Je vracanie normálnou reakciou na antidepresíva Dulsevia?
Dostala som antidepresíva Dulsevia 30 mg, dnes som si dala 1 tabletku a už ma začalo bolieť brucho, nevoľnosť, nafúknutie,všetko som vyvracala. Je možné že mi liek nevyhovuje? Dotoho som mala aj reflux, zápal pažeráka lieči sa to 3 mesiace. Bola som aj na sone brucha a na hadici. Ráno beriem 2 tabletky 30 min pred jedlom na žalúdok. Myslím si že mám veľmi citlivý žalúdok a z kazdých antidepresív ktoré si dám mi zaťažia žalúdok.Nemôžem ani kávu, mastne, korenisté, štiplavé,kyslé. Skúšala som depresie a úzkosti riešiť aj inak zdravá strava, 8 h spánku, vitamíny, cvičenie, prechádzky, psy, online terapia. Ale bohužial nič nepomáha. Necítim sa dobre. Ako by ste to riešili? Mam Dulseviu uživať dlhodobo aby som vedela či mi zaberá? Bojím sa isť aj k doktorke že mi bude zle cestou.
z jednej tab.? Jedine ak máš alergiu na niektorú zložku v lieku.
@deti95060810 ano z jednej tab.
@deti95060810 ano z jednej tab.
@anonym_autor brala som ju rok a vysypala som sa a to nehovorím čo mi tieto lieky urobili s trávením za tri roky🙈🤦..
@anonym_autor brala som ju rok a vysypala som sa a to nehovorím čo mi tieto lieky urobili s trávením za tri roky🙈🤦..
@anonym_773eb0 čo vam spravili? tak potom to neni dobrý liek
@anonym_autor no není mi už aké dať..celé trávenie,samé zápaly..tri roky samé ad
@anonym_autor ty si zvracala, lebo si sa už vopred vystresovala z nežiaducich účinkov. Z jednej tabletky ti ťažko mohlo prísť na vracanie. AD zaberajú týždne. Nie 1 deň. Máš to v hlave. Žiadne ti nesadnú, keď si to vopred povieš.
@anonym_autor a nemala si si dat len polku? Lebo ad sa začínajú brat najmenším množstvom. Čiže 1 týždeň polku a potom uz ďalej celú.
@anonym_autor a nemala si si dat len polku? Lebo ad sa začínajú brat najmenším množstvom. Čiže 1 týždeň polku a potom uz ďalej celú.
@bielasovicka nie toto je najnižšia davka, a neda sa to rozpoliť
@bielasovicka nie toto je najnižšia davka, a neda sa to rozpoliť
@anonym_autor z najnižšej dávky by ti nemalo byť zle. Brala si v minulosti už AD?
@anonym_autor z najnižšej dávky by ti nemalo byť zle. Brala si v minulosti už AD?
@slovakboy Áno brala som v minulosti. Ale tato Dulsevia zaťažuje žalúdok a ja mam zapal pažeraka. Tak neviem ako ďalej.
@slovakboy Áno brala som v minulosti. Ale tato Dulsevia zaťažuje žalúdok a ja mam zapal pažeraka. Tak neviem ako ďalej.
@anonym_autor s jedlom ani dostatkom tekutín to nejde? Bola si dnes u lekárky? Ja myslím, že keď máš šetriacu diétu, jedna tabletka by mohla ísť. Skús ju zapiť fyziologickým roztokom. Do vody 0,5l daj kávovú lyžičku sódy bikarbóny, polievkovú lyžicu práškového cukru a štipku soli. Vlažné to vypi. Nemusíš všetko. Ale aby sa ti ten liek v tom rozriedil. Malo by to urýchliť vstrebanie. A nie po jedle ale s jedlom.
@anonym_autor s jedlom ani dostatkom tekutín to nejde? Bola si dnes u lekárky? Ja myslím, že keď máš šetriacu diétu, jedna tabletka by mohla ísť. Skús ju zapiť fyziologickým roztokom. Do vody 0,5l daj kávovú lyžičku sódy bikarbóny, polievkovú lyžicu práškového cukru a štipku soli. Vlažné to vypi. Nemusíš všetko. Ale aby sa ti ten liek v tom rozriedil. Malo by to urýchliť vstrebanie. A nie po jedle ale s jedlom.
@slovakboy Ďakujem vyskúšam. No v minulosti som 10 rokov užívala Escitil
@anonym_autor a pomáhal? Teraz zmenila doktorka liečbu?
@slovakboy Nepomahal už potom. Dlho som to brala potom som to aj vysadila. Som zvedavá na tento liek. Ale čítala som že to zaťažuje žalúdok, mala by som ísť aj na pečenové testy.
@slovakboy Nepomahal už potom. Dlho som to brala potom som to aj vysadila. Som zvedavá na tento liek. Ale čítala som že to zaťažuje žalúdok, mala by som ísť aj na pečenové testy.
@anonym_autor tak skús ten fyzio roztok. A niecim aj zajesť. Piškótka je dobrá, lebo je ľahko stráviteľná a cukor pomáha vstrebávaniu z čreva do krvi. Ale lekárke to určite povedz.

@anonym_autor užívať po jedle z jedného zvracania nezistis čo to spôsobilo.Mozno to bolo zo stresu