icon

Je svrbiaca pokožka hlavy znakom seborei?

erica1705
Dnes o 12:47

Ahojte , môže to byt prosím seborea ? Hlavu si umývam každý deň ale nechám voľne vyschnúť ale na druhý deň sa už neviem doškrabať a strašne ma svrby hlava ale na určitých miestach . Skúšala som si to už naolejčekovat aby sa mi to kúsok ukludnilo . Som už zúfalá lebo si to zvyknem rozškrabať až do krvy.

Je svrbiaca pokožka hlavy znakom seborei?
anonym_0a2a22
Dnes o 12:51

@erica1705 vyzera to tak.. ak je to seborea, tak nevysusena pokozka hlavy + olej a skrabanie su pre jej rozmach idealne... .. musis komplet zmenit staroslivost o vlasy... isla by som ale ku koznej alebo trichologovi

gocrazy
Dnes o 13:03

Aj dcera mala take loziska....urcite vzdy fenovat vlasy...nenechavat mokre...nizoral sampon zlty pouzivat zo zaciatku stale, potom iba raz za tyzden staci, treba zistit ci mas mastne alebo suche lupiny a podla toho si kupit sampon, skusat ktory ako sadne...upravit aj stravu, zdrasie menej sladke.....presli sme si tym s dcerou, na koznom dala kortikoidnu vodicku a letaky na volnopredajne sampony...kortikoidy sme nedali ani raz zvladli sme to aj bez toho.
Len treba skusat sampony ktore ozaj sadnu kazdemu pasuje nieco ine, a treba ratat s tym ze ich cena je vyssia nez bezne sampony

anonym_5dd804
Dnes o 14:38

Urcite je vzdy nevyhnutne vyfenovat pokozku hlavy. Fenovanie je uplny zaklad, bez toho sa stav pokozky nezlepsi. Mne odporucali umyvat vlasy kazdy druhy den, ale je mozne, ze toto je individualne podla stavu.