Je tento antigénový test pozitívny?
Názor žienky?😒
Pozitivny
Mala som presne takyto isty, hovorim si som pozitivna. Isla som na pcr a tam negativna
Aj ja som mala jeden deň v práci negatívny test a druhý deň ráno s viacerými príznakmi presne takýto domáci test. Už som bola na PCR, tak som zvedavá. Brala som ho za pozitívny najmä kvôli príznakom.
Pozitívny, takto malá dcérka a pcr bol pozitívny na ďalší deň
slabo pozit, cize neisty vysledok, urcite PCR
Aj my máme v práci dosť pozitívnych, aj našich kuchárov a aj kolegyne s ktorými som v kancelárií. Mám trochu nádchu a hrdlo ma bolí resp.trochu kašlem..
Mňa bolelo všetko +teplota a zimnica. Nádcha sa mi spúšťa až dnes. Som zvedavá na výsledok.
autorka: dala si sa aj na PCR? lebo trochu kašľa, nádchy a hrdla sme mali aj my s dcérou. o deň-dva na to už vysoké horúčky. samozrejme, obe pozitívne. určite by som to dala potvrdiť pcr testom, už keď sú príznaky...
Pozitívny
V pondelok idem na PCR
Kebyže antigén negatívny a PCR pozit.to ešte pochopím lebo antigén to nemusí zachytiť , no nechápem ako sa môže stať , že antigén pozit.a PCR negat🤷🏻♀️
Ja som mala domáci antigen silno pozitívny a dva PCR negatívne 🤷🏻♀️ Nakoniec z toho bola laryngitida a skončila som na antibiotikách. Tak sa to asi takto môže stať.
podla toho, co som pocula, PCR reaguje len na urcite casti genomu virusu, preto sa moze stat aj to, ze je falosne pozitivny, pripadne nemusi potvrdit pozitivitu, ak nezachyti akrat tu cast. tiez virusu je v hrdle menej a odberova tycinka ho nemusi zachytit.
tieto testy jednoducho nie su presne, malo by byt k dispozitcii aj vysetrenie protilatok po prekonani, co doplni diagnostiku. no protilatky sa ako diagnosticky znak vobec neuznavaju, hoci dokazu potvrdit prekonanu infekciu.
samozrejme pri negativite nie ej vylucene prekonanie kovidu, lebo u niekoho sa infekcia zastavi na slizniciach a nemusi sa spustit hlbsia imunitna reakcia. co nie je vyslovene zle, lebo to znamena, ze sa vytvorila sliznicna imunita. kovid je sliznicne zaoaove ochorenie.
Odporúčam skúsiť ešte inú značku testu. Syn mal takýto výsledok, ďalšie 2 testy inych značiek boli snehobiele (testovala som vzápätí iným testom) a na ďalší deň na pcr vyšiel negatívny. Nemal žiadne príznaky, testovala som ho, lebo v triede bolo pozitívne dieťa. Ale to bolo ešte v čase delty, nie omikronu.
Syn mal takýto pcr. Všetci v jeho okolí ochoreli. Ja som úplne hotová dutiny atď. Pcr sme mali negatívne. Nechce sa mi veriť žeby to nebol omikron keďze každý kto sa s ním stretol mal príznaky