icon

Klinika na liečbu kŕčových žíl - Pavel Staško

ivka7183015
30. mar 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti s jednou klinikou na liečbu kŕčových žíl.

Bola som tam na vyšetrení a zákroku, za ktorý som zaplatila približne 1000 €. Na takúto vysokú sumu som však nebola vopred upozornená, čo ma veľmi nepríjemne prekvapilo – človek pri bežnom vyšetrení s takouto čiastkou jednoducho neráta.

Žiaľ, žily sa mi po pol roku vrátili, takže s výsledkom nie som spokojná. Celkovo ma sklamal aj prístup, najmä čo sa týka komunikácie ceny dopredu.

Skúšala som napísať recenziu, ale mám pocit, že negatívne hodnotenia sú odstraňované a zostávajú tam len tie pozitívne.

Máte niekto podobnú skúsenosť? Alebo odporúčate miesto, kde je prístup férovejší a transparentnejší?

anonym_2a4cbb
30. mar 2026

to bola operácia?

anonym_c52e46
31. mar 2026

Pán doktor vyrostko, robí v Handlovej a aj v Banskej Štiavnici.

ivka7183015
autor
31. mar 2026
@anonym_2a4cbb

to bola operácia?

@anonym_2a4cbb nie sklerotizacia

anonym_c52e46
31. mar 2026
@ivka7183015

@anonym_2a4cbb nie sklerotizacia

@ivka7183015 ja som bola tiež na sklerotizaciu u pána Vyrostku. Za obe nohy som zaplatila 160€. Zaplatíte tam však na jedno sedenie Max 200€, pretože môže pichnúť len 10 ampuliek a jedna ampulka stojí 20€. Ja som spokojná.

ivka7183015
autor
31. mar 2026
@anonym_c52e46

@ivka7183015 ja som bola tiež na sklerotizaciu u pána Vyrostku. Za obe nohy som zaplatila 160€. Zaplatíte tam však na jedno sedenie Max 200€, pretože môže pichnúť len 10 ampuliek a jedna ampulka stojí 20€. Ja som spokojná.

@anonym_c52e46 Super ;) ďakujem ja som z východu viete ale isto sa dám objednať a je to normálna suma

anonym_3b64f5
31. mar 2026

@ivka7183015 ja som si v KE vybrala kliniku IMEA a som spokojná. Neviem aká je cena za sklerotizáciu, ale za operáciu laserom sa platí 900eur

anonym_c52e46
31. mar 2026
@ivka7183015

@anonym_c52e46 Super ;) ďakujem ja som z východu viete ale isto sa dám objednať a je to normálna suma

@ivka7183015 myslím si že za týmto pánom doktorom sa oplatí vycestovať 😊

anonym_35eca4
31. mar 2026

@ivka7183015 moja zlata, toe žily sa ti po čase aj tak vrátia, to ti nepovedali?

anonym_62ff91
1. apr 2026

Žily sa vždy vrátia.To ta mali upozorniť.Mojmu o 2 roky bol tam kde aj predtym..

ivka7183015
autor
3. apr 2026

Nie oni nič nepovedali :( mňa len to mrzí že mohol povedať že to bude stáť 1000 € on len zobral taký pištoľ a robil také blesky a na monitore mi nabehol 1 blesk po 4 € rýchlosťou maximálnou 🙈🙈 A z koncovej sumy som bola zhrozená 😌 Strasne to stipalo
Ach mala som odložené peniaze na výlet s deťmi manželom cez leto sme chceli ísť do Chorvátska normálne mám výčitky :(

ivka7183015
autor
3. apr 2026
@anonym_62ff91

Žily sa vždy vrátia.To ta mali upozorniť.Mojmu o 2 roky bol tam kde aj predtym..

@anonym_62ff91 je mi to ľúto veru len samé reklamy robia človek naletí raz dva

ivka7183015
autor
3. apr 2026
@anonym_3b64f5

@ivka7183015 ja som si v KE vybrala kliniku IMEA a som spokojná. Neviem aká je cena za sklerotizáciu, ale za operáciu laserom sa platí 900eur

@anonym_3b64f5 tiež som pozerala na tú kliniku A žili sa Laserom nevrátia?

anonym_bb8d49
9. apr 2026

@ivka7183015 zachytila som vašu diskusiu a chcela by som sa podeliť o opačnú skúsenosť s doktorom Staškom. Podľa vášho opisu predpokladam, že sme boli na rovnakom laserovom zákroku CLaCS.
Mne bola cena od začiatku jasne komunikovaná - 4€ za impulz - majú to aj na webe. Ja som dokonca povedala, že mám rozpočet 800€ a keď sme sa blížili k tejto cene, tak ma doktor upozornil a vysvetlil, že na riadne dokončenie vyšetrenia potrebuje ešte 20 impulzov, teda 80€ a pýtal sa, že ako ďalej.
Určite som nemala pocit netransparentnosti.
Kedy ste boli na zákrok? Ja som bola teraz nedávno, začiatkom marca 26.

