Hrčka v prsníku - fibroadenóm - máte stým niekto skúsenosti?
Ahojte, minulý rok v októbri som bola na sone s tvrdou hrčkou v prsníku, doktorka to s kľudom zhodnotila ako jasný fibroadenóm, krásne ohraničený s veľkosťou 1,9cm s tým, že ak mi nezavadzia a nebolí, tak neodporúča vyberať a rýpať sa v tom, keďže ešte nemám deti, resp. snažím sa otehotnieť. Včera som bola na kontrole a už to také "veselé" nebolo, hrčka sa rýchlo zväčšila a už má cez 3cm. Doktorka odporučila biopsiu, vraj kvôli veľkosti a rýchlemu nárastu si ju mám dať vybrať. Asi nemusím písať aká som vystrašená, celú noc som nespala a od rána googlim všetky info a podobné príbehy s happy endom. Mali ste niektorá podobný problém a všetko dobre dopadlo? Vopred ďakujem každej za odpoveď ❤
u mňa fibroadenóm 2x6 cm, najskôr sa mala riešiť biopsia, ale nakoniec lekárka zhodnotila, že lepšie to bude celé vybrať, v novembri 2016 som bola na operácii a teraz chodím každého pol roka na sono.
@smolinecka ahoj. Ja mam fibro. Zistila sdom pocas tehu, pocas kojenia to bolo az vidno... Doktor na sone to checkoval po 3m,po pol roku a vobec sa to nepohlo chvalabohu. Vraj to mam asi od puberty a narastlo to kvoli hormonalnym zmenam (tehu, zastavenie laktacie hormonmi a dalsie tehu...) tiez neodporucal to vybrat, kym nebude treba. Zatial to neriesim, ale keby to narastlo, tak neni o com. Radsej overit
ja som mala vo februari mimomaternicove tehotenstvo s operaciou a vybratim vajcovodu takze tiez to asi mozno povazovat za hormonalne zmeny a radikalne vykyvy tak rozmyslam ci to nenarastlo tak rychlo aj preto..
@evicka530
Ahoj. MOj narastol velmi, vekmi rychlo. Bola som na preventivnom sone, tam nebolo nic, a do mesiaca, dvoch som citila velku hrubu a bola bolestiva. Spat na sono, no tam to velmi nevedela urcit dr., vystrasila ma k smrti, ze to narastlo rychlo, som bleda schudla... ze to nebude nic dobre. POslala na do onkologickeho ustavu,, 2 dni pred Vianocami....medzi sviatkami sa ma ujal primar, urobil hned biopsiu, naipak, ukludnoval ma, ze z toho videl vela...ale ze to nebude take zle. VYsledky boli ok, ale sam navrhol, nech to dame vonku. Verila som mu, vybrali mi obrovsku masu cez 6 cm. Este na "stole" som sa dozvedela z rychlej histologie, ze to nebude zhudne. POdrrobna bola do par dni. Fibroadenom. ZE je to to "najlepsie", co tam mohlo narast - samozrejme, ze najlepsie nic...Ale ze toto je ok. Uz som po peracii niekoko rokov, kazdy polrok kontrola, raz v roku utz, ale je to ok.
@majkappp
@krrisstina och dievcata dakujem vam ze ste si nasli cas na odpoved, povzbudili ste ma 🙏
@krrisstina vdaka,pojdem cim skor na tu biopsiu nech je to potvrdene a potom aj na tu operaciu a snad uz bude dobre 🌻
@smolinecka ahoj, ja mám iba 23 rokov a mala som to 2x. Prvý krát vo veľkosti väčšej slivky a druhý krát niečo mensie. Nemohla som ani spávať na tej strane čo to tak bolelo. Musela som vyhodiť kosticove podprsenky, čo mi to tiež veľmi vadilo. Mám ju vyberanu 2x keďže mi dosť zavádzala a moja dr povedala že je to zo stresu. Povedala že sa to robí a riešenie mi navrhla otehotnieť, kojiť a byt kludna. Nemať trvalý stres. Mala som ťažké obdobie kedy má skoro cely rok trápilo veľa veci a ono sa to odzrkadlilo na zdravý. Biopsia vôbec nebolela. Vyšla negatívne. Ja som bola operované na súkromnej klinike pod úplnou anestéziou. Ráno operácia, večer som šla domov. Teraz som tehotná s druhým babom a odvtedy ako som kojila nemám žiadne problémy😊
@bibg hmm ked nad tym rozmyslam nemam ani tak velmi stres v zivote ani v praci, skor taky vnutorny, ze musim otehotniet, ze sa musim rychlo zotavit z mmt aby som mohla otehotniet znova a uz mam po 30tke atd Dakujem ti za odpoved a gratulujem k babatku 🍀😘
@viestta mam z toho strasny stres, v poslednej dobe sa toho na mna dost navaľuje, ked je konecne dobre, tak dalsi problem sa vynori ani neviem odkiaľ. dakujem za povzbudenie dufam ze to vsetko dobre dopadne 🙏
Ja som mala, 4 cm. Vyoperovali, Potom o rok zas, 3 cm, vyoperovali zas. Všetko ok, nič strasne neboj 🙂 jeden deň v operujú, ďalší ideš domov. to neni koniec sveta. Ja z 1,9 cm na 3 cm za vyše pol roka nevidím nič hrozné 🙂 narástli mi omnoho rýchlejšie. Okrem toho 80 cyst v cystickych kolekciách, zopár hustých cyst, zopár klasických. Všetko zmizlo po dieťati a roku kojenia

Mala som podobný problém na začiatku to bol fibroadenóm, potom lipóm, potom zas fibro a nakoniec u 4 sonografistu, ktorý mal pocit že ani jedno ale olejová cysta mi navrhol biopsiu. Tá sa potvrdila, bola to stará cysta po nejakom úraze pravdepodobne. Takže z mojej skúsenosti určite urobiť biopsiu nech vieš na čom si, ja som sa s tým trápila roky. A nakoniec takto. Prajem veľa šťastia 🙂