Je darovanie krvi bezpečné, keď sa cítite chorý?
Čo si myslíte o tom, keď človek ide darovať krv a cíti sa chorý? Má pocit, že na neho niečo lezie, cíti, že má chytené dutiny. Podľa neho to uvidia z tej prvej kvapky krvy, ale tam zisťujú len hemoglobín, nie? Dobre, tá krv ide najprv na test v laboratóriu, keď sa daruje, a ak sa tam nájde niečo, tak sa "vyleje do výlevky", proste sa nemôže darovať. Okrem toho, že takto si ešte viac oslabí organizmus, tak ešte riskuje život pacienta, ktorému dajú jeho krv, že mu ublíži, lebo daroval chorý... Veď tá krv sa daruje aby pomohla pri operáciách a chorobách, kde treba vymeniť krv... Podľa mňa je to veľmi nezodpovedné - darovať krv ak som nachcipaný...
Ja si myslím, že ten človek sa necíti v skutočnosti chorý a povedal to iba pre to, lebo sa mu napr. nechcelo upratovať, ísť na nákupy, výlet... 😁
Ja si myslím ze rozumný clovek ostane doma a nebude ohrozovať este aj svoje okolie
Áno, darovať krv ked je niekto chorý/cíti, že niečo na neho lezie,je nezodpovedné a to aj voči sebe.Organizmus sa darovaním oslabí a horšie čelí chorobe.
@anonym_autor keď sa necítim dobre nejdem medzi ľudí. Chce nakaziť zdravotníkov? Áno je to nezodpovedné. Ak mi nie je dobre a nemusím tak sedím doma. Darovať krv môže hocikedy.
Ja si myslím, že ten človek sa necíti v skutočnosti chorý a povedal to iba pre to, lebo sa mu napr. nechcelo upratovať, ísť na nákupy, výlet... 😁
@cutespider problém je ten, že sa chorí naozaj cíti, ale kvôli práci darovanie odkladal. A nejde o mňa, o niekoho, s kým som sa na tú tému pohádala.
@cutespider problém je ten, že sa chorí naozaj cíti, ale kvôli práci darovanie odkladal. A nejde o mňa, o niekoho, s kým som sa na tú tému pohádala.
@anonym_autor, nemyslel som Teba, ale že si niečo od neho chcela a preto sa vyhovoril, že je chorý.
Myslím si to preto, lebo ak chodí darovať, tak vie, že sa pred darovaním robí rozbor krvi a meria sa aj jej teplota + sa pýta lekár, ako sa cítiš a je to aj otázka v dotazníku, ktorý podpisuješ, že je vyplnený pravdivo a za klamstvo môžeš byť trestne stíhaná. Netreba sa rozčuľovať, ak je chorý, nepovolia mu darovanie. Ale možno tam chce ísť iba kvôli paragrafu (priepustke) 😁
@anonym_autor, nemyslel som Teba, ale že si niečo od neho chcela a preto sa vyhovoril, že je chorý.
Myslím si to preto, lebo ak chodí darovať, tak vie, že sa pred darovaním robí rozbor krvi a meria sa aj jej teplota + sa pýta lekár, ako sa cítiš a je to aj otázka v dotazníku, ktorý podpisuješ, že je vyplnený pravdivo a za klamstvo môžeš byť trestne stíhaná. Netreba sa rozčuľovať, ak je chorý, nepovolia mu darovanie. Ale možno tam chce ísť iba kvôli paragrafu (priepustke) 😁
@cutespider to by šiel už pred dvoma týždňami, ale zakaždým ho ukecali v práci, že je málo ľudí. Ja som od neho nechcela nič, takže o výhovorku nešlo. Neviem, ako pravidelne chodí darovať. Raz, možno 2x do roka chodí.

@anonym_autor z toho testu to zistia, budú tam zvýšené biele krvinky a krv nebude môcť darovat