icon

Hrtanovo - hltanový reflux

iceberg
26. jún 2023

Ahojte, mal niekto z vas alebo ma hrtanovo hltanovy reflux? Ake ste mali priznaky? Co vam pomahalo alebo pomaha? Dostali ste sa uz z toho niekto? Ak ano kolko vam to trvalo

Strana
z2
petravanc
13. jan 2026
@alkaju

Dobry den,ja mam vybrate krcne mandle aj robenu nosovu prepazku.Rok som behala po orl, vraveli mi, ze je to chronicke, v kuse nieco do nosa.Moze to byt urcite aj tym, ze mam tie zakroky, no nos mavam cisty.Len tie hlieny obcas v krku, ke zjem nieco co mi na reflux nezapasuje.Vsetko je vzajomne prepojene, nos, usi krk, preto mate ten pocit hlienu.Niekto ma problem s kyselinou vyraza mu hore a niekto ma laryngoreflux, ked pepsin lieta a robi sarapatu v usiach, ociach, nose, krku.Fajcit urcite prestat, je to najrizikovejsi faktor pri refluxe.

@alkaju ďakujem veľmi pekne. 🙂 idem robiť maximum preto aby mi bolo lepšie lebo 9 mesiacov trápenia už nedávam Tiež. Ďakujem

petravanc
14. jan 2026
@sasha88

@alkaju objednávam cez Heureku.sk
Je to prípravok ktorý znižuje pH kyseliny v žalúdku a tým potláča jej tvorbu a činnosť ktorá mne postupovala až do krku , čiže ja som už mala ten hrtanovy reflux ..lieky už neberiem nakoľko mi viac pomohlo keď som upravila stravu , do kávy som musela začať pridávať mlieko, prestať piť všetky minerálky okrem Fatry ktorá mi tiež veľmi pomohla ..

@sasha88 prosím vas mali ste aj bolesti alebo akoby opuch nosohltana?

petravanc
14. jan 2026

@iceberg prosím mali ste aj opuch a miernu bolesť nosohltana?

alkaju
20. jan 2026
@petravanc

@alkaju ďakujem veľmi pekne. 🙂 idem robiť maximum preto aby mi bolo lepšie lebo 9 mesiacov trápenia už nedávam Tiež. Ďakujem

@petravanc Drzim velmi palce, zvladnete to, nebojte sa.

alkaju
20. jan 2026
@petravanc

@iceberg prosím mali ste aj opuch a miernu bolesť nosohltana?

@alkaju
@petravanc Obcas mi na ORL predpise nasonax koli dutinam, pri sone som mala opuch aj, no inak co sa tyka nosa sa citim v pohode.

sasha88
13. feb 2026
@petravanc

@sasha88 prosím vas mali ste aj bolesti alebo akoby opuch nosohltana?

@petravanc opuch som nemala, teraz sa mi dosť Mon stav ukludnil ale vysadila som zo stravy sladké a pečivo , no keď náhodou niečo nedodrzim tak kyselina je späť a na hrtan mám vtedy riadne tlaky

petravanc
6. máj 2026
@alkaju

Dobry den,ja mam vybrate krcne mandle aj robenu nosovu prepazku.Rok som behala po orl, vraveli mi, ze je to chronicke, v kuse nieco do nosa.Moze to byt urcite aj tym, ze mam tie zakroky, no nos mavam cisty.Len tie hlieny obcas v krku, ke zjem nieco co mi na reflux nezapasuje.Vsetko je vzajomne prepojene, nos, usi krk, preto mate ten pocit hlienu.Niekto ma problem s kyselinou vyraza mu hore a niekto ma laryngoreflux, ked pepsin lieta a robi sarapatu v usiach, ociach, nose, krku.Fajcit urcite prestat, je to najrizikovejsi faktor pri refluxe.

@alkaju dobrý deň. Už sme si tu dávnejšie písali a dobre ste mi radili za čo dakujem. No Už som bezradna je to presne rok čo sa trápim s tými hlieny, ráno je to najhoršie ale ani cez den neodíde. Nechápem čo robim zle. Uz od decembra nepijem kávu nejem čokoládu citrusy, paradajky papriky, palive veci..a neustupuje to. Na hadici v októbri lekar ani reflux nevidel ze aj pažerák všetko mam ok. Len mi našiel helicobacter, vraj prelieceny , a stredná gastritida. Po tom ako ste mi odpísala som išla do unilabs a vyšiel pep test pozitívny, to bolo začiatok februára, snažím sa dodržiavať stravu nehovorím ze 100% ale tie najhoršie potraviny som vylúčila úplne a nič. Dnes ma čaká u iného gastro sibo test a uvidíme čo dalej no mam pocit ze uz to mam tak chronické ze mi nic nepomáhalo.. ani lieky na kyselinu mi nepomáhali:((

Strana
z2