icon

Je sprej Mometasone vhodný na astmu?

lienkara
26. mar 2024

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či sprej do nosa mometasone je na astmu .Ďakujem

lakebabe
•
26. mar 2024

@lienkara mometason je sprej do nosa na alergiu astma sa lieči inhalatormi na vdychovanie plus liekmi

lienkara
autor
•
27. mar 2024

@lakebabe preto sa pýtam lebo manžel má astmu ,bral inhalator Asmanex, ale nebol dostupný tak si pýtal náhradu a predpísal mu tento nosovy sprej ,lenže nikde v letáku nepíše ,že je na astmu ... Lekár má už cez 70 tak mám pochybnosti či je to vlastne aj správny liek na tu astmu....

fadama
•
27. mar 2024

Tiež mi dali sprej do nosa ( názov si už nepamätám) a veľmi mi pomohol

lakebabe
•
27. mar 2024

@lienkara áno ja ho tiež užívam na striedačku s inými. Dávajú ho na to aby sa mu netvorilo v nose hlieny z alergie ktoré potom zatekaju do hrdla a dusia ho pri dýchaní. Tak musí brať aj toto

simsalabim
•
27. mar 2024

@lienkara na adsmu treba inhalator - sprej do ust - nie do nosa.

zuwa78
•
27. mar 2024

@lienkara ten je tusim na odpuch sliznice... a myslim, ze je to kortikoid....
Mne robil dobre......

lienkara
autor
•
27. mar 2024

@simsalabim máte skúsenosť že pri astme predpisujú sprej do nosa ? Lebo v letaku nepíše že je určený na astmu ,len že obsahuje kortikoidy.

simsalabim
•
27. mar 2024

@lienkara nie, na astmu mi predpisuje inhalator do ust - ja mam Alvesco. Sprej do nosa je na odpuchnutie sliznice v nose. Do nosa mam nosny psrej Mometasone. Pri astme treba, aby ucinkoval v priedusniciach a prieduskach - teda ustny inhalator.

kacena4
•
27. mar 2024

ahojko ja beriem aj aj, inhalator do pluc na astmu a mometasone do nosa (su to kortikoidy lokalne) na alergiu ulavi od opuchu nie od astmy