Je dvojtýždňová PN kvôli Covidu-19 prehnaná?
Ahojte,
Lekárka ma vypísala na 2 týždne. No z prace mi volajú ze prečo na tak dlho. Je to podľa vás dlhá doba na vyliečenie sa z covidu? Alebo je to tak akurát. Pretože vedúca hovorí ze je to prehnané.
Ďakujem za vaše názory.
Veduca nech vystuduje medicinu, a potom nech riadi dlzku PN... vsetko posudzuje lekar
@lukbe robím v potravinách. Takže asi preto na mňa tak ponáhľajú. Ale zdravie mam len jedno. Hovorila som vedúcej ze sa pokúsim to urýchliť ale tak nedá sa
Nech sa stará o veci ktorym rozumie. Nie je lekár áno aj ten sa mýli . A keď budeš fit tak zavoláš doktorke a vypíše tá skôr.
@simca06022011 tak necitim sa na to aby som šla do práce. Keby som sa na to cítila tak na pn vôbec nejdem a už dnes by som bola v práci
tak ale zase infekcna behat do prace nema vyznam. Ak sa citis choro, tak bud doma a veduca nech si piska.. proste chora nemozes predsa pracovat 🙂 ja som bola s kovidom na vianoce taka odpisana, ze az VCERA som bola schopna upratat dom, proste som ledva vladala take ukony ako umyvacku nalozit atd. Prvykrat som nespala cely den.. cize takmer 2 tyzdne som bola KO... a to bezne infekty prechodim ako nic...
@simona2001 presne tak. Nič neurychľuj. Treba to doliecit. Sú potom kadejaké dôsledky.
Záleží na tom, kvôli čomu na tej PN v skutočnosti si. Či kvôli stále pozitívnemu testu, škaredým príznakom alebo kvôli tomu, že sa necítiš úplne dobre.
@simona2001 nech krici, zdravie mas len jedno.
Ja som bola na pn s kovidom len tyzden, ale mala som lahky priebeh a citila som sa skoro fit. Ked sa ty necitis ok, tak tam predsa nepojdes s vypatim vsetkych sil.
O PN rozhoduje lekar, nie vedúca.
Ty si priorita, nie pani veduca.
@simona2001 Na veducu sa vykasli. Chorobu treba vylezat a pokial mas moznost,ostan doma tie 2 tyzdne. Narobis sa este dost.
Záleží ako sa cítiš, vedúca nie je lekár aby vedela posúdiť tvoj zdravotný stav.
Ja som bola za tri dni fit, môj. Chlap aj dcéra za dva aj keď ta ešte asi 2 týždne nemala. Chuť resp jej všetko. Chutilo rovnako
Vedúca je pani doktorka či čo? O dĺžke PN rozhoduje lekárka. Predsa ťa videla, vyšetrila a podľa toho stanovila dĺžku PN. Asi sa jej niečo nezdalo, keď ťa nechala 2 týždne doma. Normálne sa mi nožík vo vrecku otvára keď čítam čo ti to tá tvoja vedúca povedala a čo si akože o sebe myslí. Nabudúce iba oznam že si na PN a do kedy a nemusíš prezrádzať čo ti je ani sa objajovať prečo tak a nie tak. A ešte keď sa po dvoch týždňoch nebudeš cítiť fit, choď si po ďalšiu PN-nku.
@simona2001 vedúcu odporuč na lekárku, nech pokecajú. Čo ty s tým máš... Nie si predsa lekár, aby si si povedala a dosť, už som zdravá.
normalne sa vyliec, dva tyzdne na chorobu uplne ok, veduca nech nevymysla, mam skusenost, ze tiez na mna tak tlacila, aby som isla skor do roboty, nemala som este predlzenu zmluvu a bala som sa o prijem, ja s vysokym crp, bleda a pol roka sa mi choroba vracala, cize normalne doliecit
Syn zdravý 18 r.ma covid 10 deň.test už negat.a stále sa tu motá ako mechom udrety.vela spi...takže ktosi teraz pri poslednej mutácií stanovil dĺžku choroby na 5 dní.ale je to vysoko individuálne.PN sa ukončuje.ked sa človek cíti schopný pracovať Vedúca môže vieš čo...
@simona2001 ja si osobne myslím že dva týždne je ideál a taktiež ak sa po týždni budeš cítiť dobre nebudeš mat žiadne príznaky negatívne testy prečo neukoncit skôr
Ja som síce cca8 dni bola pozitíva ale príznaky ako ešte pretrvávajúce sople som mala skoro mesiac..
Kolega mal taký silný covid že ho rovno na tri týždne vypísala ma za sebou dva a plánuje ísť k dr aby mu ju ukončila ..
Čiže každý inak
Takisto som mala nedávno kovid a tiež 2 týždne PN. Prvých 5 dní som preležala s teplotami, ďalšie dni ešte kašel a nádcha takže doliečovanie.
Aj my si tym prechadzame. Test budes mat pravdepodobne pozitivny max tyzden a co sa tyka zvysku ukaze len cas. A osobne je to len na tebe ci ostanes este doma so "soplom" a podobne. Lebo priznaky po covide ako dutiny, kasel ta moze sprevadzat aj mesiac.
podľa tvojho stavu, ak si OK, išla by som , ak nie si, zostala by som doma. Zdravie je prvoradé a je jedno či je to covid, alebo niečo iné
Ochorela som pred Vianocami. V utorok mi bolo neskutočne zle, v stredu úplná zmena. V nedeľu na Vianoce som možno navonok pôsobila úplne v pohode, ale ešte aj teraz, po ďalšom týždni, mi je tak všelijak. Chvíľami si pripadám ako motko, len by som spala. Som rada, že som ešte na dovolenke. Na tvojom mieste by som to nesilila.

@simona2001 vedúca nie je lekár. Mne sa ťahá "obyčajné" prechladenie už 4. týždeň.