icon

Je normálne necítiť smäd, keď je horko?

22. jún 2025

je horko
necitim smad
to je normalne?

patka06
•
22. jún 2025

Je horúco
Ak piješ dostatok tekutín, je normálne, že nepociťuješ smäd

autor
•
22. jún 2025
@patka06

Je horúco
Ak piješ dostatok tekutín, je normálne, že nepociťuješ smäd

@patka06 nepijem skoro vobec

patka06
•
22. jún 2025

V tom prípade by som to brala ako problém
Začni viac piť, aj keď nie si smädná - po malých množstvách

autor
•
22. jún 2025
@patka06

V tom prípade by som to brala ako problém
Začni viac piť, aj keď nie si smädná - po malých množstvách

@patka06 dakujem vyskusam

toto som nikdy nemala preto je mi to divne

thirstymonk
•
22. jún 2025

Ja to mám zas naopak. Sa ma sestrička minule na NTS pýtala, či som včera vypil aspoň dva litre vody. A ja jej povedam: Moja zlata, ja už som dnes vypil dva litre vody. Bolo to na odber plazmy o 8:40 haha :D
Mňa už urologička zdžubala, že nie je normalne, aby človek vypil 4,5l vody za deň v zime, lenže čo mam robiť, keď som furt smädny?

autor
•
22. jún 2025
@thirstymonk

Ja to mám zas naopak. Sa ma sestrička minule na NTS pýtala, či som včera vypil aspoň dva litre vody. A ja jej povedam: Moja zlata, ja už som dnes vypil dva litre vody. Bolo to na odber plazmy o 8:40 haha :D
Mňa už urologička zdžubala, že nie je normalne, aby človek vypil 4,5l vody za deň v zime, lenže čo mam robiť, keď som furt smädny?

@thirstymonk ano ty to mas av mene 🙂
ja pravezne bezne pijem ovela viac ale ako zacalo teplo pijem malo, necitim smad

moonlight1210
•
22. jún 2025

Bezne pijes malo vody? Mohla si naucit telo hospodarit s malym mnozstvom.

Nie je to ziadna vyhra. Namaha to pecen aj oblicky. Moze to skoncit kadecim od oblickovych kamenov, po ich zlyhanie. Oblicky nebolia, ked sa nicia. Ked zacnu boliet a upozornia na seba, uz je to zvycajne velmi vazne. Nehazarduj s tym.

Dehydratacia sa tiez nemusi prejavit smadom. Obvykle ked pocitime smad, uz telo zacina riesit problemy.

Takze sa nauc pit. Nachystaj si vzdy pohar vody, aspon 2 deci a postupne z neho odpijaj, ked ti nan padne zrak na stole v kancli, alebo ked pojdes okolo neho doma.

Skus pre zaciatok dva taketo pohare. Potom denne mnozstvo zvysuj.

Musis z toho urobit zvyk. Lebo si mozes nevedomky znicit zdravie.

autor
•
22. jún 2025
@moonlight1210

Bezne pijes malo vody? Mohla si naucit telo hospodarit s malym mnozstvom.

Nie je to ziadna vyhra. Namaha to pecen aj oblicky. Moze to skoncit kadecim od oblickovych kamenov, po ich zlyhanie. Oblicky nebolia, ked sa nicia. Ked zacnu boliet a upozornia na seba, uz je to zvycajne velmi vazne. Nehazarduj s tym.

Dehydratacia sa tiez nemusi prejavit smadom. Obvykle ked pocitime smad, uz telo zacina riesit problemy.

Takze sa nauc pit. Nachystaj si vzdy pohar vody, aspon 2 deci a postupne z neho odpijaj, ked ti nan padne zrak na stole v kancli, alebo ked pojdes okolo neho doma.

Skus pre zaciatok dva taketo pohare. Potom denne mnozstvo zvysuj.

Musis z toho urobit zvyk. Lebo si mozes nevedomky znicit zdravie.

@moonlight1210 praveze cely zivot vela pijem toto ma par dni

moonlight1210
•
22. jún 2025

Dehydratacia sa moze paradoxne prejavit aj znizenou potrebou pit.
Ale mozu za tym byt aj ochorenia. U teba ale skor ta dehydratacia, ak to mas len pocas teplejsich dni.

autor
•
22. jún 2025
@moonlight1210

Dehydratacia sa moze paradoxne prejavit aj znizenou potrebou pit.
Ale mozu za tym byt aj ochorenia. U teba ale skor ta dehydratacia, ak to mas len pocas teplejsich dni.

@moonlight1210 aha to by ma ani nenapadlo, vcera som zjedla 2kg melonu mozno preto dnes necitim

lucka290897
•
22. jún 2025

Ja to mám bežne, necítim smäd vypijem tak pól litra denne viem že to je problém ale som zdravá všetko je v poriadku teda aspoň myslím jedine mám zápchu kvôli tomu

marianarem
•
22. jún 2025

No u mojho syna je to tiez tak, nechapem to a som z toho dost nervozna pravdu povediac, lebo aj teraz v lete ho treba do pitia doslova nutit a kontrolovat ho. Manzel bol na tom tiez podobne, az na moj popud zvysil prijem tekutin. Bolo to po tom, co som si v zaciatkoch nasho spoluzitia jeden vecer uvedomila, ze za cely den vypil deci tekutiny. Nebolo to sice v horucom lete, ale je to malo za kazdych okolnosti. Slabo pil aj v lete.

autor
•
23. jún 2025
@lucka290897

Ja to mám bežne, necítim smäd vypijem tak pól litra denne viem že to je problém ale som zdravá všetko je v poriadku teda aspoň myslím jedine mám zápchu kvôli tomu

@lucka290897 ja bezne tie 2 litre dam ale posledne dako malo pijem, ale jem dost ovocie a melon mozno preto

radula17
•
23. jún 2025

úprimne, tiež mám tento problém, pijem strašne málo a niekedy vôbec celý deň nevypijem nič okrem jedného čaju. Pijem niekedy nasilu lebo viem že malý prísun tekutín je zle.

thirstymonk
•
23. jún 2025

No napriklad ja rano vstanem a hneď exnem pol litra. Potom kým vyrichtujeme deti do školky ďalšieho pol litra. Pri raňajkach tretieho pol litra. No a tak za hodinku pol litra energeťaku, bo kava mi nechuti. Ani nevieš jak a maš dva litre.