icon

Je reálna šanca nákazy mozgožravou amébou z pitnej vody?

Včera o 09:30

Dobrý deň. Viem, že mi už asi na materskej šibe a nemám s kým sa o tom porozprávať. No posledných pár dní mi nedá spať jedna myšlienka. Stala sa mi takáto vec: Jedno ráno som sa išla bežne napiť (Žijeme v meste a máme normálne vodovod. Rúri sú však ako asi všade staré a nemenené už X rokov). Napustila som si vodu do pohára. Nebola ani studená ani horúca. Proste taká tá neodpustená vlažná keď necháte večer kohútik v strede. No lenže ako som sa napila, zabehlo mi a vodu som akoby vdýchla do nosa takým spôsobom že som naozaj cítila vodu v nose. No a od tej doby sa nemôžem zbaviť myšlienky na nákazu tou mozgožravou amébou. Asi najmä preto že po prejavení príznakov už je stav viac menej nemenný a rovná sa istej smrti. Prosím vás je reálna šanca, že by som sa takto nakazila alebo už mi naozaj šibe? Viem, že niekomu to možno príde smiešne ale mne to naozaj nedá spať a neviem úplne čo mám robiť.

ariannazara
Včera o 09:31

Sibe ti 😄

anonym_9da77e
Včera o 09:34

Jóóój choď radšej do tej práce. Materská ti nerobí evidentne dobre.
Améba - čo ti to napadlo. 🙄

januska12323
Včera o 09:35

Vo vodovode nie je žiadna améba, môžeš kľudne spať a rozoberať iné blbosti.

crazy_cat_lady
Včera o 09:37

Sibe ti, je to pitna voda, ziadne ameby v nej nie su

anonym_cb60e3
Včera o 09:38

Neboj sa...táto mozgožravá améba už nemá čo zožrať.Zdochne od hladu

anonym_c4d3fe
Včera o 09:41

Keby si nespala kvoli legionelle, to by este malo nejaky, aj ked za vlasy velmi pritiahnuty dovod, ale aneba z verejneho vodovodu?

anonym_6dbd81
Včera o 09:51

Hrabe ti v palici. Chod do prace. Prospeje ti to

anonym_29711d
Včera o 09:52

Toto je už na odbornú pomoc. Alebo aspoň na viac študovania o tom, že ako a kde vznikajú ameby. Verejný vodovod to určite nie je

martinmmartin
Včera o 09:54

Hlavne si necitaj nikdy nic o Prionovych nakazach kde ma Slovensko prvenstvo

anonym_c96bed
Včera o 10:06

môžeš pokojne spať, voda vo vodovode je chemicky upravovaná, do teplej sa aj pridávajú nejaké soli proti korózii, améby tam nemajú šandu

anonym_01f657
Včera o 10:17

Nepi vodu, fuj! 🤣🤣🤦‍♀️

stellarstar
Včera o 10:30

Buď rada že tam nemáte legionelly tu v Linzi ( Rakúsko ) sme ju mali či je ešte stále neviem

anonym_474673
Včera o 10:38

Ano, hovori sa, ze zeny casto na materskej zavrete doma osprostievaju. Nie, nezozerie ti to mozog.

motylik2559
Včera o 11:52

Na dnes som uz citala vsetko🤦‍♀️😃

anonym_9e5cf1
Včera o 12:01

@anonym_autor mas OCD, mam to roky ale zrovna toto ma nenapadlo. Nepotesim ta moze sa to stupnovat az bude toho fakt vela

xsuzannex
Včera o 12:52

Smaria pano,tieto ameby sa drzia v teplej stojatej vode, to za prve. A za druhe poznas to ze ,nepite vodu, sulozia v nej ryby.. a s*at tiez nechodia na breh" daj si pivo 😆

anonym_12d6a7
Včera o 13:36

Nepi jano nepi voodu💃, voda ti je len na skodu, napi sa ty radsej vina...

sevrin
Včera o 13:50
@xsuzannex

Smaria pano,tieto ameby sa drzia v teplej stojatej vode, to za prve. A za druhe poznas to ze ,nepite vodu, sulozia v nej ryby.. a s*at tiez nechodia na breh" daj si pivo 😆

@xsuzannex nemusí byť stojatá voda, jeden chlapec v Česku sa niekedy v polovici 80. rokov 20. storočia nakazil amébou, keď sa kúpal v potoku, do ktorého sa vylievala teplá odpadová voda z elektrárne.

@anonym_autor nič sa ti nestane, pitná voda sa tak chemicky upravuje, že améby tam neprežijú. Ak by sa také niečo predsa len stalo, vodárenská spoločnosť by mala prúser. Napriek tomu sa aj tak neodporúča si preplachovať nos vodou priamo z kohútika (či už naschvál alebo nehodou ako sa to stalo tebe).

anonym_4e55b9
Včera o 18:34

@anonym_autor nič sa ti nestane,tá baktéria u teba nemá čo žrať

anonym_18cf97
Dnes o 11:29

@anonym_autor
Ano je!!!
Treba spísať závet a kúp si truhlu🤭
Inak,koľko máš rokov?