icon

Koxatróza štvrtého stupňa: Je nárok na PN?

mijama29
24. apr 2024

Ahojte, prosím ako je to s PN pri koxatróze 4. stupňa ?
Mamina má od júla min. roka strašne bolesti už nezaberajú ani lieky, okrem toho tá bezmocnosť, ktorá nastala priam zo dňa na deň ju veľmi ťaží aj psychicky. Každý krok ju bolí. Do práce to má cestu dvomi autobusmi a 8 hodin sedenia na stoličke. Ale ju to boli stále pri sedeni, pri chôdzi aj v ľahu veľmi zle spáva resp. Nespí.
Ale doktor povedal vraj nemá nárok pri tejto diagnóze na PN .
V čakačke na operaciu je od júla. Na rad sa dostane tak o rok v niektorých nemocnicniach sa čaká aj tri roky.
Nechápem - do práce nevie ísť, neprejde toľko a má bolesti aj keby ju zakaždým niekto vozí, tam by nevydrzala sedieť a ešte sustredit na na robotu v bolestiach..ok týždeň-mesiac, ale nie dva roky.
No a na PN vraj táto diagnoza nie je, tak teraz asi jediná možnosť dať výpoveď ale živiť ju bude kto ? 🤦‍♀️ teraz nevravim o tom, že by sme jej rodina nepomohli. Ale zaujima ma ako to teda je? Napr. čo ľudia, ktorým nemá, kto pomôcť?
Máte niekto skúsenosť, alebo vedomosť , či je možnosť PN alebo nie?

Strana
z2
mijama29
autor
24. apr 2024

@lakebabe Bory sme riesili mame tam dokonca známeho ale taktiež majú strašne veľa minimálne pól roka , a ona je z MT čiže za pól roka už môže byt aj v MT tak to je už jedno

mijama29
autor
24. apr 2024

@simca06022011 áno len v nemocnici jej povedal že im to nefunguje stále že on sa tam nevie dostať a spraviť tu ePN a to tiez už bol známej známy .. jedine čo viem, že ak ide o poškodenie kvoli úrazu tak ti idu skôr

lakebabe
24. apr 2024

@mijama29 no je to na houby pol roka je extrem v takom stave, ja som zvedavá co mne povedia teraz

lakebabe
24. apr 2024

@mijama29 áno uprednostnia po zlomenine bedrového to musia brat ako akútny stav a operovať hneď

alenka2812
24. apr 2024

@mijama29 skúste zavolať do Levíc na ortopédiu v nemocnici Agel. Ja som tam dostala termin za 3 mesiace. Menili mi bedrový kĺb

simca06022011
24. apr 2024

@mijama29 nemusi dat ePn, moze mat papierovu

Strana
z2