icon

Je normálne zhoršenie stavu po rehabilitácii?

Včera o 14:42

Dobrý deň. Dnes som bola tretíkrát na rehabilitácii s krčnou. Hneď po prvom dni som cítila že je to horšie , bolí to o dosť viac. Mám elektro, masáže a ultrazvuk. Elektro tie cucaky mám nastavené skoro na najmenši prúd.. Je to normálny jav že sa stav zhoršil, uvidím či sa to uvoľní troška cez víkend a v pobdelok poviem že mi to elektro nerobí dobre. Alebo mám len vydržať? Masírujú má študenti, nevadí mi to. Len či to robia správne, není pri nich žiadny dozor .

biba_18
Včera o 14:51

prečo myslíš že ti robí zle elektro?
celkovo pri rehabilitáciách sa stav môže zmeniť (nevravím že zhoršiť, lebo to je tvoj subjektívny pocit) - tak prečo to pripisuješ elektru?? 😏

autor
Včera o 14:53
@biba_18

prečo myslíš že ti robí zle elektro?
celkovo pri rehabilitáciách sa stav môže zmeniť (nevravím že zhoršiť, lebo to je tvoj subjektívny pocit) - tak prečo to pripisuješ elektru?? 😏

@biba_18 lebo bolí ma najviac miesto hore kde mi tie cucaky dávajú

anonym_b6f564
Včera o 14:59

@anonym_autor ja som tento tyzden dokoncila rehabku s krcnou. Taktiez elektro, ultrazvuk, laser, masaz, banky. Prve dni som sa citila ako zbita. Zle sa mi spalo, vsetko na bolelo. Po dalsich navstevach to uz bolo lepsie 🙂) mne to elektro nastavovali vzdy inak silno, tak aby som citila mravcenie ale nesmelo ma nic palit. Prve dni mi to elektro prislo aj take zvlastne ale je to o zvyku.

biba_18
Včera o 15:00

to s tým nemusí mať súvis. elektroličba stimuluje nervy a svaly, máš to iba podráždené, ale má to vplyv na liečenie, uvolňuje spazmy a svalové napatie, zlepšuje prekrvenie a tým aj výživu… určite nie je dôvod prerušovať rehabilitácie…

autor
Včera o 15:02
@anonym_b6f564

@anonym_autor ja som tento tyzden dokoncila rehabku s krcnou. Taktiez elektro, ultrazvuk, laser, masaz, banky. Prve dni som sa citila ako zbita. Zle sa mi spalo, vsetko na bolelo. Po dalsich navstevach to uz bolo lepsie 🙂) mne to elektro nastavovali vzdy inak silno, tak aby som citila mravcenie ale nesmelo ma nic palit. Prve dni mi to elektro prislo aj take zvlastne ale je to o zvyku.

@anonym_b6f564 ďakujem mám to úplne podobné, nemám nastavený silný prúd alebo ako to nazvat, necuka má pri tom. Keď sa môžme opýtať po kolkom dní to bolo lepšie troška ?

autor
Včera o 15:02
@biba_18

to s tým nemusí mať súvis. elektroličba stimuluje nervy a svaly, máš to iba podráždené, ale má to vplyv na liečenie, uvolňuje spazmy a svalové napatie, zlepšuje prekrvenie a tým aj výživu… určite nie je dôvod prerušovať rehabilitácie…

@biba_18 ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, áno chápem. Len som sa zľakla že tretí deň a je to horšie

biba_18
Včera o 15:05

@anonym_autor mne dokonca rehabilitácie zhoršili niečo iné a potrebovala som rehabilitácie aj na to druhé 😂 držím palce

isis234
Včera o 15:05

Tiež som mala elektro liečbu, ( 7x ), masáže, ultrazvuk aj cviky pri krčnej..... Ja som rada, že masírujú študenti, lebo oni majú cit v rukách. Mne najlepšie oni masírovali chrbát.
Ak máš bolesti pri elektroliečbe, povedz, keď ti to budú nadstavovať. Potrebuješ len cítiť také jemné pazúriky. Nie silno. Ale potrebuješ to cítiť.
Vydrž 2-3 dni. Ak by si mala stále bolesť, povedz lekárke. Ale ostatné procedúry dokonči. Môžu ti zmeniť elektro za niečo iné

autor
Včera o 15:06
@biba_18

@anonym_autor mne dokonca rehabilitácie zhoršili niečo iné a potrebovala som rehabilitácie aj na to druhé 😂 držím palce

