Kedy dostanem výsledky z CT mozgu?
Dobrý deň,chcem sa spýtať prosím Vás keď spravia ct mozgu,kedy dostanem výsledky?Vedeli by ste mi povedať,čo znamená vylúčiť štrukt.léziu mozgu?ďakujem za všetky odpovede
@magimi ano viem len som chcela vedieť co presne znamená vylúčenie strukt.lezie mozgu.
@luckalolko lézia je niečo nešpecifické, čo tam nepatrí.. čiže chcú vylúčiť nejaký útvar, ktorý môže byť rôzneho pôvodu a závažnosti 🙂
@luckalolko ano mala som aj ct aj mr, a mala som tam potom uvedene napr ze “ziadna loziskova lezia” 🙂
@luckalolko no tak to je podstatou CT vyšetrenia - vylúčiť štrukturálnu leziu, čiže nejakú zmenu v štruktúre (stavbe) orgánu, v tomto prípade mozgu
@andrea2323 štrukturálna je trochu širší pojem ako loziskova, ale to len ak by sme sa chytali za slovíčka 🙂
@magimi jasne chápem,idem prvý krát, tak som chcela vedieť čo konkrétne to znamená,ďakujem
@magimi
A aký je medzi tym rozdiel ? Aká je ložiskova narozdiel od štrukt?
@luckalolko nepodstatný. Neboj sa, vyšetria ti všetko, bez ohľadu na to, čo tam doktor napísal

@luckalolko ako kde. Pacient keď odchádza vždy sa mu povie, kedy a akým spôsobom dostane výsledky. Väčšinou to býva do 3 týždňov