Je pichnutie po operácii menisku bežné?
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som skoro 2 týždne po operácii, pri ktorej mi zošívali menisky. Mala som bucket handle trhlinu menisku, ktorá mi blokovala koleno, plus nemám LCA.
Dnes som si omylom preniesla váhu na operovanú nohu a v kolene ma dosť pichlo. Tá bolesť bola veľmi podobná tej, ktorú som cítila pri pôvodnom poranení pred operáciou, keď som dávala váhu na koleno ako keby pichanie, ktoré keď hneď dám nohu preč, hneď prestane.
Našťastie bolesť po chvíli úplne ustúpila, ale aj tak sa bojím, či som si tým nemohla niečo poškodiť. Stalo sa to niektorej z vás? Je takéto pichnutie po omylom došliapnutí normálne po zošití meniskov?
Ak ste mali zošívané menisky, prípadne tiež bucket handle trhlinu, za ako dlho sa vám zahojili? Kedy ste mohli normálne chodiť? Môj ortopéd mi povedal, že mám mať ortézu 5 týždňov, nedošľapovať a po 3 týždňoch začať len postupne trochu došľapovať. Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť. Ďakujem.
Dcere zosivali meniskus v januari, potrhany, otoceny, odtrhnuty, este jej budu robit plastiku predneho krizneho vazu, naraz nestihli, 2 hodiny riesili meniskus... 6 tyzdnov bez zataze, po 2 tyzdnoch jej menili uhol nohy, najprv 2 tyzdne rovno, potom 30°, potom 60°... zatazovat zacala po tych 6 tyzdnoch, nakolko bolo dolezite aby sa meniskus udrzal... teraz uz zvlada plnu zataz, uz moze skusat beh, ale ziadne pichanie nemala, nesmela zatazovat
@demografka dakujem, aj ja som mala dotrhany tiez sa mi s tym babrali hodinu a pol a mam 15 rokov, taktiez nemam vaz, len ked obcas dam trocha vahu na tak ma tam tak pichne, samozrejme stalo sa mi to raz, inak vobec nedavam na tu nohu vahu.

Dcere zosivali meniskus v januari, potrhany, otoceny, odtrhnuty, este jej budu robit plastiku predneho krizneho vazu, naraz nestihli, 2 hodiny riesili meniskus... 6 tyzdnov bez zataze, po 2 tyzdnoch jej menili uhol nohy, najprv 2 tyzdne rovno, potom 30°, potom 60°... zatazovat zacala po tych 6 tyzdnoch, nakolko bolo dolezite aby sa meniskus udrzal... teraz uz zvlada plnu zataz, uz moze skusat beh, ale ziadne pichanie nemala, nesmela zatazovat