icon

Je tu niekto s Hashimotovou chorobou?

7. nov 2023

Potrebujem poradiť🙏

aaadkaaa
7. nov 2023

Ja

nevenka
7. nov 2023

Snad kazda druha 😅

tatiana_84
7. nov 2023

Ano je nas vela, aj vela skupin na MK je

autor
7. nov 2023

@nevenka a uzivate lieky? Lebo mne doktor nechce dat lieky , ze netreba ked tsh mam ok

aaadkaaa
7. nov 2023

Na hashimoto sa lieky nedavaju

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
nevenka
7. nov 2023

Tak ja mam Hashimoto aj Graves, po porodoch vzdy hypertyreozu, na to beriem Thyrozol a betablokatory na srdce, teraz som sa dostala do hypotyreozy takmer.
Ked som po prvom ataku mala fazu, ze zvysene TSH, nedal mj Euthyrox, unormalnilo sa to aj same a 5 rokov som bola OK, kym som neotehotnela 3.x, vtedy mi nasadili Euthyrox a po porode znova Thyrozol. No tak takto mne to skace.
Pokial Ti nedali Euthyrox, tak ho este nepotrebujes.
Hashimoto sa vyliecit neda, je to autoimunitna zalezitost, protilatky nicia tkanivo stitnej zlazy. U niekoho to ide rychlo, u niekoho pomaly, casom proste budes lieky potrebovat tak ci tak. Ale len doplnat, co chyba. Nie je to na vyliecenie.

aaadkaaa
8. nov 2023

@zuzudrnda ale to je na tsh, hashimoto je predsa nieco ine...ja tiez uzivam euthyrox, ale nie kvoli hashimoto

mamina7070
8. nov 2023

dcera ma od 10 rokov Hashimoto (na to sa nedava liecba) ale aj hypotyreozu na to berie tabletky 125mg Euthyrox

zuzudrnda
8. nov 2023

@aaadkaaa toto si dostudujem,lebo máme to generačne v rodine a všetky užívame lieky

autor
9. nov 2023

@zuzudrnda uzivate lieky na hypotyreozu? Ci len hashimoto?