icon

Kde na Slovensku nájsť odborníka na zriedkavé choroby?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 12:57

Dobrý deň.

Tu (v zahraničí), kde žijem, existuje niečo ako ústav zriedkavých chorôb. Na Slovensku som nič také nenašla.

Štvrtý rok spolu s bratom vozíme a vybavujeme mamu po vyšetreniach a bezúspešne. Investovali sme do toho nemálo času a peňazí. Už ani neviem, koľko lekárov sme navštívili a koľkí nás odbili.
Mama však ani po takej dlhej dobe nemá stanovenú diagnózu. Tým pádom sme darmo žiadali o invalidný dôchodok. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o neurologické ochorenie, prípadne aj viac diagnóz.

Kde na Slovensku je ešte pracovisko alebo lekár, ktorý sa zaoberá zriedkavými ochoreniami?

Napadla ma aj možnosť dať niekde preložiť zdravotné záznamy, ale mama je ťažko mobilná, máva záchvaty a nevidí. Cestovanie s ňou je komplikované. Tu by potom nastala ďalšia jazyková bariéra pri vyšetrení alebo prípadnej hospitalizácii.

Kde na Slovensku nájsť odborníka na zriedkavé choroby?
anonym_edfc09
Dnes o 16:30

ak je nevidiaca a ma zachaty (nevie ake epi??), tazko mobilna (pravdepodobne na voziku) tak hadam ma narok na ID ak si odrobila potrebne roky... neverim, ze by nemala narok, uz slepota clovek je dg. sama o sebe na ID a pravdepodobne aj opatrovatelsky