Išli by ste na služobnú cestu napriek chorobe?
Ahojte, v utorok ráno mám cestovať na služobku, sama, autom do ČR. To nie je problém, šoférujem rada. Ale od včera poobedia som cítila, ako by na mňa liezla choroba. Pila som čaje, dala som si vitamín C a na noc theraflu. Dnes ráno som sa zobudila s boľavým hrdlom a opuchnutou mandľou. Išla som na pohotovosť, kde mi pozrela do hrdla a povedala, že na toto treba ATB a predpísala mi Dalacin. Ten som dnes zatiaľ užila dve tabletky. Cítim sa slabá, ale teplotu nemám. Cestovať mám v utorok ráno. Ubytko zabookované, program pripravený. Priateľ mi hovorí, že mám počkať do utorka rána, keď sa ráno zobudím, že mi bude zle, tak napíšem kompetentným, mám zrušiť ubytko (bude tam storno poplatok). Že ATB možno zaberú a v utorok mi bude lepšie. Čo by ste urobili vy? Zatiaľ sa tiež prikláńam k tomuto. Ale, ja som pomerne zodpovedná v tomto a nepríde mi fér, cestovať na služobku chorá kvôli ostatným. Popravde neviem, či budem v stredu infekčná.
angínu treba vyležať, nešla by som, online sa to nedá vyriešiť? že by si sa pripojila online ku nim?
Chorá by som nešla. Chorobu treba vylezat. Vôbec by som nesoferovala takom stave. Môžeš ohroziť nevinných ľudí na ceste.
angínu treba vyležať, nešla by som, online sa to nedá vyriešiť? že by si sa pripojila online ku nim?
@lucka_ke nie, mám tam dohodnuté stretnutia. @anonym_ddd875 ja sa cítim v pohode, aj som dnes šoferovala, len tá bolesť hrdla zatiaľ. Teplotu nemám.
By som sa ti po takom stretnutí asi moc nepoďakovala, keby dojdeš chorá a ma nakazíš... nie len kvôli sebe, ale aj z ohľaduplnosti ku druhým by som nešla a dala vedieť čím skôr
By som sa ti po takom stretnutí asi moc nepoďakovala, keby dojdeš chorá a ma nakazíš... nie len kvôli sebe, ale aj z ohľaduplnosti ku druhým by som nešla a dala vedieť čím skôr
@anonym_f8f49c no veď preto nad tým rozmýšľam, či budem v stredu infekčná, ak mám od nedele ATB. Nie je to vírusové.
@anonym_f8f49c no veď preto nad tým rozmýšľam, či budem v stredu infekčná, ak mám od nedele ATB. Nie je to vírusové.
@anonym_autor ja ked som mala anginu predminuly rok, potvrdenu sterom, bolo mi povedane ze po 48 hodinach od uzitia atb nie som infekcna
@anonym_autor stále by mi nebolo najpríjemnejšie mať stretnutie s viditeľne chorým, zachrípnutým človekom... a teda aj tebe určite viac prospeje oddych, aj ak už sa budeš cítiť lepšie, tak netreba to podceniť a prechodiť to, aby ťa to potom nedobehlo horšie
@anonym_autor stále by mi nebolo najpríjemnejšie mať stretnutie s viditeľne chorým, zachrípnutým človekom... a teda aj tebe určite viac prospeje oddych, aj ak už sa budeš cítiť lepšie, tak netreba to podceniť a prechodiť to, aby ťa to potom nedobehlo horšie
@anonym_f8f49c ale ja nie som viditeľne chorá, ani zachrípnutá. Netečie mi z nosa, nemám zmenený hlas. Iba ma bolí hrdlo, ale nepoznáš to na mne.
@anonym_autor ja ked som mala anginu predminuly rok, potvrdenu sterom, bolo mi povedane ze po 48 hodinach od uzitia atb nie som infekcna
@vler mne tiež dnes lekárka na pohotovosti vravela, že do utorka/stredy budem ok. Ja utorok cestujem a program mám stredu, štvrtok a piatok idem domov.
@anonym_autor išla by som.
@vler mne tiež dnes lekárka na pohotovosti vravela, že do utorka/stredy budem ok. Ja utorok cestujem a program mám stredu, štvrtok a piatok idem domov.
@anonym_autor tak ako u Teba moj jediny priznak bola ukrutna bolest hrdla ktora vsak po zacati atb rychlo ustupila. Nemala som teplotu, bolest hlavy, unavu, nic. Po 48 hodinach som isla do prace uplne v pohode.
Mám opačný názor ako väčšina... ja by som išla, pokiaľ teda by som bola schopná a relatívne pri sile, čo podľa opisu si. Ja by som nebola rada kebyže mi druhá strana zruší v takomto prípade stretnutie - pokiaľ teda nie si vysilená a nie je ti zle. ATB zaberajú pomerne rýchlo. Kľudne môžeš do utorka počkať ako sa budeš cítiť, ale ak to nebude horšie, tak by som šla.
