icon

Karanténna depresia

19. apr 2021

Ahojte. Tak si nasiel covid aj nas, ostali sme s muzom a dvoma malymi detmi v karantene. nastaste mame zatial lahky priebeh ,len mna prekvapilo ako velmi zle to znasam po psychickej stranke. este len 4 den a ja som na dne. ledva rano vstanem a postaram sa o deti a domacnost.nemam absolut ziadnu zivotnu energiu, vkuse placem. este aj cuch mi odisiel tak ma netesia ani mlsnoty, netesi ma varit ai piect. ja som zo seba v soku....ani neviem preco somto tu napisala,snad sa najde niekto kto to mal podobne a povzbudi ma😢

unicornlady
19. apr 2021

Asi skôr ponorka, lebo deti zatvorené doma sú zdivočené. Byt či dom?

autor
19. apr 2021

@unicornlady praveze dom. cely rok som si myslela ze keby ostaneme v karantene tak lavou zadnou, vzdy je kde vyjst a co robit. ....a houby....ja som ako mrtvola

evamea
19. apr 2021

A muž sa stará rovnako? Či všetko je na tebe?

unicornlady
19. apr 2021

Možno že je to aj taký šok, že proste nemôžete ísť inam.
Deti sú aké veľké? Lebo zlepšuje sa počasie, môže sa sadiť, hrať sa vonku s pieskom, vodou, kresliť kriedami, vyrábať volačo...

autor
19. apr 2021

@evamea stara sa, pomaha mi,zabava deti...ja sa asi okrem pocasia fakt nemam objektivne na co stazovat a predsa som mimo

autor
19. apr 2021

@unicornlady je to mozne, ked sa to krutilo vokol nas tak nic a teraz sme sa nakazili nejak znenazdajky zrazu.... ma to prekvapilo

evamea
19. apr 2021

Možno by mohlo pomôcť trošku zvolniť tempo, užiť si ten čas ako rodina.. Aj to počasie sa mení zo dňa na deň, tiež chodím ako mŕtvola a to som zdravá, takže sa nečudujem.

namornicka
19. apr 2021

Podla vyskumov covid napada aj nervovy system takze ta to zasiahlo asi aj po tejto stranke. Neboj sa, je to normalne, odide covid, ukludnis sa, prejde to. Poznam viacerych ludi co mali mierny priebeh ale plakali a ako potom sami o sebe povedali, “prepinalo im” 😀 Nech ti to rychlo zbehne a drzte sa.

autor
19. apr 2021
katuska19
19. apr 2021

Prajem skore a rychle zlepsenie, ja sa tiez toho obavam, ked mi kamoska povedala, ze ostali doma s 3 detmi mesiac zavreti a to maju malicky byt. Budte radi, ze ste v dome.🙂
Skuste sa viac hrat nejake spolocenske hry, vymysliet si nejaky projekt, zapoj deti do pecenia, ked sa nato citite, urobte si upratovanie.... berte to tak, ze aspon to budete mat za sebou. drzte sa.

autor
19. apr 2021

@katuska19 dakujem, deticky su este male,2 r a 2 mesiace. za dom som naozaj vdacna, neviem si predstavit toto prezivat v nejakom malom byte bez moznosti vobec vyjst na vzduch. a aj tak som deprimovana ako nikdy

zuvelyn
19. apr 2021

My sme boli v decembri 14 dni s polrocnym synom. Ja som bola asi tyzden odpisana, kedze mi to sadlo na pluca, manzel dva dni pomrncal a bolo dobre. Tiez RD cize aj vonku sme boli na zahrade, ale tiez mi to liezlo na nervy. najma asi preto ze som mala so synom nejaky rezim a muz zrazu doma mi to narusil. Ale celkovo to ze sme nemohli nikde ist, kupit si teraz trepnem, Colu do obchodu. Aj ked realne sme nic nepotrebovali, len ta "bezmocnost" ze neda sa. Ale neprezivala som to az tak hrozne. Neviem, skus to nejak pozivine zobrat, daj deti muzovi na pol dna ty chod daco porobit do zahrady, alebo len spi, pozeraj serialy. My sme sa tak striedali po dni, raz mal "veget" jeden raz druhy.

