Je potrebné byť pri neurologickom vyšetrení v spodnom prádle?
Zažili ste niektorá? Jedna sa o dospelého neurologa.
Zaujímalo ma či vždy tak prebieha vyšetrenie alebo sa pacient nemusí vyzliecť?
U dospelého neurológa neviem. K takému, čo ešte nie je dospelý, môžeš aj v lyžiarskom overale.
No to rozhodne nie! Bol to úchyl a chcel ťa nielen ohmatkávať ale aj očumovať🤦♀️
Istá pani raz bola a ohmatával jej prsia , potom sa zbadal a aj sa ospravedlnil ....😂😂😂
Vzhľadom na to, že pozerá na postavenie chrbtice (vplyv na nervové ochorenia) je to bežná súčasť neurologické vstupnej prehliadky.
Áno,dokonca sa musíš aj predklonit. Neurológ nerovna sa len hlava,ale aj chrbtica a nervy.
@marca12 čo tak sa nechytat každého slovíčka a zapojiť racionálne uvazovanie. Malo tam byt vyšetrenie neurologom u dospelých pacientov. Tak sa stala chyba . Keď nemáš čím prispieť tak nekomentuj.
Zalezi, asi co vysetruje. Ak napr.chrbticu, tak ano. Mne vysetroval aj uraz hlavy a vtedy som bola oblecena
Ja som bola s chrbtom a stale vrch do podprdy...rovnako aj na rehabilitacii.
Ked som sla s rukou, tak jasne, ze oblecena...zavisi kde je problem...
Ja som bola tiez v spodnom pradle,kedze mi pozerala aj chodzu aj drzanie tela ,chrbticu ,prechadzala som sa tam ako po mole hahaha
@pkgirl30 ja som si Tvoj prispevok tak narychlo precitala a musim sa smiat-ja som si precitala, ze nohavice mohli ostat v podprsenke😀
Ano samozrejme okrem toho ze kontroluje celkove postavenie tela chodzu reflexy este som sa musela aj prehnut aby videla ako ide panva atd….skor by ma nastvalo keby ma vysetruje v obleceni to by asi dobry neurolog nebol len volaky odflakovac😀
@dskjhfdlkdjhl teraz keď to po sebe znova čítam tak ozaj som to nejak divne napísala😄, nevadí, aspoň sa má človek na čom zasmiať
Keď ťa to upokojí, mňa vyšetrovali dve rôzne neurologičky - ŽENY. U oboch som bola iba v spodnom prádle a lustrovali ma od hlavy po päty. Aj som sa všelijako musela hýbať a predkláňať, zakláňať, kade tade ma chytili. Môj problém je chrbtica.
Iba v spodnom prádle som bola bez ponožiek samozrejme veď pozeral aj nohy plus som chodila po miestnosti a zistil to, čo 2 predtým nie
@pkgirl30 napisane je to dobre, len ja som to rychlo preletela a to "a" som preskocila a musela som sa smiat😉
Neurológ, čo vyšetruje cez oblečenie je zlý neurológ. Je to povrchné vyšetrenie, málo výpovedné a chce to mať len čím skôr za sebou. Výnimka sú deti, alebo autisti, u ktorých sa dá spolupráca dosiahnuť len ak si vybuduje nejaký komfort. Na začiatok takému hneď kázať gate dole nebuduje zrovna komfort.
Z vlastnej skúsenosti si pamätám, že ako dieťa som sa musela vyzliekať do spodného prádla a aj teraz ako dospelá počas vyšetrenia u neurológa. Syna tiež neurologička káže vyzliecť do trenírok, dokonca ani ponožky nemôže mať.
Ahoj autorka, bola som na vyšetrení kvôli závratom a raz s krčnou chrbticou. Pri obidvoch vyšetreniach mi kázal vyzliecť sa do pol pása.
Trosku usmevu do zivota nezaskodi. Neber sa tak vazne. A ano,je uplne normalne,ze ta neurolog vysetruje a musis byt len b spodnom pradle.

Áno, zažila. Nevidím na tom nič zvláštne.