icon

Je tu niekto s Fallotovou tetralógiou a užíva lieky?

fashionshop88
27. jan 2024
jaga18
27. jan 2024

Mali sme fallotovu. Užívali sme digoxin a verospiron do cca 15tich rokov. Teraz aktualne čakáme na komisiu ohľadom operácie .

fashionshop88
autor
27. jan 2024

@jaga18 ja mam 28, operovana som bola ako 2 ročná, neuzivam žiadne lieky, doktori mi na každej kontrole vravia, že ja som operaciou vyliečená. Ale nedávno u mňa začalo búšenie srdca a bojím sa, že za ukazujú nové problémy. 🥴 Vy ste už boli na operácii ? Alebo Vás len čaká

taktotedanie
28. jan 2024

@fashionshop88 ved ked chodis na kontroly tak ta sleduju , mala si oznamit, ze mas potisze alebo dvihni telefon zavolaj ze chces vysetrenie lebo mas busenie srdca a chces to skontrolovat

jaga18
28. jan 2024

@fashionshop88 prvá operácia bola ihneď po narodení. Sledovaný v DKC 1x ročne plus rajonny kardiolog 2x ročne.
Od narodenia do 15tky na liekoch. Ako sme prešli k druhej dr. v DKC lieky vysadila. Rok sme boli bez liekov a začali vyšetrenia, či je vhodným na ďalšiu operáciu. Vyšetrenia sme už komplet absolvovali a v máji sa teda vyjadria, čo ďalej.
Ale či bude, či nie, pod dohladom bude celý život. Myslím, že keby sa niečo deje, oni to vedia rýchlo posúdiť. Pri vašich problémoch ale by som nečakala a keď sa niečo deje ihneď šla na pohotovosť. Aj my máme odporučené napr v prípade vysokej teploty ísť hneď na pohotovosť, keďže ide o kardiopacienta

fashionshop88
autor
28. jan 2024

@taktotedanie na kontrolu chodím každý rok, tento rok som ešte nebola , ja si tu nepýtam radu od dr ale len sa pýtam.

fashionshop88
autor
28. jan 2024

@jaga18 a čo Vám robili na operácii ? Viem že sa robia všelijaké varianty, nejaký dáždnik, niečo z druhého človeka 🙈 ale teda ja mám 28 ale operovana som bola len ako 2 keď mi to zistili. Má to celkom zaujíma, čo Vám robili 🥹 ak môžem napísala by som správu

jaga18
30. jan 2024

Tak to konkrétne neviem, správu nemám, len z kontrol. K nám prišiel až ako 6 mesačný, z DD. Takto to máme v správe: