icon

Hrčka vzadu na krku

6. feb 2026

Ahojte asi pred mesiacom možno aj viac som si vzadu nahmatala úplnou náhodou malú hrčku asi tak 1 cm neboli ma ani som o nej nevedela. Test som to nechala tak že počkám či to zmizne. Potom sa musím priznať že som na to úplne zabudla až včera som si na to spomenula a snažila sa rukou nahmatat či to tam mám. Voľným okom to nie je vôbec viditeľné a aj rukou som to len veľmi ťažko našla. Najskôr som si myslela že to tam už ani nemám lebo som tam nič necítila až potom keď som si to porovnávala z druhou stranou na Tom isto m mieste som spozorovala že tam je torsku hrcka taká tvrdá ale fakt neviem či sa mi to už len nezdá a nie je to len nejaká slacha alebo stavce vzadu. Nechcem ísť zbytočne k doktorovi hlavne ak to nič nie je lebo už má pár krát poslal domov že zbytočne si namyslam veci a že mi nič nie je. Inak ma hrčka vôbec neboli len keď si ju moc hmatam tak po čase trochu.

domka222
6. feb 2026

Vieš o tom,že také hrčky sa v prvom rade nemajú hmatať silno a už vôbec nie aby boleli. Kľudne to môže byť uzlina,ktorá ti zostala po prekonanej infekcii.

autor
6. feb 2026
@domka222

Vieš o tom,že také hrčky sa v prvom rade nemajú hmatať silno a už vôbec nie aby boleli. Kľudne to môže byť uzlina,ktorá ti zostala po prekonanej infekcii.

@domka222 ale ja som žiadnu infekciu ani chorobu nemala už ani nepamätam

anonym_1903a7
6. feb 2026

ak za usami, tam su uzliny.

autor
6. feb 2026
@anonym_1903a7

ak za usami, tam su uzliny.

@anonym_1903a7 nie skôr tak do stredu ako sú stavce ale úplne až na konci pri hlave

anonym_1903a7
6. feb 2026

a ved nemas to stavec?

viestta
6. feb 2026

len ty pekne k doktorovi chod spravia USG a potom sa uvidi

autor
6. feb 2026
@anonym_1903a7

a ved nemas to stavec?

@anonym_1903a7 nie to si nemyslím mám to len na jednej strane a je to kruhového tvaru

martinka17
6. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_1903a7 nie to si nemyslím mám to len na jednej strane a je to kruhového tvaru

@anonym_autor zbytočne vysvetľuješ čo si nahmatala, kde alebo veľkosť, potrebuješ USG aby to lekár skontroloval.

ankare
6. feb 2026

@anonym_autor možno zdurena uzlina

grof_monte_christo
6. feb 2026

Chod k lekárovi. Já som mala takúto hrčku, cca 20 rokov. Na naliehanie zubára som si to nakoniec dala von. Bol to nezhubný nádor periférnych nervov, vraj vzácnosť na jazyku, obycajne sa to tvorí v mozgu. Možno by som žila ďalších 20 rokov a možno nie. Zákrok bol v plnej narkóze a po 2 týždňoch som bola úplne fit.

autor
6. feb 2026
@martinka17

@anonym_autor zbytočne vysvetľuješ čo si nahmatala, kde alebo veľkosť, potrebuješ USG aby to lekár skontroloval.

@martinka17 v pondelok plánujem ísť len som sa chcela podozvedat že čo to môže byť lebo mám z toho. Celkom stresy

martinka17
6. feb 2026
@anonym_autor

@martinka17 v pondelok plánujem ísť len som sa chcela podozvedat že čo to môže byť lebo mám z toho. Celkom stresy

@anonym_autor poznám, jedine USG povie čo to je. Hrčky na krku nemusia byť nič ale aj všetko. Ak ťa lekár pošle preč, nájdi si nového, reálneho lekára, čo lieči. A chod na ORL, aj tam Ti vedia dať výmenný na USG alebo si zaplať USG ako samoplatca, pre istotu.

cacianka
6. feb 2026

Môže to byt obyčajná tuková hrčka, nič hrozne.

anonym_1903a7
6. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ani nepozeraj internet, lebo budes mat skaredy vikend. neboj, dobre bude. 🍀

cacianka
6. feb 2026
@grof_monte_christo

Chod k lekárovi. Já som mala takúto hrčku, cca 20 rokov. Na naliehanie zubára som si to nakoniec dala von. Bol to nezhubný nádor periférnych nervov, vraj vzácnosť na jazyku, obycajne sa to tvorí v mozgu. Možno by som žila ďalších 20 rokov a možno nie. Zákrok bol v plnej narkóze a po 2 týždňoch som bola úplne fit.

@grof_monte_christo ona to má na krku vzadu, nie v krku vnútri

grof_monte_christo
7. feb 2026
@cacianka

@grof_monte_christo ona to má na krku vzadu, nie v krku vnútri

@cacianka Ano, zistila som neskôr. S každou hračkou treba radšej ísť. Já som to odkladala 20 rokov, nakonec to nebolo nic hrozne, ale už nemusím na to myslieť.