autor
19. apr 2021

@zuvelyn to nie je zly napad,on by zvladol decka .... som zo seba naozaj sklmana ze som taka labilna. povazovala som sa za psychicky stabilnu a silnu no vidim ze somsa velmi mylila

desore
19. apr 2021

Ako mas dom, zahradu... 1 dieta absolutneho drobca, druhe sa uz aj same chvilu pohra, muza doma. Nechapem, z coho mas depku. Chod na tyzden do panelaku, bez muza a potom pochopis, ze to nie je tak zle.

zuzka10175
19. apr 2021

kto neprežil, nepochopí... Ja som prekonala covid v decembri, ale stavy, ktoré prežívate sú identické tomu môjmu. Volali ma Duracelka, ako baterka ktorá vydržííííííííí.... a zrazu som sa vybila... Nič sa mi nechcelo, nič som nevládala, bola som nervózna, uplakaná... horšie, že covid chytil aj môj 10 ročný syn, 5 týždňov vkuse kašlal a nezaberali mu žiadne lieky, až nakoniec som mu objednala bylinnú zmes, ktorá očisťuje telo od vírusov... za pár dní bolo po kašli a hneď sa mu vrátil aj čuch. Tento vírus napáda hlavne to, čo je už oslabené. Tam sa usadí a aj po "prekonaní " covidu robí veľkú šarapatu. Bolo by dobré ho odstrániť z tela úplne...

diewcatqoo
19. apr 2021

Ehm, ak ta to potesi, tak moze byt aj horsie. Ja som bola vlani v karantene 6x. S malym deckom, v byte, v zahranici...

zuvelyn
19. apr 2021

vobec nebud sklamana, ani necitaj tie "super" komentare o tom ako sa ma kto horsie v byte a podobne... kazdy sme jedinecna osobnost a kazdy znasame situacie inak. Honit si ego nad inymi (horsimi) situaciami cudzich ludi este nikomu nepomohlo ;)

Ja som tiez silna osobnost, ale zaroven som intorvert a pre mna bolo proste neprijemne byt nonstop zatvorena bez moznosti uteku.
Skus to s tymi detmi ako som ti pisala, mat cas len sama pre seba bez toho aby niekto od teba nieco chcel. Drzim palce, nech vam to rychlo zbehne.

autor
19. apr 2021

@diewcatqoo PA-NE-BO-ŽE to by som sa asi nacisto zbláznila .. Vravim ze ja racionalne chapem ako smw na tom este uuuuuplne super a aj tak som depresívna tak velmi ako som snad nikdy nebola

katuska19
19. apr 2021

@zuzka10175 prosim ta, o aku bylinnu zmes islo? Vdaka

zuzka10175
19. apr 2021

@katuska19 máš ty problém s covidom, či dieťa?

sssss123
19. apr 2021

@zuzka10175 aj mňa by zaujímala tá bylinná zmes, covid som mala ja, ďakujem

xeonela
19. apr 2021

Skus si najst nieco, co by ta bavilo, kamoska zacala sit take malickosti, srdiecka, obliecky na vankuse a take jednoduchsie veci. Ja zase som zacala po troske ucit sa jazyky 🙂

katuska19
19. apr 2021

@zuzka10175 zatial len pre info a potom kupime, ked nas to sklati.

zuzka10175
21. apr 2021

@sssss123 Treba to riešiť komplexne, poslala som správu

zuzka10175
21. apr 2021

@katuska19 ideálne je pripraviť svoj organizmus na to tak, aby vás to nesklátilo. Aj to je možné, ale ja som o tom nevedela. Ale treba to riešiť individuálne, každý potrebuje niečo iné, nedá sa napísať tu všeobecný recept. Ak máte záujem, napíšte mi správu.

snehulienka639
21. apr 2021

Nooo a podla mna mozes byt rada, ze mate om a fakt nie ste zavreti niekde v malom byte v panelaku. Ono to prejde, myslim, ze je to len ponorka, to prejde