Je rýchlo bijúce srdce vážnym problémom?
Mislite že toje važne keď cítim veľmi rýchlo bije srdce😥
Chod k lekarovi, zmeraju ti tep, spravia ekg, pripadne daju holter a potom budds vediet vysledok… ja som mavala bezne vklude 120-140 pri zatazi 180-200- bolo to zo stresu, aj teraz mavam zvyseny okolo 90-100 ale vraj je to ok tvrdi lekar
@butterflyeffect áno som v strese a ešte sa lečim na železo beriem chiba mi železo ale neviem či stoho
Srdce sa namáha,treba ísť k lekárovi,zmerať tep, magnézium si dať..aj pri vírusovom ochorení tep stúpa..
@gondyo nesom chorá len nato železo sa lečim a beriem tabletky bisoprolo lebo asi mám tachikardiu ale stoho mi tak to srdce rýchlo ide
Súvisí to s nedostatkom železa..treba si na to dávať pozor..mne búši srdce len občas, internista mi povedal že to sú príznaky nedostatku železa..
Pri búšení srdca určite by som zaradila aj magnézium, kľudne aj šumivé, ja som mala v prvom trimestri búšenie, tep aj 120 ale tlak nízky. Veľa piť treba, a aj minerálku ako magnezia alebo kláštorná, čo obsahuje magnézium. Ale pozor, železo nebrať spolu s magnéziom , ani s vápnikom či zinkom, lebo sa navzájom vylučujú účinky, treba aspoň dve hodiny pauza medzi nimi. A železo takisto nebrať s mliečnymi výrobkami, tiež treba dve hodiny pauzu pred alebo po.
@mia93 ja som brala magnézium ale doktor mi vysadil lebo mala som nisky tlak a terás beriem bisoprolo tabletky ale neskutočne to srdce tak rýchlo ide
@pompovadalibor ja som mala tak isto, tlak nízky a tep veľmi vysoký a búšenie. A doktorka mi povedala, že by som mala začať piť kávu a že mám veľa vody piť, ale že čistá voda nestačí, ale práve magneziu alebo dojčenskú vodu aspoň jednu fľašu denne mám vypiť. A mne to pomohlo, odvtedy ako som si začala robiť slabučkú kávu (len jedna lyžička kávy, cukru a zaliať vodou aj mliekom) ráno a piť dojčenskú vodu, tak sa mi búšenie nevrátilo.
@mia93 ja už som stoho hotová žebi sami nečo nestalo už rozmišlam isť na pohotovos
@pompovadalibor Moze sa jednat o tachykardiu, ktora moze byt aj neskodna, ak nie je pritomna kazdy den a cely den. Treba navstivit kardiologa, ktory vysetri stav a stanovi ci je potrebna liecba, alebo nie 😇.
U ludi citlivejsieho typu sa moze jednat aj o emocnu tachkardiu.
@gigie24 áno dali mi lieky bisoprolo beriem ale som aj vistresovana stoho čo mi tak rýchlo bije asi budem v strese a stoho mi tak to srdce asi rýchlo bije
@gigie24 a povedali že mám tachikardiu ale mám v papieroch len záver
@gigie24 čo mislite tím že mám možno tu tachikardiu ale som aj vistresovana
@pompovadalibor Vo vasom pripade je zrejme kombinacia fyziologickej tachykardie + emocna tachykardia. Oslovte kardiologa + nasadte si aspon dvojite davky Magnezia 😇. Uvolnite sa, tachykardia je casto pocitovo velmi neprijemna, ale nie nebezpecna. Drzim palce.
@gigie24 nedajú mi magnézium. Lebo užívam feretab na železo a kalium chlorid na draslík a beriem terás tabletky bisoprolo to mi znižuje tlak aj tep ale ja si stále cítim že srdce bije rýchlo aj keď mám tlak trošku niski s tich tabletkoch

Záleží od situ