Je možné zvoliť miniinvazívnu operáciu pri bolesti chrbta?
Ahojte, prosim Vas, je mozne toto zoperovat aspon s miniinvazivnym zakrokom? Ked bolest pretrvava - zhorsuje sa cele roky, pomaly desatrocie, nezabera nic.Rec je o 28 rocnom cloveku, ktory nedokaze zit plnohodnotny zivot pre bolest.
Brala som lieky ako tramal, aulin, liecili ma ozonom, kortikoidmi, nic vsak nezabera a je to uz velmi dlho, niektore noci vobec nespim, niektore dni nejem.
Dakujem za vase nazory vopred.
mas len miernu utlak na miechu pri C5/6 ci je to na operaciu zvazi neurochirurg. za mna treba cvicit cvicit cvicit. pisu zeje tam aj artroza. dcera mala horsi nalez poctivo cvicila sm system a pilate a cca po 1-2 rokoch sa jej stav upravil je bez bolesti. ja som cvicila zarovno s nou ale aj tak ma museli operovat no ja som mala prasknutu platnicku a tlacila na miechu cez 20mm u teba nic nepisu. ak nezabera ziadna konzervativna liecba a si len na liekoch od bolesti (ak teda poctivo cvicis) odporucam vyskusat neurochirurga co povie na nalez ale bude chciet nove mri max par mesiacov stare
Spolupraca neurolog a ortoped, rehabilitacie a kazdodenne cvicenie. Mam horsi nalez na celej chrbtici, bola som u neurochirurga, mala som 42 rokov vtedy, doktor sa vyjadril ze operacia je to posledne mozne riešenie, je to komplikovany narocny zakrok s dlhou dobou rekonvalescencie a vysledok je 50 na 50. Poctivo som cvicila sm system, sukromne chodim kazde 2 tyzdne na fyzioterapiu. Mam obmedzene moznosti pohybu, vzhladom na stav platniciek, cize nemozem vsetky druhy cvicenia..napr. 5 tibetanov nesmiem cvicit vobec, masaze mi stav zhorsuju, ruky mozem dvihat pred seba a do boku iba do vysky ramien, hore davat ruky nemozem, inak pridu silne bolesti krcnej chrbtice. Napriek tomu fungujem vdaka cviceniu a fyziu. Lieky od bolesti neberiem ziadne, max natieram voltarenom a nahrievam nad cervenym svetlom. Ale trvalo mi par mesiacov kym som sa sem dostala, predchadzali tomu dve 3mesacne PN

@16katka26 co moze byt pricinou? Sedave zamestnanie, malo pohybu, si pretazena, nakladas si na chrbat vela starosti...? Mne pomohlo prehodnotit, v com sa pretazujem, ja som bola strasny puntickar, presvedcena, ze ja vsetko urobim najlepsie :( to nemusi byt tvoj pripad, samozrejme. Taktiez extruzia disku, ale L5/S1. A pomaha mi pilates. Ale aj tak mam niekedy dni v bolestiach, ale je to omnoho lepsie. Operovat som sa nedala.