icon

Je normálne často meniť antidepresíva?

20. júl 2026

prosím kto ma skúsenosť alebo vie poradiť. chodím k psychiatricke už nejake mesiace (chodila som aj predtym, vtedy mi 2x zmenila AD). teraz mi tiež už 2x zmenila AD. ale necítim takú zmenu ako by som čakala. je možné že mi en je trafiť lieky? resp je to bežne toľko meniť typ liekov?

ivicatolic
20. júl 2026

@anonym_autor a to prečo ich mení akože?

anonym_6e7946
20. júl 2026

Máš nežiadúce účinky? Alebo sa nedostava účinky? Ja som menila 5x za rok, kým sme došli ku niečomu, čo ako tak fungovalo.

euka210
20. júl 2026

@anonym_autor neviem, ja som za 10r brala tusim len 4druhy, velmi ich nemeni. Skor ine zmeni, prida.

evkatk
20. júl 2026

Je to neuveriteľné, že niekto verejne rieši svoje psychiatrické problémy. Byť psychicky narušeným a brať lieky vždy bola nesmierna hanba a celé rodiny sa takého blázna dištancovali. Predsa zdravý človek musí byť tak silný, aby ustál vždy a dokázal hravo vyriešiť každý problém.

autor
20. júl 2026
@ivicatolic

@anonym_autor a to prečo ich mení akože?

@ivicatolic úplne 1x mi zaberali ale teda slabšie tak mi zvýšila dávku a tam som dostala vedľajšie účinky. tie som prestala brat a dala mi iné. potom som k nej nechodila a teda som ani nebrala ad, a teraz som opäť v nich pokračovala ale teda po asi 3m to začalo úplne stagnovať tak mi ich zmenila. z týchto nových som hrozne nervózna, ale teda ze ich beriem krátko a uvidime časom tak neviem.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. júl 2026
@anonym_6e7946

Máš nežiadúce účinky? Alebo sa nedostava účinky? Ja som menila 5x za rok, kým sme došli ku niečomu, čo ako tak fungovalo.

@anonym_6e7946 iba nervozita pri týchto ale že to beriem krátko, že sa nedá konštatovať ci mi sadli či nie. viem že sa zvyknú meniť kým sa nájde to prave len z tohto som už vcelku zúfalá

anonym_6e7946
21. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_6e7946 iba nervozita pri týchto ale že to beriem krátko, že sa nedá konštatovať ci mi sadli či nie. viem že sa zvyknú meniť kým sa nájde to prave len z tohto som už vcelku zúfalá

@anonym_autor ja som pri AD vydržala tak 8t. Keď do toho času nezačali účinkovať a zároveň nevymizli čiastočne nežiadúce účinky, tak sme ich vymenili.

mogaa
21. júl 2026

prosím ťa 2-3 x ti menila lieky, to sa ti zdá naozaj veľa? lebo je to uplne normálne...každý jeden liek má ja nežiaduce účinky a tie sa nie u každého prejavia rovnako....rovnako nie každý liek sadne každému čo sa týka účinku....to je rovnaké ako keď máš opicu a je ti zle - jednému pomôže vyprošťovák, inému vývar a ďaľšiemu stačí sa poriadne vyspať...a tomu poslednému nič, tomu bude zle stále....každé telo reaguje inak a liek nie je niečo kedy ti po užití zázrakom prejdú zdravotné problémy....a hlavne pri psychiatrických diagnózach, tam naozaj lekár nevie ktorý liek ti sadne a pomôže....príliš sa sleduješ a to nie je dobré, treba zamestnať hlavu niečím iným, venuj sa deťom, rodine, urob si pekný výlet, rob všetko čo máš rada....aby liek zaúčinkoval treba určitú dobu....a treba si uvedomiť že ak máš.napr.schychofréniu alebo depresie, tak nervozita je vždy lepšia ako ostať bez lieku....

evkamotka
21. júl 2026

A to s tebou nepreberá, aky liek ti nasadi a preco? Ved sa jej popytaj. Ja som menila velmi casto, vzdy to malo dovod, ktorý sme si s dr vyjasnili

autor
21. júl 2026
@mogaa

prosím ťa 2-3 x ti menila lieky, to sa ti zdá naozaj veľa? lebo je to uplne normálne...každý jeden liek má ja nežiaduce účinky a tie sa nie u každého prejavia rovnako....rovnako nie každý liek sadne každému čo sa týka účinku....to je rovnaké ako keď máš opicu a je ti zle - jednému pomôže vyprošťovák, inému vývar a ďaľšiemu stačí sa poriadne vyspať...a tomu poslednému nič, tomu bude zle stále....každé telo reaguje inak a liek nie je niečo kedy ti po užití zázrakom prejdú zdravotné problémy....a hlavne pri psychiatrických diagnózach, tam naozaj lekár nevie ktorý liek ti sadne a pomôže....príliš sa sleduješ a to nie je dobré, treba zamestnať hlavu niečím iným, venuj sa deťom, rodine, urob si pekný výlet, rob všetko čo máš rada....aby liek zaúčinkoval treba určitú dobu....a treba si uvedomiť že ak máš.napr.schychofréniu alebo depresie, tak nervozita je vždy lepšia ako ostať bez lieku....

@mogaa ďakujem za normálnu odpoved. ja sa moc nepozorujem ale priznám že som netrpezliva. najradšej by som bola ak by to už bolo stabilizovaná a cítila by som sa už len lepšie. ale áno viem že na každého zaberá nieco iné a treba to nájsť. iba som nevedela či je to bežne alebo ja som čosi “extra”😅

autor
21. júl 2026
@evkamotka

A to s tebou nepreberá, aky liek ti nasadi a preco? Ved sa jej popytaj. Ja som menila velmi casto, vzdy to malo dovod, ktorý sme si s dr vyjasnili

@evkamotka 1x mi povedala že síce lieky zaberajú ale nemajú taky účinok ako očakávala-teda na začiatku zaberali a po nejakom čase to začalo stagnovať až pomaly sa zhoršovať.

adriana633
21. júl 2026

@anonym_autor ahoj ake si zatial brala AD? mne uz menili 7× a nic..

alan12
21. júl 2026
@adriana633

@anonym_autor ahoj ake si zatial brala AD? mne uz menili 7× a nic..

@adriana633 ja mám za osem rokov vyskúšal všetky AD a žiadne nezabrali, už neviem ako ďalej