Je komplexný test na trávenie spoľahlivý?
Co vravíte na tento test . Je spoľahlivý oplatí sa do neho investovať?
@lapersefona prečo by nemal byť spoľahlivý? Platila som si viac rôznych odberov či v medirexe, alebo unilabs, a vždy som bola spokojná.. treba si pozrieť, či vyšetruje všetky markery, ktoré chceš.. 🙂
@denisa_deniska a potom si to konzultovala s inými doktormi? Dala si si urobit aj na intolerancie?
ja som ho chcela nakoniec nedala.
Konzultovala som to s gastro:
- zakladne intolerancie - mlieko vajcia soja mi urobila obvodna
A gastro mi povedal asi tak:
Jedna jeho pacientka mala problemy, a ten test poukazal na kesu orechy ktore naozaj jedla casto - vysadila a pomohlo
Druhy pacient - tomu vyslo asi 40 intolerancii ale nebola pravda, ze tie jedla nemoze jest uplne ale v tej chvili zacal mat paniku z kazdeho jedla a aj tie co mu nevadili ale papier ukaza,l ze mu vadia, sa uz bal dat do ust, takze mal problemy co zjest.
Mne odporucil formu - total dieta a pridavat jedla postupne a skusat pozorovat zapisovat si zmeny. Neskusat vela naraz.
Takto som zistila ze nemozem okrem mlieka a soje aj mak, orechy vo vacsom mnozstve, proteinove drinky - ani tie na rastlinnej baze, ziadne strukoviny ci kapusta a takto mam zoznam veci co mozem obcas a co nemozem vobec.
Napriklad na vajcia mi vysla z krvi silna intolerancia a nakoniec to nieje uplne tak a mozem vajcia klasicky, ked su spracovane v kolacoch, pecive, varenom jedle ale nemozem prazenicu, varene vajcia, volske oka a tak.
Takze tie testy niekedy mozu pomoct a niekedy ani nie. Ja keby som sa riadila tym ze vajce nesmiem podla krvi tak mam dosta obmedzeny jedalnicek a nakoniec ich vlastne mozem ale s mierou. 🙂

@lapersefona prečo by nemal byť spoľahlivý? Platila som si viac rôznych odberov či v medirexe, alebo unilabs, a vždy som bola spokojná.. treba si pozrieť, či vyšetruje všetky markery, ktoré chceš.. 🙂