icon

Je bezpečné užívať Norethisteron pri HBsAg pozitivite?

Dnes o 18:27

Dobrý vecer.
O mesiac ideme na dovolenku a presne prvý deň by som mal dostať MS. Pred par dňami som bola na preventívnej u gynekológa a dohodli sme sa na posune MS pomocou lieku Norethisteron Zentiva. Lekár samozrejme pozná moj zdravotný stav a vie o hbsag pozitivite, ale nejak konkretne sme to nepreberali a ja som sa napriamo zabudla opýtať. Teraz čítam príbalový leták a že pri ochorení pečeni liek sa ma brat opatrne. Ja mám hbsag pozitivitu, som nosič ale nemam akútnu chorobu, posledne výsledky z infekčného boli v poriadku (jeseň 2025), žiadnu liečbu neberiem. Teraz som v rozpakoch, keďže norethisteron by som mala začať brat zajtra. Gynekológ mi odporučil posunut cyklus mesiac pred, nech nemam na dovolenke kopec vedľajších účinkov. Sú tu ženy, ktoré majú ochorenia pečene a brali tento hormón? Bolo u vás všetko v poriadku? Samozrejme chapem, že kazde telo reaguje individuálne ale predsa len rada by som pocula skúsenosti ostatných. Dakujem

anonym_c6ec8f
Dnes o 18:52

ved zajtra je pracovny den zavolaj gynekologovi, ze si sa zabudla spytat nech ti povie vzhladom na tvoj zdravotny stav. Bude to urcite lepsie ako sa tu riadir radami, ludi ktory tvoj zdravorny stav nepoznaju a vo vacsine pripadov nie su lekari ani zdravotnici

autor
Dnes o 20:12
@anonym_c6ec8f

ved zajtra je pracovny den zavolaj gynekologovi, ze si sa zabudla spytat nech ti povie vzhladom na tvoj zdravotny stav. Bude to urcite lepsie ako sa tu riadir radami, ludi ktory tvoj zdravorny stav nepoznaju a vo vacsine pripadov nie su lekari ani zdravotnici

@anonym_c6ec8f Ano jasne že hneď rano budem volat, ale každopádne ma zaujimaju skúsenosti žien, ktoré majú takú istú diagnózu a ako znášali tento liek