@anonym_autor No podla mna, nemozes ist, ist ,zvlast ked ide o hrdlo,,, a este opuchnuta mandla ,musis sa poriadne preliecit ,, v klude , lebo , ked sa poriadne neprelieci hrdlo ,+ este ouchnuta mandla, , Reumaticka horucka je dosledok z nepreliecenych mandli..,ale kedze mas uz ATB, tebe to nehrozi,,Ak by ti to do 8 dni nepreslo,znova k mudr
Ja takto často chodím do práce, ani ATB neberiem. Maródka len v prípade hospitalizácie. Akurát kovid ma zložil na 3-4 dni, keď som mala teploty 39,5. Ja by som išla, ak by nemali za mňa adekvátnu náhradu.
Ja takto často chodím do práce, ani ATB neberiem. Maródka len v prípade hospitalizácie. Akurát kovid ma zložil na 3-4 dni, keď som mala teploty 39,5. Ja by som išla, ak by nemali za mňa adekvátnu náhradu.
@anonym_c8a393 No ale zdravie je prvorade,,tak v klude doma preliecit
@anonym_c8a393 No ale zdravie je prvorade,,tak v klude doma preliecit
@anonym_04dea3 hej, hej, len v mojom prípade 5 dní doma = nulový príjem za ten týždeň. Ako SZČO si to nemôžem dovoliť pri 2 deťoch s minimálnym výživným.
@anonym_autor uvidiš ako ti bude .. ja som mala ist na služobku a do rána som dostala horúčky a ani prehĺtať som nemohla, ufff.. museli najsť náhradu
Podobné niečo sa mi stálo pred mesiacom. Tri dni pred odletom ma chytili horúčky. Tých som sa zbavila, dostala som antb a letela som na služobku. Nebolo mi najlepšie, po stretnutiach som utekala rýchlo na hotel oddychovať, ale prežila som to. Nedalo by mi svedomie, keď viem, že refund by nebol žiaden a firma za to zaplatila tisícky eur.
Ak ti bude aspoň trochu lepšie, išla by som. Nabalila by som si všetky možné lieky a po stretnutiach šla rovno do postele. Musíš samú seba poznať, ako čo zvládaš a ako tvoje telo funguje.
Nie, nešla by som. Prechodene choroby majú veľa krát veľmi zle následky. Dcérin spolužiak prechodena choroba - prestal chodiť - nejaká reumaticka horúčka - mesiace sa z toho dostával. Poznám ľudí - čo fakt doplatili na tieto prechodene choroby ….
Podobné niečo sa mi stálo pred mesiacom. Tri dni pred odletom ma chytili horúčky. Tých som sa zbavila, dostala som antb a letela som na služobku. Nebolo mi najlepšie, po stretnutiach som utekala rýchlo na hotel oddychovať, ale prežila som to. Nedalo by mi svedomie, keď viem, že refund by nebol žiaden a firma za to zaplatila tisícky eur.
Ak ti bude aspoň trochu lepšie, išla by som. Nabalila by som si všetky možné lieky a po stretnutiach šla rovno do postele. Musíš samú seba poznať, ako čo zvládaš a ako tvoje telo funguje.
@anonym_15ccde ďakujem. Ja nemám ani teplotu, ani mi netečie z nosa, nemám upchaté dutiny, len mám jednu mandľu zväčšenú. S tou mám problémy celý život, čiže to nie je pre mňa nič nezvyčajné, len keď to príde, treba ATB.
Ak ti bude zajtra a v utorok dobre,isla by som.
Ak ti bude zajtra a v utorok dobre,isla by som.
@anonym_3bfdba počkám do utorka rána a ak to bude lepšie, tak pôjdem. Ak sa to samozrejme zajtra zhorší, pribudla by teplota alebo čokoľvek iné, tak to zruším obratom.
Podla toho co opisujes tak ano. Ved sa ani neliecis, okrem atb, teplotu nemas...a opisujes ze sa citis dobre.
Nie, nešla by som. Prechodene choroby majú veľa krát veľmi zle následky. Dcérin spolužiak prechodena choroba - prestal chodiť - nejaká reumaticka horúčka - mesiace sa z toho dostával. Poznám ľudí - čo fakt doplatili na tieto prechodene choroby ….
@oriesocek reum.horučka nie je prechodenej choroby,ale z neliečeho resp.zle lieceneho nalezu streptokoka v organizme.
Autorka,do stredy v 4 den ATB budeš na 95% schopná pracovat,dovtedy oddychuj kolko sa dá.

Nie, ja by som nesla. Ak mas antibiotika, mala by si byt doma a oddychovat a nevycerpavat sa cestovanim a ohrozovat ostatnych