Je tu niekto s Fallotovou tetralógiou a užíva lieky?
@jaga18 ja mam 28, operovana som bola ako 2 ročná, neuzivam žiadne lieky, doktori mi na každej kontrole vravia, že ja som operaciou vyliečená. Ale nedávno u mňa začalo búšenie srdca a bojím sa, že za ukazujú nové problémy. 🥴 Vy ste už boli na operácii ? Alebo Vás len čaká
@fashionshop88 ved ked chodis na kontroly tak ta sleduju , mala si oznamit, ze mas potisze alebo dvihni telefon zavolaj ze chces vysetrenie lebo mas busenie srdca a chces to skontrolovat
@fashionshop88 prvá operácia bola ihneď po narodení. Sledovaný v DKC 1x ročne plus rajonny kardiolog 2x ročne.
Od narodenia do 15tky na liekoch. Ako sme prešli k druhej dr. v DKC lieky vysadila. Rok sme boli bez liekov a začali vyšetrenia, či je vhodným na ďalšiu operáciu. Vyšetrenia sme už komplet absolvovali a v máji sa teda vyjadria, čo ďalej.
Ale či bude, či nie, pod dohladom bude celý život. Myslím, že keby sa niečo deje, oni to vedia rýchlo posúdiť. Pri vašich problémoch ale by som nečakala a keď sa niečo deje ihneď šla na pohotovosť. Aj my máme odporučené napr v prípade vysokej teploty ísť hneď na pohotovosť, keďže ide o kardiopacienta
@taktotedanie na kontrolu chodím každý rok, tento rok som ešte nebola , ja si tu nepýtam radu od dr ale len sa pýtam.
@jaga18 a čo Vám robili na operácii ? Viem že sa robia všelijaké varianty, nejaký dáždnik, niečo z druhého človeka 🙈 ale teda ja mám 28 ale operovana som bola len ako 2 keď mi to zistili. Má to celkom zaujíma, čo Vám robili 🥹 ak môžem napísala by som správu

Mali sme fallotovu. Užívali sme digoxin a verospiron do cca 15tich rokov. Teraz aktualne čakáme na komisiu ohľadom operácie .