icon

Je pocit tepla v nohe príznakom boreliózy?

zazrak1991
28. feb 2024

Ahojte ,možno mi niekto z vás bude vedieť poradiť . Mám 32 a už začínam byť zúfalá ,v jednom kuse mi niečo je ,už sa cítim ako hypochonder . Pred 3 týždňami som bola u doktorky lebo som mala veľké bolesti hlavy , točila sa mi ,bola som príšerne unavená ,slabá . Spravila mi kompletný krvný obraz a zistila nízke Dčko a boreliozu. Beriem antibiotiká lekoklar xl. Teraz už asi 3 dni pociťujem teplo v pravej nohe v oblasti píšťaly,nieje to nič nepríjemné ,trvá to pár sekúnd , možno 4x denne sa to stane . Neboli ma,nieje opuchnutá ani nemá inú farbu . Všade čítam len o tromboze ,naozaj to nemôže byť aj niečo iné ? Napríklad nejaký vedľajší účinok antibiotík alebo príznak tej boreliozy ? Starám sa o seba ,v prevencii trombozy som čítala o pravidelnom pohybe ,racionálnej strave ,to všetko dodrziavam . Viete poradiť ? Už ma to nebaví každý týždeň nájsť na sebe niečo nové 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ninka297
Odpoveď bola odstránená
zazrak1991
autor
28. feb 2024

@ninka297 áno beriem lekoklar xl , budem ich mať mesiac a zatiaľ mám za sebou prvý týždeň

lalala2020
28. feb 2024

@zazrak1991 myslím si, ze to bude príznak boreliózy, také pocity som mala v nohe tiež.. okrem toho bola aj opuchnutá a celá červená v mieste bodnutia, pretože ja som mala jasné priznáky borélie hneď po uštipnutí

zazrak1991
autor
28. feb 2024

@lalala2020 ja práveže ani neviem že som mala kliešťa ,bola som u doktorky len kvôli tým príznakom čo som spomenula a ona že už keď dáva robiť rozbor tak dá aj na boreliozu ...a že vraj som ho mohla mať aj v lete a prejavila sa mi až teraz ,inkubačná doba je niekoľko týždňov až mesiacov 🤔 dúfam že to teda bude môj prípad a žiadna tromboza 🙏

lalala2020
28. feb 2024

@zazrak1991 nemusel to byť kliešť, v mojom prípade ja by som ruku do ohňa za to nedala.. niečo ma bolestivo uštiplo a kliešťa som v tom mieste nemala 🤷‍♀️

zazrak1991
autor
28. feb 2024

@lalala2020 aha to ma nenapadlo ...no štípance som mala ,z jedného sa mi spravil aj akokeby pľuzgier ale nemala som tam okolo červené ani opuchnuté ale viem že to riadne bolelo ,musela som to nosiť prelepené lebo keď som sa suchla niekde tak som až hviezdičky videla

lalala2020
28. feb 2024

@zazrak1991 áno, borélia… je dôležité každý štípanec dezinfikovať.. bolérii sa dá vyhnúť, keďže ide o bakteriálne ochorenie (baktérie sa nerozmnožujú tak rýchlo, v prípade kliešťovej encefalitídy, čo je vírusové ochorenie, po uštipnutí je človek okamžite nakazený)

tarinka155
28. feb 2024

@zazrak1991 ja som kliesta minuly rok nemala,byvalo mi strasne zle,tocila sa hlava,trasenie ruk ,na odpadnutie v kuse a strasne busenie srda.doktor zobral krv a zistil boreliozu.brala som 20dnove antibiotika.iz sa to ustalilo.a doktor povedal ze este polroka moze trvat kym sa zotavim