Je možné po prekonaní Covidu-19 dostať ho znova?
Ahojte..najde sa tu niekto kto je ockovany aj prekonany na covid...je mozne po covide chytit covid znova? Alebo je tam nejake ochranne obdobie? Resp.dostal niekto 2x xovid po sebe?
@sisaka Nechajme to uz tak...dala som ti evidentne argumenty, ze napriek vysokym cislam infikovanych konci zaockovanych nasobne menej v nemocnici..evidentne to ale pocut nechces. V podstate to je jedno, lebo tu na sk mozeme len ticho zavidiet vasu vysoku zaockovanost. Aj aktualne, pri nasobne vyssich poctoch infikovanych mate zlomok umrti ako tu na SK (cisla za vcerajsok Alberta 17,7 tis nakazenych a 12 mrtvych a SK ma 4,6 tis nakazenych a 54 mrtvych). Nechcela som ta nahnevat a uprimne ti zelam vsetko dobre ❤
@majamat veď to nechápem! U nás v Kanade verili vždy až priveľa, nikdy nemali vážne dôvody nedôverovať, tak im to len veľmi pomaly dochadza, čo sa tu deje, ale mám pocit, že niektorí sa už začínajú preberať. Doteraz diskusie pod msm článkami boli na 90% súhlasné, teraz je už množstvo nesuhlasnych, niekedy už úplne otočené 90% nahnevaných, čo kričia, toto je bullshit a len pár sa ozve na podporu článku. Ľudia si naozaj mysleli, že keď sa dajú zaočkovať, že sa všetko skončí, ale neskončilo. Ide vlna za vlnou, ďalšie a ďalšie opatrenia, v podstate je to čoraz horšie a ovládanie štátom na všetkých úrovniach žitia už presiahlo únosnú mieru aj pre očkovanych. Ide to 1 krok vpred, 3 vzad, 1 vpred, 4 vzad a čoraz menej prav a slobod 😔 Trpia nám tu nevinné deti, u maličkých IQ kleslo v priemere v populacii o 20 bodov, deti majú problémy s rečou, s kontaktom s druhými ľudmi. U nás sú škôlky už od 6 týždňov od narodenia, väčšina rocnych deti je už v škôlkach, tí najmenší masky nemajú, ale majú učitelia a na toto sa dívajú celé dni… tragedia, kto vie, či niekedy niekto poráta skutočne obete tejto plandemie.
Kto sa boji ešte aj tohto miernejšieho omikronu vyfasuje veľký sacok, nech sa do neho zabalí, hore nad hlavou riadne zaviaže a bude tak chodiť
@sisaka Ja som nešťastná, že aj tu to väčšine ešte nedošlo. Ani mnohým z tých, ktorí zažili klamanie, cenzúru, odvádzanie pozornosti a podobné manipulácie za socíku. Vtedy ale stačilo zapnúť si rakúsku televíziu - teraz sa klame v msm celosvetovo. A ešte ten strach - aj tak raz každý musí umrieť, ja osobne radšej bez pomoci lekárov... Ten strach nám naozaj vsugerovávajú profesionálne. Lenže keď sa necháme ovládnuť tým strachom, stratíme viac - stratíme ľudské práva, lebo vláda to odsúhlasí pekne potichúčku - a potom už bude neskoro.Už tu je myšlienka, že voliť budú môcť len tí správni = zaočkovaní.
@dadis To, čo píšeš, platilo pre predošlé varianty. https://health-infobase.canada.ca/covid-19/epid... - graf znázorňujúci podiel jednotlivých mutácií v populácii. A potom dáva zmysel, keď je v nemocnici 213 plne zaočkovaných a 205 neočkovaných. Pri vyše 70% zaočkovanosti populácie by optimista čakal rádovo nižšie počty očkovaných v nemocnici.
@dadis Trochu som bola vyrušená. Na Slovensku ešte stále máme viac variantu Delta, v Kanade sa to medzi koncom novembra a koncom decembra stihlo otočiť v prospech Omikronu. Takže to, čo majú v Kanade, sa dá očakávať aj tu. Vyššie počty zaočkovaných v nemocniciach. Na Omikron očkovanie nefunguje - preto ho zaradili do kategórie Variants of Concern - definícia je uvedená v kapitole rovnakého názvu hneď na začiatku citovaného dokumentu - Omikron spĺňa 2 zo 4 bodov definície - šíri sa ľahšie a viac odoláva očkovaniu.
@alenatomova V canade je 90% zaockovanost nad 12rokov. "Radovo nizsie" myslis ako? Vysvetlovala som uz zaklady statistiky v prispevku vyssie. Ano, vakciny su proti omikronu menej ucinne, avsak ich ochrana pred hospitalizaciou a smrtou je preukazana. A prestan splietat rozpravky o sprisahaniach 🙄
@dadis Mládež skresľuje štatistiku, keďže ju koronavírus Covid-19 nepostihuje ťažkým priebehom spojeným s pobytom v nemocnici. Lepšie je držať sa zaočkovanosti dospelých. Ktorá je v Kanade 72%. Rádovo nižšie v tomto prípade znamená nie stovky, ale desiatky očkovaných v nemocniciach. Príklad s čiapkami: 72 ľudí nosí čiapku. 28 chodí s holou hlavou. Ak čiapka dobre funguje proti ochoreniu, tak nemôže nastať stav, že v nemocnici bude rovnaký počet čiapkových a nečiapkových. Malo by ich byť oveľa menej. A naopak, ak očkovanie nefunguje úplne vôbec, tak bude chorých v rovnakých percentách z obidvoch skupín. Takže napríklad 36 čiapkových a 14 nečiapkových. Alebo 18 čiapkových a 7 nečiapkových. Proste s tým pomerom v nemocnici v Kanade by to malo byť - ak očkovanie funguje- povedzme 80: 205- a nie 213:205, čiže skoro 1:1. Takto sa to pomaly blíži pomeru ako u nefungujúcich čiapok...
