icon

Je to panický atak alebo tetánia?

zabka79
Dnes o 16:02

Ahojte prosim co to je?
Rano som vstala s tocenim hlavy, spotena ako mys uz som vedela ze je nieco zle a zacal ma zaplavovat ladovy pot, obrovske vlny potu, sija ako z kameňa ,tieklo so mna ako z vola a busilo srdce a zacalo ma napinat. Potom som zacala hyperventilovat trpli mi ruky od laktov dole a nohy od kolien. . Lezala som na zemi trpli mi aj pery. Po vypiti vody asi pol deci ma prestalo napinat a postupne to odznelo..ruky nohy ako cencule som mala este asi 10 minut. Dokopy to bolo 40 min.
Dakujem.

anonym_c77561
Dnes o 16:12

@zabka79 to je úplne jedno. Princíp je rovnaký

anonym_b8112a
Dnes o 16:35

Takéto stavy mávam pri migréne a nie panickom ataku. Poznám aj panický atak ale príznaky mám iné.
Aký máš vek? 50 + ?

selenka7
Dnes o 16:44

Perimenopauza? Tiez moze byt sprevadzana takymito stavmi. Nasadit vyssie davky magnezia (ale nie sumakov, bud magnerot, alebo magnezium laktat) a brat dlhodobo, tym urcite nic nepokazis.

zabka79
autor
Dnes o 17:14
@anonym_b8112a

Takéto stavy mávam pri migréne a nie panickom ataku. Poznám aj panický atak ale príznaky mám iné.
Aký máš vek? 50 + ?

@anonym_b8112a mam 47r. A ano trpim migrenami s aurou aj bez

anonym_b8112a
Dnes o 17:16
@zabka79

@anonym_b8112a mam 47r. A ano trpim migrenami s aurou aj bez

@zabka79a pomaly aj menopauza. Takéto sú prejavy.

zabka79
autor
Dnes o 17:44
@anonym_b8112a

@zabka79a pomaly aj menopauza. Takéto sú prejavy.

@anonym_b8112a no nazdar 😬

windblue
Dnes o 22:40

Radšej chod k doktorovi, ja som mala podobne no slabšie priznaky, mala som strpnute len ruky a naviac mierne mravcenie v okoli žalúdka. Vykľuli sa z toho zlcnikove kamene, musela som si dat vybrať, aj keď našťastie nie hneď a bolo mi povedané, že takéto priznaky mávajú nie len tetania, menopauza ci panicke ataky, ale aj záchvaty a zápaly orgánov, zlcnik, pankreas, obličky...radšej nech máš kľud a budeš vedieť na com si, držím palce