ivka7183015
autor
15. apr 2026
@anonym_bb8d49

@ivka7183015 zachytila som vašu diskusiu a chcela by som sa podeliť o opačnú skúsenosť s doktorom Staškom. Podľa vášho opisu predpokladam, že sme boli na rovnakom laserovom zákroku CLaCS.
Mne bola cena od začiatku jasne komunikovaná - 4€ za impulz - majú to aj na webe. Ja som dokonca povedala, že mám rozpočet 800€ a keď sme sa blížili k tejto cene, tak ma doktor upozornil a vysvetlil, že na riadne dokončenie vyšetrenia potrebuje ešte 20 impulzov, teda 80€ a pýtal sa, že ako ďalej.
Určite som nemala pocit netransparentnosti.
Kedy ste boli na zákrok? Ja som bola teraz nedávno, začiatkom marca 26.

@anonym_bb8d49 Pri konzultácii mi bolo povedané, že zákrok na jednej končatine stojí 200 €, a že pri oboch by to malo byť približne 400 €. S týmto som súhlasila a počítala som s takou sumou.

Pri následnom platení mi však bolo oznámené, že mám uhradiť 980 €, čo ma veľmi prekvapilo a zarazilo.

Zároveň som mala dohodu, že sa zameriame aj na žily na boku, no tento úkon podľa môjho pocitu nebol vykonaný.

Neviem, či došlo k nedorozumeniu, ale rada by som si to chcela dodatočne overiť a vysvetliť.Bola som začiatkom januára …

ivka7183015
autor
Autor odpoveď zmazal
petuska_z
15. apr 2026
@ivka7183015

@anonym_bb8d49 Pri konzultácii mi bolo povedané, že zákrok na jednej končatine stojí 200 €, a že pri oboch by to malo byť približne 400 €. S týmto som súhlasila a počítala som s takou sumou.

Pri následnom platení mi však bolo oznámené, že mám uhradiť 980 €, čo ma veľmi prekvapilo a zarazilo.

Zároveň som mala dohodu, že sa zameriame aj na žily na boku, no tento úkon podľa môjho pocitu nebol vykonaný.

Neviem, či došlo k nedorozumeniu, ale rada by som si to chcela dodatočne overiť a vysvetliť.Bola som začiatkom januára …

@ivka7183015 skúsili ste to komunikovať pri kontrole? Máte nejakú naplánovanú?

ivka7183015
autor
2. máj 2026
@petuska_z

@ivka7183015 skúsili ste to komunikovať pri kontrole? Máte nejakú naplánovanú?

@petuska_z nie pri kontrole som už nič nehovorila zbytočne

staskop
14. aug 2026

Prajem pekný deň.

Náhodou som narazil na túto diskusiu a keďže sa v nej priamo spomína moje meno, rád by som sa k nej vyjadril.

Na základe prezývky neviem identifikovať, o ktorú pacientku ide, preto nemôžem komentovať jej konkrétny prípad ani overiť okolnosti jej návštevy. Môžem však vysvetliť, ako pri tomto type ošetrenia štandardne postupujeme.

1. CLaCS, sklerotizácia a cena ošetrenia

Z opisu predpokladám, že išlo o CLaCS (Cryo-Laser and Cryo-Sclerotherapy). CLaCS a klasická sklerotizácia nie sú totožné výkony, hoci ich cieľ môže byť podobný.

CLaCS je kombinovaná metóda, pri ktorej používame transdermálny laser s vlnovou dĺžkou 1064 nm, sklerotizáciu vysoko koncentrovanou glukózou a intenzívne chladenie kože. Umožňuje nám ošetrovať široké spektrum povrchových žíl – od drobných metličiek cez retikulárne žily až po vybrané varixy.

Na našom pracovisku vykonávame približne 900–1 100 takýchto ošetrení ročne a práve na základe týchto skúseností vieme pred výkonom odhadnúť jeho predpokladaný rozsah.

Pri CLaCS však presnú konečnú cenu nie je možné stanoviť ešte pred začiatkom ošetrenia, pretože závisí od skutočného počtu laserových impulzov potrebných na ošetrenie konkrétnej končatiny. Preto pacientovi na začiatku cenu odhadneme podľa rozsahu nálezu, stavu končatiny a našich skúseností.

