icon

Je to laryngitída? Symptómy a rady

13. mar 2024

Dobrý večer, dnes ráno som sa zobudila s trochu zachrípnutým hlasom, celý deň som fukala nos a kychala. Teraz večer sa mi pridružila aj bolesť hrtana, cítim ako keby také škrabanie pri dýchaní+miernu bolesť hrdla…myslite že to bude laringitida?

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
13. mar 2024

a ešte som zabudla napísať že ma aj začína dráždiť suchý kašeľ a bolia ma tiež dutiny

anickabasnicka
•
13. mar 2024

laryngitida má kokrhavý kašel,kdy má člověk až pocit, že se nemůže nadechnout.je to vlastně zánět hrtanové záklopky. dospělého by to nemělo ohrozit na životě.....strč si hlavu do mrazáku a dýchej chvilku studený vlhký vzduch. popřípadě si napař hlavu nad vařící vincentkou nebo i obyčejnou slanou vodou...u malých dětí se to řeší i hospitalizací.
podle tvých příznaků jde spíš o nachlazení, virozu-teplý čaj, paralen, zalehnout do postele a potit se

anavixy
•
13. mar 2024

Moze to byt laryngitida, ale u dospeleho je to bezne nezavazne ochorenie, lieci sa symptomaticky, takze v zasade je uplne jedno, ci je to to alebo ono. Ked nemas hlas snaz sa nerozpravat vela a nesepkat, ked mas teplot daj si lieky od teploty, ked ta boli hrdlo kloktaj sol alebo si kup dake pastilky/spreje, na suchy kasel si daj antitussika a vyckaj, kym to prejde. K kekarovi chod ak sa ti bude tazko dychat, budes mat bolesti na hrudniku alebo vysoku horucku co nereaguje na lieky alebo trva prilis dlho.

alenamihal
•
14. mar 2024

Moj syn minuly viked zachripnuty hlas a na to 2 dni potom kasel riadny..nasadila som mu cibulovy sirup a strepsil ,zinok,vit c..ale musela som ist k lekarke aspon skontrolovat ci ma ciste dychanie,co ma,tak mu nasadila len endomed sirup,co mu stale pomaha... a este mu zobrala CRP ,bez zapalu...chvalabohu ho nic neboli,ale ja preventivne som mu dala strepsil ,tak mozno mu to trosku potlacilo bacile/virus