icon

Keď antidepresíva nezaberajú: Ako ďalej postupovať?

alan12
19. jún 2026

Je to nikto komu nezaberáju antidepresíva a ako ste to riešili.

Strana
z2
anonym_66d012
19. jún 2026

Mne AD zabrali dobre, brala som Fluoxetin vysoku davku - 225 mg. Aku davku si brala ty? Mozno by si potrebovala vyssiu.

patrike
19. jún 2026

To vyriesi len lekar, nik iny a kazdy pacient je iny, navyse nastup ucinku je casto o mesiac a viac.

tanyan
19. jún 2026

Ako dlho ich už berieš? Koľko typov a ako dlho si už užíval?
Kde vidíš problém a čo by sa malo podľa Teba zmeniť, aby si bol spokojný? Ako presne si predstavuješ účinok AD?

motylik2559
19. jún 2026

@alan12 Ahoj, prepac co napisem, ale co ti pomoze, ked ti ludia napisu ci im zabrali ci nie? Tvoje telo a organizmus reaguje inak ako kazde jedno inych ludi, takze taketo otazky a odpovede su ti zbytocne. Skor ako tu stracanim casu chod k Dr. a povedz mu o tom,ze nezaberaju, prip. ak je to typ lekara, ktory ta len odbija, skus ineho. Ale teda , ked AD beries a potrebujes, tak to urcite ries s dr. a nie tu. Rozne odpovede ti k nicomu nepomozu, ani tvojim stavom.

alan12
autor
19. jún 2026
@tanyan

Ako dlho ich už berieš? Koľko typov a ako dlho si už užíval?
Kde vidíš problém a čo by sa malo podľa Teba zmeniť, aby si bol spokojný? Ako presne si predstavuješ účinok AD?

@tanyan dulsivia 90mg xanax 2mg,mirzaten 45mg, paretin 20mg,kventiax 150mg najkradsie užívam paretin mesiac ostatné dlhšie už presne neviem, keď zvýšime dávku týždeň je lepšie a potom sa zhoršuje.

alan12
autor
19. jún 2026
@motylik2559

@alan12 Ahoj, prepac co napisem, ale co ti pomoze, ked ti ludia napisu ci im zabrali ci nie? Tvoje telo a organizmus reaguje inak ako kazde jedno inych ludi, takze taketo otazky a odpovede su ti zbytocne. Skor ako tu stracanim casu chod k Dr. a povedz mu o tom,ze nezaberaju, prip. ak je to typ lekara, ktory ta len odbija, skus ineho. Ale teda , ked AD beries a potrebujes, tak to urcite ries s dr. a nie tu. Rozne odpovede ti k nicomu nepomozu, ani tvojim stavom.

@motylik2559 lekár o tom vie ale stále len že mám vydržať

tanyan
19. jún 2026
@alan12

@tanyan dulsivia 90mg xanax 2mg,mirzaten 45mg, paretin 20mg,kventiax 150mg najkradsie užívam paretin mesiac ostatné dlhšie už presne neviem, keď zvýšime dávku týždeň je lepšie a potom sa zhoršuje.

@alan12 A dodržiavaš liečebný režim alebo len ješ tabletky? Ak sú narušené veci ako strava (dostatočná, pravidelná pestrá), pitný režim, pohyb a spánok, tak chémia v tele nefunguje správne a potom ani AD nemá šancu účinkovať.

alan12
autor
19. jún 2026
@tanyan

@alan12 A dodržiavaš liečebný režim alebo len ješ tabletky? Ak sú narušené veci ako strava (dostatočná, pravidelná pestrá), pitný režim, pohyb a spánok, tak chémia v tele nefunguje správne a potom ani AD nemá šancu účinkovať.

@tanyan ako kedy cez deň veľa toho nezjem vôbec mi nechutí najem sa až večer keď je mi lepšie

anonym_0509c2
19. jún 2026
@tanyan

@alan12 črevná mikroflóra má výrazný vplyv na účinky a vstrebávanie antidepresív celkovo rôznych liekov, minerálov, vitamínov... Vyčisti si črevá od pliesní, chronických zápalov, parazitov... protizápalovou stravou + ozdrav si mikroflóru probiotickými potravinami - domáca kvasená zelenina - kapusta, kefír, bryndza...
Nemal by si jesť veľké porcie na noc, počas spánku sa organizmus čistí telo potrebuje živiny cez deň, aby si mal viac energie.
@tanyan 👍

alan12
autor
19. jún 2026
@anonym_0509c2

@alan12 črevná mikroflóra má výrazný vplyv na účinky a vstrebávanie antidepresív celkovo rôznych liekov, minerálov, vitamínov... Vyčisti si črevá od pliesní, chronických zápalov, parazitov... protizápalovou stravou + ozdrav si mikroflóru probiotickými potravinami - domáca kvasená zelenina - kapusta, kefír, bryndza...
Nemal by si jesť veľké porcie na noc, počas spánku sa organizmus čistí telo potrebuje živiny cez deň, aby si mal viac energie.
@tanyan 👍

@anonym_0509c2 ja už mám vyskúšané všetky dostupné AD na slovenskom trhu, aj dvakrát elektrošoky ani tie nezabrali.

anonym_0509c2
19. jún 2026
@alan12

@anonym_0509c2 ja už mám vyskúšané všetky dostupné AD na slovenskom trhu, aj dvakrát elektrošoky ani tie nezabrali.