@biba_18 tak toto je gól 😀 ďakujem pekne 🙂

autor
Včera o 15:07
@isis234

Tiež som mala elektro liečbu, ( 7x ), masáže, ultrazvuk aj cviky pri krčnej..... Ja som rada, že masírujú študenti, lebo oni majú cit v rukách. Mne najlepšie oni masírovali chrbát.
Ak máš bolesti pri elektroliečbe, povedz, keď ti to budú nadstavovať. Potrebuješ len cítiť také jemné pazúriky. Nie silno. Ale potrebuješ to cítiť.
Vydrž 2-3 dni. Ak by si mala stále bolesť, povedz lekárke. Ale ostatné procedúry dokonči. Môžu ti zmeniť elektro za niečo iné

@isis234 mne nevadia študenti, len mám na striedačku aj reflexnu masáž a to je niečo podobné ako mäkké techniky tam to ozaj musia vedieť ako to správne robiť. Ďakujem za odpoveď uvidím ako sa budem cítiť v pondelok 🙂

isis234
Včera o 15:45
@anonym_autor

@isis234 mne nevadia študenti, len mám na striedačku aj reflexnu masáž a to je niečo podobné ako mäkké techniky tam to ozaj musia vedieť ako to správne robiť. Ďakujem za odpoveď uvidím ako sa budem cítiť v pondelok 🙂

@anonym_autor mäkké techniky sa učia vysokoškoláci- to mi povedala masérka. Ale reflexnú masáž sa učia aj študenti. Ak by si cítila bolesť, povedz im.
Držím palčeky, nech sa ti čím skôr polepší🍀
Mne študenti robili výbornú masáž akoby mäkké techniky. Niektorí to "majú v rukách"
Výborne uvolnili svalstvo.

anonym_b6f564
Včera o 16:28
@anonym_autor

@anonym_b6f564 ďakujem mám to úplne podobné, nemám nastavený silný prúd alebo ako to nazvat, necuka má pri tom. Keď sa môžme opýtať po kolkom dní to bolo lepšie troška ?

@anonym_autor ja som to mala maximalne nastavene na 15. Netusim v akych jednotkach sa to udavalo na pristroji. 😀 uz pri tej 15 mi obcas tahalo pravu lopatku ale nebolo to nic neprijemne. Ja som zacala nejak v strede tyzdna, a cez vikend som uz bola taka uvolnenejsia. Kazdy dalsi den uz bol lepsi. Pan ktory mi potom ukazoval ako cvicit, mi prve dni radil teplu vanu, popripade liek od bolesti. Skusala som len vanu, v tej sa aj tak rada mocim😁 a teda trochu aj uvolnila.

janinah
Včera o 21:04

Si PN? Či po procedurach bežiš do prace?

marca12
Včera o 21:10

@anonym_autor Samozrejme,ze to boli viac. Mas to pouvolnovane,rozdrazdene. Treba len vydrzat. Je to zmena v zauzivanych zvykoch,ak si nemala cieleny pohyb predtym,tak ta to teraz bude boliet.

autor
Včera o 21:28
@janinah

Si PN? Či po procedurach bežiš do prace?

@janinah som na rodičovskej

autor
Včera o 21:41
@marca12

@anonym_autor Samozrejme,ze to boli viac. Mas to pouvolnovane,rozdrazdene. Treba len vydrzat. Je to zmena v zauzivanych zvykoch,ak si nemala cieleny pohyb predtym,tak ta to teraz bude boliet.

@marca12 ďakujem pekné