icon

Je tu niekto so sklerózou multiplex a chce sa porozprávať?

824775
Včera o 17:38

Je tu niekto zo skrelozou multiplex a chce sa porozprávať ? Mám 42 rokov a mám SM zistenú dva roky

anonym_d56bbe
Včera o 17:41

ahoj, neviem, ci sa chces len vyrozpravat, alebo potrebujes s niecim poradit.
Skusenosti nemam, poradit teda neviem, ale rada si o tom precitam

824775
autor
Včera o 17:53
@anonym_d56bbe

ahoj, neviem, ci sa chces len vyrozpravat, alebo potrebujes s niecim poradit.
Skusenosti nemam, poradit teda neviem, ale rada si o tom precitam

@anonym_d56bbe dakujem

anonym_d2bf7d
Včera o 17:57

Mám SM, čo by si potrebovala vedieť?

824775
autor
Včera o 18:00

Že akú liečbu máš a ako sa to da zvládnuť lebo aj psychycky je mi zle

anonym_b5c6c2
Včera o 18:07

Ja sa tiež pridám. Nemám SM , ale niečo veľmi podobné.

824775
autor
Včera o 18:10
@anonym_b5c6c2

Ja sa tiež pridám. Nemám SM , ale niečo veľmi podobné.

@anonym_b5c6c2 a da sa to zvládnuť

anonym_1c65aa
Včera o 18:18

Aj ja sa pridam. Zistili ju mojej veľmi dobrej priateľke. Chcela by som vedieť, čo ju čaká, ako ju to bude ovplyvňovať v zivote a ako jej pomôcť

rebellefleur
Včera o 18:31
@824775

Že akú liečbu máš a ako sa to da zvládnuť lebo aj psychycky je mi zle

@824775 z coho ti je psychicky zle? Psychika robi pri sm velmi vela..

824775
autor
Včera o 18:54
@rebellefleur

@824775 z coho ti je psychicky zle? Psychika robi pri sm velmi vela..

@rebellefleur že som stále unavena

824775
autor
Včera o 18:55
@anonym_1c65aa

Aj ja sa pridam. Zistili ju mojej veľmi dobrej priateľke. Chcela by som vedieť, čo ju čaká, ako ju to bude ovplyvňovať v zivote a ako jej pomôcť

@anonym_1c65aa hlavne ju psychycky podporit

824775
autor
Včera o 18:56

Ja sa teraz rozvádzam tak mi je ešte horšie

rebellefleur
Včera o 18:59
@824775

@rebellefleur že som stále unavena

@824775 hej, ta unava je najvacsi "zabijak", chce to obcas dost sebazaprenia nakopnut sa, ked treba, ale da sa s tym zit 🙂 treba si naplno oddychnut, ked je na to priestor

824775
autor
Včera o 19:11
@anonym_1c65aa

@anonym_1c65aa môže si požiadať o invalidný dôchodok

824775
autor
Včera o 19:14
@rebellefleur

@824775 hej, ta unava je najvacsi "zabijak", chce to obcas dost sebazaprenia nakopnut sa, ked treba, ale da sa s tym zit 🙂 treba si naplno oddychnut, ked je na to priestor

@rebellefleur ja som teraz na invalidnom dôchodku ale aj tak ťažko zvládam veci a hlavne rozvod čo ma čaka

anonym_0ee24b
Včera o 19:17
@824775

Ja sa teraz rozvádzam tak mi je ešte horšie

@824775 skus zit normalny zivot, nemaj strach. Rozvod polozi aj zdraveho cloveka, ale v tvojom pripade je rozvod vyhrou. Radsej sama, ako s clovekom,ktory je na obtiaz. Drz sa, oddychuj, ked sa da, vyplac sa do vankusa. Ale zi normalne, ako zdrava. Davaj si pozor, deti pochopia, mozno sa budu bat o teba. Budes musiet byt silna aj pre ne ♥️ Mam dg SM od r. 1998, ale prvy priznak s ocami bol v r. 1982.
Vco sa tyka liecby, je rozna. Mozno vyskusate viac druhov, kym natrafite na tu vyhovujucu. Ja som uzivala Avonex 1x tyzdenne, potom Aubagio, teraz Boxarid.
Zvladnes to, naucis sa povedat nia, aj poprosit o pomoc v malickostiach. Stretnes sa aj s nepochopenim. Bude dobre, uvidis

824775
autor
Včera o 19:20
@anonym_0ee24b

@824775 skus zit normalny zivot, nemaj strach. Rozvod polozi aj zdraveho cloveka, ale v tvojom pripade je rozvod vyhrou. Radsej sama, ako s clovekom,ktory je na obtiaz. Drz sa, oddychuj, ked sa da, vyplac sa do vankusa. Ale zi normalne, ako zdrava. Davaj si pozor, deti pochopia, mozno sa budu bat o teba. Budes musiet byt silna aj pre ne ♥️ Mam dg SM od r. 1998, ale prvy priznak s ocami bol v r. 1982.
Vco sa tyka liecby, je rozna. Mozno vyskusate viac druhov, kym natrafite na tu vyhovujucu. Ja som uzivala Avonex 1x tyzdenne, potom Aubagio, teraz Boxarid.
Zvladnes to, naucis sa povedat nia, aj poprosit o pomoc v malickostiach. Stretnes sa aj s nepochopenim. Bude dobre, uvidis

@anonym_0ee24b mám dve deti ale tie ostávajú z manželom,mám za sebou biologickú liečbu

824775
autor
Včera o 19:22
@anonym_0ee24b

@anonym_0ee24b aj som mala s očami problémy len som nešla ku doktorovi hneď

824775
autor
Včera o 19:27
@824775

@anonym_0ee24b aj som mala s očami problémy len som nešla ku doktorovi hneď

@824775 ja niechcem sama ostať do konca života bez partnera bojím sa toho

anonym_dd1e9d
Včera o 19:34
@anonym_0ee24b

@anonym_0ee24b prosím ťa, aký si mala problém s očami ?

anonym_0ee24b
Včera o 19:57
@anonym_dd1e9d

@anonym_dd1e9d nevidela som na prave oko. Len take mlieko a tien, ked sa mi preslo rukou pred okom. Bolo to divne. Ociari vraveli, ze mam vsetko v poriadku, ze nevedia, preco nevidim. Nakoniec sa zhodli na uveitide. Nasadili mi prednison, uzivala som ho dlhodobo. Postupne som zacala vidiet, ale uz nikdy nie dobre. Asi ten prednison a liecenia v Tatrach s povinnym kludom na lozku mi oddialili ostatne priznaky. Bola som ta, co sa potkyna, ale nic ine mi nebolo

eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
Včera o 20:05

Boli tu skupiny s SM

824775
autor
Včera o 20:20
@anonym_dd1e9d

@anonym_dd1e9d videla som rozmazane

824775
autor
Včera o 20:22
@anonym_0ee24b

@anonym_dd1e9d nevidela som na prave oko. Len take mlieko a tien, ked sa mi preslo rukou pred okom. Bolo to divne. Ociari vraveli, ze mam vsetko v poriadku, ze nevedia, preco nevidim. Nakoniec sa zhodli na uveitide. Nasadili mi prednison, uzivala som ho dlhodobo. Postupne som zacala vidiet, ale uz nikdy nie dobre. Asi ten prednison a liecenia v Tatrach s povinnym kludom na lozku mi oddialili ostatne priznaky. Bola som ta, co sa potkyna, ale nic ine mi nebolo

@anonym_0ee24b ja mám problémy s chodzou

tina1979
Autor odpoveď zmazal