Zároveň však pacient pozná presný spôsob výpočtu ceny. Aktuálne je cena jedného laserového impulzu 4 €. Priemerný počet potrebný na ošetrenie jednej končatiny sa podľa našich skúseností pohybuje približne medzi 150 až 250 impulzmi. Pre jednoduchšiu orientáciu vysvetľujeme napríklad aj to, že 100 impulzov predstavuje 400 €.

Počet impulzov je počas výkonu objektívne evidovaný priamo laserovým prístrojom a pacienta o ich počte priebežne informujeme. Pri prechode z jednej končatiny na druhú mu oznamujeme aktuálny stav, aby mal prehľad o rozsahu ošetrenia a vývoji ceny.

Naše ceny sú verejne dostupné na webovej stránke a v čakárni, komunikujú ich pracovníci call centra a pred výkonom ich pacientovi opätovne vysvetľujeme.

Nerobíme teda cenníky typu „cena od...“, pri ktorých pacient nevie, podľa čoho bude výsledná suma stanovená. Pri CLaCS pozná jednotkovú cenu, spôsob výpočtu a pred výkonom dostane odhad predpokladanej celkovej ceny. Konečná suma sa následne odvíja od reálneho rozsahu vykonaného ošetrenia. Rovnako nevyžadujeme platbu za výkon vopred.

Ako zákazníkovi mi osobne netransparentné stanovovanie cien prekáža, preto rovnaký princíp uplatňujem aj voči našim pacientom. Trvám na tom, aby pacient pred začiatkom zákroku rozumel tomu, čo ideme robiť, ako sa cena počíta a v akom približnom rozsahu sa môže pohybovať. Až následne, po jeho súhlase, pristupujeme k samotnému ošetreniu.

Ak pacientka napriek tomu nadobudla dojem, že konečná cena alebo spôsob jej výpočtu neboli dostatočne zrozumiteľne komunikované, mrzí ma to a konkrétnu situáciu rád osobne preverím.

2. Recidíva varixov a ďalšia starostlivosť

Druhou témou je opätovný výskyt žíl.

Chronické žilové ochorenie je dlhodobé a často geneticky podmienené ochorenie s tendenciou postupne sa vyvíjať. Úspešné ošetrenie preto neznamená, že sa u pacienta v budúcnosti nemôžu objaviť ďalšie varixy alebo drobné povrchové žily.

Pacientom preto nesľubujeme, že jedno ošetrenie definitívne vyrieši problém na celý život.

Liečba môže byť proces. Po prvom ošetrení nasleduje kontrola, pri ktorej hodnotíme výsledok a podľa potreby doošetrujeme zostávajúce žily. Pri rozsiahlejších nálezoch totiž nie je vždy možné ani vhodné vyriešiť všetko počas jedného sedenia.

Veľký význam má zároveň ultrazvukové vyšetrenie žilového systému. Nestačí ošetriť iba to, čo vidíme na povrchu kože. Je potrebné zistiť, či nie je prítomná významná žilová insuficiencia alebo reflux vo väčších povrchových žilách. Ak existuje príčina, ktorú je potrebné riešiť, samotné kozmetické odstránenie viditeľných žíl nemusí priniesť dlhodobý výsledok.

Preto našich pacientov po zákroku ďalej sledujeme a odporúčame im pravidelné kontroly. Cieľom nie je iba vykonať konkrétny zákrok, ale zabezpečiť kontinuitu starostlivosti o chronické žilové ochorenie.

3. Recenzie

Čo sa týka tvrdenia o odstraňovaní negatívnych recenzií – negatívne recenzie nemažeme preto, že sú negatívne. Prevádzkovateľ pracoviska navyše nemôže bežnú recenziu na Google jednoducho odstrániť iba preto, že sa mu jej obsah nepáči, a podľa môjho názoru je to tak správne.

Inou kategóriou je, samozrejme, obsah porušujúci pravidlá konkrétnej platformy.

Na záver – mrzí ma, ak pacient odchádza z nášho pracoviska s pocitom, že niečomu nerozumel alebo že mu niečo nebolo dostatočne vysvetlené. Spätnú väzbu beriem vážne, pretože aj pri veľkom počte pacientov je pre nás každý konkrétny pacient dôležitý.

Zároveň si myslím, že množstvo podobných situácií sa dá najlepšie vyriešiť priamou a slušnou komunikáciou.

Ak mal ktokoľvek pocit, že cena, spôsob jej výpočtu, výsledok ošetrenia alebo ďalší postup neboli z našej strany dostatočne zrozumiteľne vysvetlené, pokojne ma kontaktujte priamo na stasko@adna.sk. Konkrétnu situáciu si rád preverím a osobne vysvetlím.

S úctou

Pavel Staško