľmi bolelo bruško, plakala aj pol hodinu a nešlo ju utíšiť...
Bojím sa, či to dovtedy stihneme, naučiť ju na príkrmy, chcela by som ešte jabĺčko a nejakú kašu aspoň... Nech má niečo keby nefungovalo to UM. Pretože teraz len zbadá fľašku a už sa odťahuje. Skúsila som jej včera odstrieknuť do fľašky z môjho mlieka, nech si ku nej vytvorí lepší vzťah...

Máte prosím nejaké rady, ako to zvládnuť? Ak to bude možné, manžel mi ju prinesie na kojenie, ale to bude tak max 3x denne v ideálnom prípade, ak nerátam deň v ktorý má budú operovať. Nerada by som ju odstavila úplne, chcela by som kojiť aj po hospitalizácii...
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem vám
Ďakujem Vám veľmi pekne za každú radu.
S pozdravom Jurgová

777januska777
14. feb 2023

@greenarch a nepomohlo by keby manžel skúšal dávať fľašku s um? Ono podľa mňa je to ťažšie pre ňu v tom, ze vie ze od teba ma mlieko a preto nechce um. Možno veľkú starostlivost skúsiť presunúť na partnera, nech si na seba zvyknú a nepotrebuje až tak teba a mlieko.

janinah
14. feb 2023

su kaše od ukončeneho 4.mes. to by si už mola skúsiť.

alenah31
14. feb 2023

@greenarch bola som hospitalizovaná (chir. zákrok) bez dcéry 6 dní, bola plno kojená, mala 4,5 mesiaca. Cez deň mi ju doniesli na kojenie (prvý deň nie, to som brala silné lieky na bolesť) - v noci a ten jeden deň jej dávali doma moje odstriekané materské mlieko.

yanni
14. feb 2023

@greenarch 6 mesacne si nauc na pohat s naustkom (napr.Avent). Moje deti tiez nechceli pit z flase. Pri zavadzani prikrmov som im dala do ruky pohár s vodou a ako cmulali tak cmulali. Pomimo kojenie. Odpumpuj si dostatok mlieka a moze jej ho muz potom davat z pohara.

greenarch
autor
14. feb 2023

@777januska777 máš pravdu, mali by sme. Skúšal to síce pár krát, ale treba asi častejšie

greenarch
autor
14. feb 2023

@alenah31 Áno, určite by som si odsala mlieko dopredu, len problém je v tom, že cestujeme letecky, tá operácia je v zahraničí. A nechcem skúšať zmrazené mlieko prevážať pár hodín bez mrazničky, potom znovu zmraziť a tak...

greenarch
autor
14. feb 2023

@janinah Áno, určite skúsim. Len som začala zeleninou...

greenarch
autor
14. feb 2023

@yanni Ďakujem, vyskúšam

ziarifka
14. feb 2023

@greenarch moje pili zo skleneného pohára, v 6m som im ho ešte pridržiavala. Skús, možno ho akceptuje namiesto fľaše.

ajsha123
14. feb 2023

Ja som tiež bola hospitalizovana, ked mala dcéra asi 7 mesiacov, nečakane, dokonca urgentne. Nič pripravené. Bola plne kojena. Ja som si pred operáciou a aj deň po odstriekala mlieko, aby sa mi nezapalili prsníky. Po dvoch dňoch prišli za mnou na návštevu, na chodbe som ju nakojila... Viac menej raz denne. Ona iné mlieko doma nepila, len čaj. A nejaké kaše, asi uz aj prikrm. Prežila. Mne sa mlieko nestratilo a po príchode domov sme sa vrátili do pôvodného režimu. Ber to tak, ze tie 4 dni musíte prežiť... Neboj sa. Dáte to obe. A ak bude možnosť nakojiť ju 3x denne v nemocnici, tak o to menej by som sa bála. Manžel jej dá vodu z fľaše... A ked je dieťa hladné, niečo zje. Možno to nebude ideálne, ale prežije. Len aby si ty bola v kľude....

greenarch
autor
14. feb 2023

@ziarifka ďakujem, skúsime

greenarch
autor
14. feb 2023

@ajsha123 🙂 ďakujem, že si napísala. Áno, musíme to nejako prežiť. Snáď sa dovtedy rozbehne s tými príkrmami.