Je možné zhoršenie zraku, aj keď v rodine nemá nikto okuliare?
Zhoršil sa mi pred časom zrak na jednom oku .V rodine nemá okuliare nikto.Je možné že ako jediná budem mat problémy s očami?Mate to tak tiež niekto?
@anonym_autor nie u nás nosia okuliare skoro všetci okrem brata a jedného dieťaťa
U nás naopak v rodine ma okuliare každý okrem mňa. Okuliare nie sú hanba. Ak ti to pomôže tak kľudne buď jediná v rodine 🙂
@anonym_autor Neudávaš vek,ale po 40tke to začína. Veď to nie je nič tragické..normalna vec.
@anonym_autor Neudávaš vek,ale po 40tke to začína. Veď to nie je nič tragické..normalna vec.
@anonym_b233b1 mam 29
@anonym_b233b1 no môj otec zomrel ako 81 ročný a nenosil okuliare ani na blízko, ani do diaľky. Moja babka začala nosiť okuliare na čítanie po 80tke - do diaľky bez dioptrií, a používala ich na háčkovanie. detto moja mama, okuliare na blízko po 70tke. Ja okuliare na blízko pred 40tkou.
Joj, ty si ako moja babka, ked maly zacal nosit okuliare: "Ako je to mozne? V nasej rodine nikto okuliare nenosil" No nenosil, a kvoli tomu necham dieta tak? Vsak chod na ocne, ked zle vidis. Nie vsetko je dedicne.
Ja som mala do 40 dobrý zrak až potom som začala nosiť okuliare. U nás v rodine majú všetci okrem brata. Ale len slabé dioptrie potrebujeme - zatiaľ.

od 50tky nosia okuliare všetci. je to len otázka času u tvojich rodičov.