icon

Jemné pískanie/chrapčanie

1. máj 2023

Prosím vás tí čo ste tiež v tom kolotoči týchto momentálnych vírusov. Mala som riadny kašeľ ešte pred mesiacom. Hlienovity , prieduskovy , trval 3tyzdne určite. No teraz vkuse ,hlavne ked už takto večer ležím a sa tak zhblkoba nadychujem otvorenými ústami , tak počujem z krku take jemne pískanie/chrapcanie. 🤔 stretol sa stym niekto ? Čím to môže byt ? Inak už kašeľ cez deň nemám vôbec. Len keď mi takto zapíska tak si odkaslem.

svetlanka111
•
1. máj 2023

A co ti bolo?lrbo ja som po chorobe ale takeh kvalitnej, test negativny ale teda kasel som mala brutalny a uz je to tusim ale 10dni a stale kaslem a zadychavam sa..

autor
•
1. máj 2023

@svetlanka111 no neviem od malého som ochorela. Teda len ten kašeľ kvalitný. U dr má počúval , počul chrapcanie na prieduskach , ale crp negatívne, tak som to nejako zvládla doma s liečbou , bez atb. Ale to jemne pískanie vkuse neviem prečo mám. Neviem či ísť zas k dr alebo to prejde 🤔

svetlanka111
•
1. máj 2023

No mne musela dat atb lebo uz sa to nedalo,crp tiez nizke ale inak to neslo..ale ja som teda bola ko…uplnr

jamimo
•
1. máj 2023

kvalitný kašel mohli byť pľúcne chlamýdie alebo mykoplazmy. Ak by ti dr. odobrala aj teraz krv a výter, výsledky by mohli aspoň ukázať hraničné hodnoty, alebo prekonané.

lukbe
•
2. máj 2023

Áno,to pískanie a chrapcanie mám aj ja,ale som astmatik. Občas mi píska pri výdychu,aké toto je iné, toto je pri nádychu, toto sa mi objavilo po prekonaní covidu,už je to vyše pol roka a stále to mám. V podstate mi zhoršil astmu plus toto. Výsledky sa už po liekoch zlepšili,ale to chraptenie,presne,ako píšeš,večer,keď je ticho, to počujem. Je to dosť na nervy. Ani ja neviem,čo s tým.

ankare
•
2. máj 2023

Môže to byť zápal priedušiek, mohla si si prejsť zápalom pľúc,... Chod sa dať popocuvat.
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.
Skoré uzdravenie!

anitu
•
11. dec 2024

@lukbe ahoj.uz je lepšie?Z čoho to bolo?

lukbe
•
11. dec 2024

@anitu zdravím, myslím, že boli časy, kedy mi to preslo, ale len na chvilu. Bola som i na krčnom, chodím na alergologiu, teraz nám aj spirometriu horšiu a chrapti to stále. Ešte ma čaka foniatria, tak neviem...

anitu
•
20. dec 2024

@lukbe ja som bola na alergologii tiež včera,mám alergiu na roztoče.To som aj vedela,ale bolest na hrudi preco mám neviem. Už mám synbicort,tabletky na alergiu...

lukbe
•
20. dec 2024

@anitu uvidíš, možno sa to po liekoch zlepší. A spirometriu ti robili?

anitu
•
21. dec 2024

@lukbe áno.bola bez poruchy.

anitu
•
21. dec 2024

@lukbe ale vám ani nespomínali astmu?Mne to bolo prvé.

lukbe
•
21. dec 2024

@anitu ale áno, ja mám astmu roky, ale zhoršenie sa mi prejavuje inak. Toto chrcanie kdesi v krku sa mi objavilo asi po covide, potom zmizlo, ale teraz ho mám stále.

anitu
•
21. dec 2024

@lukbe ja už mám normálne depresiu z toho.Neviem sa tešiť ani zo sviatkov.A to milujem Vianoce.V piatok idem ku kardio.

lukbe
•
21. dec 2024

@anitu drz sa, hádam na niečo prídu a pôjde to.