icon

Hysterektómia laparoskopicky: Ako prebiehajú vyšetrenia?

22. máj 2024

Ahojte je tu niekto kto to teraz rieši? Mám strach lebo veď nejaká baba nedávno takto zomrela a práve riešim predoperačné vyšetrenia a zaskočilo.ma že chcú aj rontgen pluc aj mamografiu...vy ste to tiež tak mali?!

majamat
22. máj 2024

ja som absolvoval a histerketomiu laparkou v oktobri a mamografiu nechceli a ani rtg pluc, kedysi ale bol standrad, ez sa rtg robili uz pri nastupe do nemocnice na akekolvek odd. uz sa to nerobi.

autor
22. máj 2024

@majamat môžem sa.prosim.opytat v akej nemocnici?

autor
22. máj 2024

@majamat a ako sa cítite ako.dlho ste boli PN?

562012
22. máj 2024

Mne robili pred dvoma mesiacmi hysterektomiu ,nie síce laparo,ale vaginálne.Predoperacne som mala len interné a anestéziológia.Nic viac nechceli

autor
22. máj 2024

@562012 a ako sa cítite ako dlho ste boli PN?

majamat
22. máj 2024

ja som teda mala tiez vafinalne ani soms i to neuvedomila,a le bolo to aj s laparkou dokopy.
PN som mala 2m, ae dr hovoril, ze nechava ma dlhsie koli praci a bola som v Bojniciach.

562012
22. máj 2024

Cítim sa výborne, čakala som horšie 😉 a keby mám prácu v kancelárii tak by som už aj pracovala.Kedze robím aj papierovačky,no aj dvíham v práci ťažké veci tak som doma 2,5 mesiaca.O týždeň už nastupujem.

majamat
22. máj 2024

a citim sa dobre.

24hod po operacii bolesti,a le dostavala som lieky, 2den po operacii uz som bola na izbe, stichy ma trosku tahali, lebo sa zachytavali o latku oblecka. po vytiahnuti uz to bolo ok.
a teda 2-3 den bolest pri naplneni mechura, 2 den bolest pod rebrami z laparky.

4 den ma uz pustili domov.
5 den som bola v obchode s rodinkou a napeso - to musim slapat do kopca.
6den v obchode uz sama.
8 den som bola na stichy a mm ma vylozil pri Lidli, do kopca som slapala peso sama. prakticky som uz ani nechyrovala, ez som po operacii. uz mi prakticky nic nebolo.

autor
22. máj 2024

@majamat super!!!!! Ďakujem za zdieľanie potešilo ma to

majamat
22. máj 2024

a teda lieky na bolest som mala 24hod v infuzke, potom dalsi den cez den Ibalgin, vecer este infuzka,a le stacila by aj tbl a bolelo am viac pod rebrami z laparky,a ko brucho.
a teda 3 den uz iba vecer. mna v nemocke navyse bolela aj krcna chrbtica z tych posteli a vankusov.
od 4 dna doma uz vobec nic.

autor
22. máj 2024

@majamat problémy s pomočovanim potom neboli? A nejaké rehabilitácie? Kúpele?

majamat
22. máj 2024

nie. ake rehabilitacie?
kupele, tam su urcite kriteria, neviem, ci vzdy je narok, ale nebola som.

autor
22. máj 2024

@majamat moja kolegyňa išla po tej operácii na rehabilitácie aby sa nepomocovala..tam neviem tohto sa dosť bojím teraz

majamat
22. máj 2024

ja som s tym problem nemala. ono udajne sa to stat moze a je to bezne. asi je hlavne dolezite posilnovanie panvoveho dna.
ja som sa na operaciu koli prolapsu, aj tka prolem nebol, hoci prave pri tom byt mohol.

ja_nika
23. máj 2024

Ja som po rozsiahlom plánovanom zákroku, kde mi okrem iného odstránili maternicu. Všetko prebiehalo v pohode. Nemala som ani strach. Asi najhorší bol prvý deň po operácii a aj keď som postupne začala piť tekutiny. Dalo sa to vydržať. Rekonvalescencia ide pomalšie ako som si predstavovala. Cez deň viackrát si musím pospať. Ešte po operácií sa mi zvýšili zápalové parametre, ale atb zabrali.

peter1953
23. máj 2024

Gynekologickým problémom častokrát končiacimi takouto nepríjemnou operáciou sa dá zabrániť zistením príčin týchto problémov. Pozrite si stránku Komhelp, prístrojom Diacom sa dajú odhaliť rôzne mikroorganizmy spôsobujúce gynekologické, ale aj iné zdravotné problémy.

majamat
23. máj 2024

@peter1953 az na to, ze odstranenie maternice ma zvycajne iny dovod ako mikroorganizmy.

autor
23. máj 2024

@majamat presne

didiana333
23. máj 2024

Ja som bola v januari na laparoskopicku hysterektomiu. Na Sliači. V utorok ma operovali a v piatok som šla domov. Žiadne bolesti,žiadne velké jazvy,iba štyri vpichu na bruchu. Na pn som bola šesť týždňov,všetko ok.

autor
23. máj 2024

@didiana333 super teším sa s tebou ..veľmi dúfam že aj u mňa to takto bude lebo sa bijim