Kedy je zápcha pre telo nebezpečná?
Viete mi poradiť koľko dní je už nebezpečné pre telo nevykonať veľkú potrebu? Mám úzkosti depresie, nič ma nebaví, búši mi srdce, úplne mám sucho v ústach a nič ma neteší ani nezaujíma. Prespala by som aj celý deň. Nemám vôbec energiu. Na wcku som nebola už asi 2 dni a pritom som jedla banány, jablká, ovsené kaše,kávu. Nemám zlú stravu vyhybam sa vysmažanym mastnym jedlam, energetakom, sladkostiam.. Stravujem sa väčsinou doma. Môže to byť aj z vitamínov?
@anonym_autor chod si zabehat, alebo na prechadzku, spustia sa ti hlavne zivotne funkcie 😃mozno ak depresia odide ked sa zacnes hybat
@anonym_6e7f57 Bola som 2 hodiny a nič
zapoj pohyb, a pijes dostatocne? ku vlaknine treba vela vody
@cibinka18 ja mam praveže vela pohybu.. Na večer chodim aj 6km sa prejsť keď neni take teplo. A pijem mineralku čistu vodu nie
@anonym_autor mrzí ma váš stav psychický, ste na dne 🙄 zápcha nie je ešte veľa dní , prejdite sa do dm na slivkovu šťavu, alebo si kúpte slivkový kompót a ak cítite že je to naozaj zápcha tak glycerinove čapíky v lekárni. Držte sa , verím že navštevujete aj psychiatra s depresiou a úzkosťou, bolo by dobré mu oznámiť váš stav nech s tým niečo robí. Pohoda v hlave, pohoda v tele.
cca 4 dni je to relativne ok, ale po tyzdni by som rozhodne navstivila lekara.
@cibinka18 ja mam praveže vela pohybu.. Na večer chodim aj 6km sa prejsť keď neni take teplo. A pijem mineralku čistu vodu nie
@anonym_autor úzkosti môžu byť príčinou zápchy, na oba problémy je dobrý magnézium citrát.
Čím dlhšie trvá zápcha,o to horšie.Urcite by som použila čipky Dulcolax.Ulavi sa ti.
Čaj zo senny...kúpiš v lekárni. Mne vždy pomôže
ja by som uz po dvoch dnoch asi nieco riesila, v lekarni by som si nechala poradit.
po tyzdni-desat dnoch mas uz problem, ale dva dni? Ked malo jes, stresujes, tak to proste vsetko stoji...
@anonym_autor dva dni su nic etse, ale inak vela pit a slivky alebo slivkovu stavu. Zapcha poze byt aj psychickeho povodu
Ak uz je to viac ako 5 dni, treba si pomoct, cipky, gutralax .. a podm
dva dni? moja dcéra mávala hnusné zápchy z liekov. Aj 2 týždne nebola na záchode. Lekári to moc neriešili, vypočuli, ale lieky meniť veru sa nehrnuli. Len sme si vypočuli ako z týchto liekov je to bežné. Vek - 12 r.
@anonym_autor týždeň je už veľa
dva dni? moja dcéra mávala hnusné zápchy z liekov. Aj 2 týždne nebola na záchode. Lekári to moc neriešili, vypočuli, ale lieky meniť veru sa nehrnuli. Len sme si vypočuli ako z týchto liekov je to bežné. Vek - 12 r.
@anonym_95ef14 Ano chapem, len ja som chodila 3x denne na wc, a teraz tak raz za 2 dni.. A to aj pijem kávu vodu vela sa hybem tak nechapem, predtym som po káve išla hneď😞Mam nafuknute brucho velké to ma trápi.
Pozerala som taký survivor, kde baba nebola na potrebe 2 týzdne a zdravotníci jej dali ultimátum, Že buď vykoná stolicu, alebo ide do nemocnice, lebo hrozí intoxikácia.
Ale oni tam nič nejedli, ani slivky, čaje nemali, keď sa citiš plná vieš si pomocť.
Skus si pozriet diagnostiku na https://tensegrita.sk/01Zapcha.drawio.html, prepinanie stranok tam funguje len na pocitaci, je potrebne diagnostikovat koren problemu
Pozerala som taký survivor, kde baba nebola na potrebe 2 týzdne a zdravotníci jej dali ultimátum, Že buď vykoná stolicu, alebo ide do nemocnice, lebo hrozí intoxikácia.
Ale oni tam nič nejedli, ani slivky, čaje nemali, keď sa citiš plná vieš si pomocť.
@anonym_6f7020 Ano dala som si slivky včera vecer a dnes som isla na wc. Ale ja som nezjedla 2 slivky ale cely balik, a už nemam. Čiźe to mam stale kupovat slivky dookola ja to mam z psychiky

@anonym_autor chod si zabehat, alebo na prechadzku, spustia sa ti hlavne zivotne funkcie 😃mozno ak depresia odide ked sa zacnes hybat