@alan12 nespoliehaj sa len na lekárov a lieky, musíš si pomôcť sám zmenou životného štýlu, uprav stravu, pridaj viac pohybu...

anonym_6091ef
19. jún 2026

@alan12 koľko krát mesacne mas sedenia so psychologom?

anonym_527ae5
19. jún 2026
@alan12

@alan12 aj venalfaxin a bupropion vyskúšané?

alan12
autor
19. jún 2026
@anonym_527ae5

@anonym_527ae5
@anonym_527ae5 čo sú to za lieky

alan12
autor
19. jún 2026
@alan12

@anonym_527ae5
@anonym_527ae5 čo sú to za lieky

@alan12 všetky vyskúšané

alan12
autor
19. jún 2026
@anonym_527ae5

@anonym_527ae5 všetky vyskúšané

euka210
19. jún 2026
@alan12

@alan12 z tych co poznam, tak vyssie davky teda mas. To musi nastavit lekar lieky. Psychoterapiu si neskusala? Vsetko zavisi od dg.aku mas.

alan12
autor
19. jún 2026
@euka210

@alan12 z tych co poznam, tak vyssie davky teda mas. To musi nastavit lekar lieky. Psychoterapiu si neskusala? Vsetko zavisi od dg.aku mas.

@euka210 neviem či je niečo nové na trhu,

evkamotka
19. jún 2026

Na terapiu chodis?

anonym_61c9af
19. jún 2026
@alan12

@euka210 neviem či je niečo nové na trhu,

@alan12 a riešiš aj príčinu, či sa len štopkáš liekmi?

alan12
autor
20. jún 2026
@anonym_61c9af

@alan12 a riešiš aj príčinu, či sa len štopkáš liekmi?

@anonym_61c9af iba lieky viac nevládzem

alan12
autor
20. jún 2026

Vie niekto poradiť koľko xsnaxu je možné užívať na deň

evkamotka
20. jún 2026
@alan12

Vie niekto poradiť koľko xsnaxu je možné užívať na deň

@alan12 xanaxu max 4 mg/den inak trvalo mi to par sekund vygooglit. Co sa tyka liekov, mam z teba pocit ze si myslis, ze staci uzivat spravnu kombinaciu a hladinu liekov a ochorenie zazracne zmizne. Lenze tak to nefunguje. Lieky su iba jedna z mnohych zloziek. Zivotny styl a psychoterapia hraju vyraznu rolu v liecbe. Ak nevies najst lieky co by aspon trocha zaberali, hospitalizacia. Po nej uprava ziv stylu, terapie a lieky. Inak budes naveky hladat zazracnu pirulu, ale nic take proste neexistuje

alan12
autor
20. jún 2026

Hospitalizácia bola dva krát aj šoky,zmena zdravotného štilu v rámci možností. Lieky už mi zábradlí a dva roky bolo OK, ale potom sa vysadili a všetko sa vrátilo z minulosti na minútu. Lieky ktoré som bral už nezabrali a tak ideme pokus omyl, teraz som na trojkombinacii dulsivia, paretin mirzaten kventiax xanax.

evkamotka
20. jún 2026
@alan12

Hospitalizácia bola dva krát aj šoky,zmena zdravotného štilu v rámci možností. Lieky už mi zábradlí a dva roky bolo OK, ale potom sa vysadili a všetko sa vrátilo z minulosti na minútu. Lieky ktoré som bral už nezabrali a tak ideme pokus omyl, teraz som na trojkombinacii dulsivia, paretin mirzaten kventiax xanax.

@alan12 pozri ked ma niekto problem s platnickami, ide na operaciu, uziva lieky, rehabilituje ale to neznamena, ze ho chrbat uz nikdy neboli alebo ze moze skakat bungee. Do nejakej miery ti lieky mozu pomoct ale si chory, 100% to mozno nikdy nebude. Aj to je zial moznost

anonym_61c9af
20. jún 2026
@alan12

@alan12 a vieš príčinu depresie?

anonym_baeeff
20. jún 2026

Paretin mesiac je malo. Az od 6 tyzdnov zacina postupne zaberat.

alan12
autor
21. jún 2026
@anonym_baeeff

Paretin mesiac je malo. Az od 6 tyzdnov zacina postupne zaberat.

@anonym_baeeff máš s tým skúsenosti alebo poznáš niekoho

anonym_baeeff
21. jún 2026
@alan12

@anonym_baeeff máš s tým skúsenosti alebo poznáš niekoho

@alan12 ano uzuvam pol roka paretin, prve tyzdne uzivania boli priserne, po 6 tyzdnoch sa zacalo zlepsovat, postupne , nie zo dna na den

evkamotka
21. jún 2026

Ja som uzivala paretin a zacal ucinkovat po dvoch mesiacoch

Strana
z2