@dadis Pomer nefungujúcich čiapok v našom príklade by bol 527 očkovaných a 205 neočkovaných v nemocniciach.
@alenatomova Ty si naozaj uplne pomylena. Ale 72% bola zaockovanost celej populacie a nie dospelych (aj vratane deti, preto som pisala, ze zaockovanost populacie starsej ako 12r je 90%...a starsej ako 50r bude este vyssia)..tak skus ten priklad s ciapkami preratat na populacii 18+ a potom mi daj vediet 🤦♀️
@alenatomova dobre to chápeš, nenechaj sa pomýliť.
Štatistiky nakazených v Kanade nie sú od 12 rokov, ale od 0 rokov, celková zaockovanost je okolo 70%, percentuálne je viac nakazených zaočkovaných ako nezaockovanych, keďže tych je v našej provincii 80% aj keď tvoria len 70% celkovej populácie, z toho vidno, že percentualne mame medzi nakazenymi viac zaočkovaných ako nezaockovanych
V našej provincii to už rozdelili aj na 1.,2.,3. dávku, sú ľudia aj s 3. dávkou, čo sa nakazili, skončili v nemocnici a aj zomreli, vôbec nepomohla extra dávka, (bodaj by aj, keď stále očkujú s vakcínou na pôvodný vírus) a to iste platí pre nemocnice, sú tam ľudia po 1.,2.3. Davke aj neockovany, momentálne všetci ockovani zaberajú v nemocniciach viac miesta ako neockovany.
Vakcína ponuka mizernú, krátkodobú ochranu s množstvom vedľajších účinkov, vrátane smrti. Komu sa zdá, že sa mu oplatí riskovať koli tomu život, ma možnosť, nikto by ale nemal byt nútení, keďže vakcína môže spôsobiť smrť.
Tiež podľa štatistiky v našej provincii za 2 roky zomrelo na covid/s covidom len 150 ľudí, ktorí nemali žiadne zdravotné problémy.
Bolo by fajn, keby sa už očkovaní prebrali z tranzu, alebo nám aspoň dali pokoj, kľudne nech sa očkujú aj 4 x do roka, keď si myslia, že sa tým vyhnú smrti.
@sisaka Vobec to nechape dobre 😂😂 a evidentne ani ty...na Sk zomrelo 17tis ludi na covid...kym u vas v Canade umiera par ludi u nas stale cca 50 denne, len vdaka tomu, ze nemame dost zaockovanych...a umieraju aj ini, odkladane onko a ine zdravotne diagnozy, ktore boli vdaka covidu zanedbavane...
@dadis V roku 2020 na Slovensku zomrelo na COvid-19 4004 osôb. Viď stránka NCZI, zdravotná ročenka. To ešte nebolo očkovanie. Takže v 2021 umrelo 13 tisíc? NAPRIEK 50% zaočkovanosti? Napriek dobrým skúsenostiam určitých lekárov s liečením Covidu - ktorých oficiálni "odborníci" ignorovali? Napriek podávaniu vitamínu D?
Prosím Ťa, nehádaj sa tu o miere zaočkovanosti, to nie je to najdôležitejšie. Skús sa upokojiť a chladnokrvne počítaj. Ja už nesplietam o spiknutí.😉
@alenatomova 200tisic ludi zomrelo na covid v 2020? Srandujes? Uz ma prosim neoznacuj, myslim si, ze nasa diskusia nema vyznam..
@dadis Covid-19, zomrelo 4 tisíc.
@alenatomova aha, ok..ale vies aky bol rok 2020...v prvej vlne bolo zatvorene vsetko, povinna statna karantena, skoro nik neumrel. Ludia zacali umierat vo velkom v novembri/decembri. V 2021 bolo najviac umrti prve mesiace roka, kedy zaockovanost zdaleka nedosahovala 50% (moji rodicia dostali covid v marci, "nestihli" ich este zaockovat i ked mali 64 a 65r)...bola som dobrovolnicit v nemocnici, pokojne si vybav dobrovolnicku zmluvu v blizkej nemocnici na covid odd. i ty. Uvidis na vlastne oci ten rozdiel ockovany/neockovany...

@dadis očividne si nedáš pokoj.
1. Väčšina kanadských štatistík zaočkovaných zahŕňa len vekovú skupinu 12+ lebo iba tí mohli byt očkovani. Teraz pridali 5-11 ale zase väčšina štatistík to ešte nezahŕňa. Štatistiky nakazených zahŕňajú celu populáciu 0+. Z celkovej populácie našej provincie je zaočkovaných 72.9% žiaľ screen shot sa mi nedá urobiť cely, tak na 2x, nie je problém si to overiť, pridám aj link, aby som ti ušetrila námahu.
Ešte raz ja nemám potrebu tu nikoho klamať, čo by som z toho mala? Kľudne si ma volaj radikálnou, ja viem o čom píšem a viem, ktorých odborníkov už vyše roka ohľadom tohto očkovania sledujem.
Nejaké citové manipulácie idú mimo mňa, z týchto manipulačných technik používaných politikmi, msm atď sa mi akurát dvíha žalúdok, ako všetkým, ktorí nepodľahli davovej psychóze.
Budem rada, keď budeš moje príspevky ignorovať, nie sú určené zhypnotizovanym.